Ja sam razumeo da mu po 5 sati radi kotao ujutru nakon nocnog rezima...mozda gresimAko je zadao 22.5 to znaci da je palo na 22 i tad je upalio kotao, a onda mu je trebalo 5h da ugreje do 23C da bi ugasio kotao. Ne bih rekao da je bilo hladno.
Ako predpostavimo da je rezolucija 0.5C.
Posalji upit Bosch-u, trebalo bi da ti odgovore koja sonda je odgovarajuca za tvoj kotao.Uopšte ne znam kako da udjem u servisni meni 🙂
Em ne znam koja sonda, nisam uspeo guglanjem da je nadjem u našim prodavnicama, em nisam siguran ni gde se ubada.
Kod mene na 5700iw se stisnu zajedno tasteri za grejanje i toplu vodu u trajanju od 3 sekunde i onda je kotao u servisnom menijuUopšte ne znam kako da udjem u servisni meni
Da, najvažnije je koju spoljašnju sondu kotao podržava (ako ima više varijanti), i da li je dobavljiva. To je najbolje pitati uvoznikaPosalji upit Bosch-u, trebalo bi da ti odgovore koja sonda je odgovarajuca za tvoj kotao.
Ako nasi ne odgovore, salji direktno u DE.
Kvadratura, izolacija? Nešto mi to mnogo. 🤔Hee kod mene 625 kubika decembar 😁 al' dobro ne zalim se, temperatura 23°.
Nije, za dve kuće je ok.450m2, dve kuce(300 i 150) jedan kotao. Mislim da nije mnogo...
Zdravo, u ovoj tablici su neke minimalne vrednosti iz kataloga mog kotla:Mene zanima kolika je usteda ako recimo imamo istu kucu (koja je idealno projektovana sa stanovnista radijatora, odlicna izolaci i sl - znaci idealan slucaj da se ugradi sve ono sto proizvodjaci nude i obecavaju) koja koristi obican kondezacioni kotao sa on/off termostatom i istu kucu koja ima isti kotao i senzor spoljasnje temperature i modulacione termostate od par stotina evra? Koliko je potrebo da se to dodatno ulaganje isplati?

Radi Q7 samo sa spoljašnjim senzorom, bez ikakvih problema. Poenta je da spoljašnji senzor ubaci u kotao podatak kolika je spoljašnja temperatura, pa da se sračuna temperatura polaza. I tu je već ušteda, jer kotao, kad mu "ubodeš" optimalnu krivu, šalje temperaturu vode taman koliko treba da se kuća greje. Nema roler-koster, toplo-hladno, pali-gasi.A opet jedno bez drugog mislim da ne ide, dzaba sto je senzor jeftin kad je modulacioni skupa igračka pogotovo wifi a on bi mi jedino igrao ulogu jer i ovaj q7 samo seljakamo. Sad sam na drva pa me bas briga dole je kod mojih u prizemlju
Ti po ovome što si napisao nemaš tolike gubitke da polaz mora na 60C. Prvo ga smanji na 50C. Ako posle kotla nema ništa na instalaciji, brzina pumpe u kotlu te ne interesuje. Smanji polaz pa vidi kako radi tad za početak. Posle probaj sa izlaznim ventilima. To se radi samo ako svi radijatori nisu dobro progrejani (ravnomerno). Ako neki nije, onda sve pre njega na istom vodu malo zavrni pa probaj.Baxi Luna 3 konvencionalni kotao, polaz 60c, panelni radijatori vecina T20, par velikih T11 i samo jedan T22...Mislio sam da te informacije nisu toliko bitne kod balansiranja sistema.
Inace radijatori koji su najblizi kotlu, nemaju termoglave i nalaze se u prostoriji gde je on/off termostat, izlazni ventili se stelujelu imbus 8-com o potrebno je oko 6 punih krugova da se ventil zavrne/odvrne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari