Šta je novo?

Grejanje na gas

Verujem da je meni Salus thermostat sa 0.1C rezolucijim zapravo popravio komfor (ujednačenost temp u roku 24h) u kući, a gotovo sigurno i smanjio potrošnju, jer ono što podesim, zapravo i funkcioniše.
Zar niza rezolucija neće rezultovati cescim paljenjem/gasenjem kotla? Ili je to možda i cilj kako bi temp bila stabilnija?

Kotao ima modulaciju, pa kako mu raste temperatura povrata, on smanjuje protok gasa, pa nije baš da se stalno uključuje i isključuje. Prošle godine je praktično skoro sve vreme radio "na leru".
Šteta što je samo 1:5, da je 1:10, trošio bi još manje. Prosto za moj objekat prošle sezone nije bilo potrebno više energije.

Ljudi, treba mi pomoć oko termostata. Naime, imam termostat koji kontrolišem ručno iz sobe, podesim za dane. No, ja želim da imam aplikaciju na telefonu pa da preko telefona to malo bolje sve podesim i pratim.

Pre sam imao salus ali njihova aplikacija kod kotla za pelet, nije mi se svidjala kako radi, više je bagovala.

Šta predlažete alternativno?

Ne znam da li si se snašao u međuvremenu, ali ja koristim ovaj već godinu dana, kupljen baš na ovom linku. Odlično se pokazao.

Nazad
Vrh Dno