Šta je novo?

Grejanje kupatila

Ima kabal za utičnicu i mi smo tako spojili ali mislim da to svaki električar može da iseče i stavi direkt samo ne znam da li se tada gubi garancija.

Pozdrav
treba mi zidna grejalica za kupatilo.Koju odabrati od ovih, moze i neka preporuka.

Ova prva mi se sviđa, jer piše da ima visoku toplotnu efikasnost :D

Šalu na stranu. Kupi najjeftiniju.

Pozdrav
treba mi zidna grejalica za kupatilo.Koju odabrati od ovih, moze i neka preporuka.
Ako je za kupatilo gledaj IP zaštitu. Recimo ta prva je IP20 i nije predvidjena za kupatilo. Nisam stručan, ali javiće se već neko ko se bolje razume, recimo za kupatilo IPx2 (uglavnom su oznake IP22).

link ispod kao primer, ne znam kakva je.

Kod mene je trenutno namontirana neka sa otvorenim grejačem, cevasti grejač ili kako se već naziva i uopšte je ne koristimo :) a gledam nešto slično kao ti samo bez daljinca i manjih gabarita. Ovako slično imaš i držačima za peškir, ali meni ne igra uloga jer je montirana iznad vrata. Ova mi deluje najjednostavnija i najmanja.

Ako je za kupatilo gledaj IP zaštitu. Recimo ta prva je IP20 i nije predvidjena za kupatilo. Nisam stručan, ali javiće se već neko ko se bolje razume, recimo za kupatilo IPx2 (uglavnom su oznake IP22).

Kod mene je trenutno namontirana neka sa otvorenim grejačem, cevasti grejač ili kako se već naziva i uopšte je ne koristimo :) a gledam nešto slično kao ti samo bez daljinca i manjih gabarita. Ovako slično imaš i držačima za peškir, ali meni ne igra uloga jer je montirana iznad vrata. Ova mi deluje najjednostavnija i najmanja.
I ja cu montirati iznad vrata isto u kupatilu.
Imam dosta prostora i vecu da stavim.
Sada me buni ne znam sta im znaci ove oznake, i u cemu je razlika istog modela a razlicite oznake : Ardes AR4W04P, Ardes AR4W004P, Ardes 4W04P
A gdedam i ovaj model isto ista grejalica a razlicite oznake i ne vidim razliku

Poslednja izmena:

Ко гарантује да ИП заштита уопште и постоји на кинеским производима ниског квалитета. Верујем да лепе ознаке и сертификате како им се хоће.

Za kineze ne znam, Ardes je italijanska firma, sa kolikom-tolikom kontrolom kvaliteta.
Pozdrav

Može biti...
Proizvod je kineski i to u pežorativnom i bukvalnom smislu.

Samo jos ovo da pitam posto ne znam i ne razumem se.Koju da kupim od ove dve koja je bolja i bolje greje ?

Meni ovo izgleda potpuno isto, tako da ti savetujem da uzmeš onu koja ti se više sviđa po izgledu. Mada za ovu drugu (AR4W0P) piše da ima "automatsku oscilaciju". To je valjda ono kao kod klime kada ide gore dole onaj usmerivač vazduha. Ako je malo kupatilo mislim da to nema neki uticaj. Ali i taman je skuplja malo.

Ja prosle godine kupio po izgledu takvu grejalicu u Lidlu,kupljena krajem zime tako da je jos nisam ukljucivao,kostala je nesto oko 7000 + - dinara.

Hoću da stavim ventilator u kupatilu, vidim da ima sa i bez tajmera, iskustvo mi govori da bi pre uzeo bez tajmera jer kad uđe gospođa i gospodin sin... Vezao bi ga na sadasnju plafonsku grejalicu koja se ne koristi i gasio bi ga kad mi se cefne kad odem na spavanje recimo, ostala navika da palim bojler pre spavanja dok je jeftina struja 😅 vidim da ima i sa higro tajmerom, da li se sam pali kad se poveća % procenat vlage ili...?
Ono glavno pitanje, otvor u zidu mi je fi 130mm, da li mogu staviti ventilator od fi 120mm a okolo popuniti pur penom? U otvor je celom duzinom stavljen lim, to je jos ostala rupa od starog sanitarnog bojlera na gas. Jel ok pur pena ili preporučujete nesto drugo kako bi ga fiskirao?

Redukcija?

Ako stavim reducir viriće napolje van zida ventilator

Pa uglavi je malo dublje i skrati. Onako su stepeni kod redukcije pod 90 stepeni

Vrh Dno