Šta je novo?

Grejanje i kocenje

Proveri temperature. Koristi Everest,real temp,gpu-z,speedfan ili neki program i pogledaj temperaturu.
Najbolje Everest. I obrati paznju na napon procesora. Kod laptopa hoce da kad je stavljena power opcija: High Performance drzi napon bas visoko. Na mom t7500 proc. drzi na 1.4v na 2.2 ghz, a inace ga drzim na 1.15v na 2.4 ghz

20pwitj.jpg

To je posle kada prestane kuler da radi.

Evo dok radi:
34fz2vc.jpg

Nosi to u servis...Vidis da ti ide temp. 98 stepeni i trotluje. Sto da lupas glavu sta mu fali, odnes i neka oni gledaju sta ne valja.

Mislim da mu treba čišćenje. Verovatno je pun prašine. Moj drug je imao isti problem na nekom HP modelu. Posle čišćenja, problema više nije bilo.

:wave:

Poslednja izmena:
Ok, hvala vam...

Btw, jel ciscenje besplatno ako je laptop pod garancijom?

@doggmania skojim si programom klokovo procesor kod mene nece nijedan program za klokovanje da radi na Amilu pi3540.

Pa ciscenje ako ti je u garanciji neki traze pare neki ne. Gigatron/Cometrade traze novac tacnije 1000 RSD svejedno sto je u garanciji...
Ali posto tebi trotluje morace da ociste (nemoj nikako da dajes pare ako ti traze), a ako nece samo ti nastavi da ga korisitis pa kad crkne namestice ga.
A za pakom ne znam (ako si tamo kupio)...a oni me podsecaju na Forum racunare....juce sam video Warcraft 3 Frozen Throne kosta kod njih 3800 din. A svuda moze da se nadje za 799...

@najj pa ne znam da li ti je otkljucan mnozilac. Ja sam samo mnozilac podizao, standard mi je 11 i otkljucao sam x12 i imam tih 200 bonus :)
Program se zove RM Clock.

Poslednja izmena:
offtopic : mozhe PM gde ima FT za 799 ?

Kod mene nece taj Rm clock oce da spusti napon ali nece da podigne mnozilac.

Meni secka video na lap topu. Da li moze da se desi da je to zato sto je lap top pun prasine?

i ja imam taj model a i isti problem i zvao sam servis fujitsu-simens u beogradu i oni su prosledili problem za glavno predstavnisto u nemacku pa cekam odgovor posto ovi nasi neznaju sta bi moglo da bude kad jave svabe sta je ako ne resis problem javicu ti sta je

druze nisu ga poslali nego su samo prosledili problem posto nasi nisu mogli da ga rese

Evo javljam ti da sam resio problem na svom kompu amilo pa 3553 posto mi ovi iz servisa nisu nista javili resio sam da sam probam a resenje je da kupis bocu sa vazduhom i da izduvas ventilator ispod njega znaci da je caka u zaprljanosti ocisti ga i to je to moj sad posle nekih 3 sata igranja igrica ne prelazi 74 varira spusti na 70 pa ga vrati na 74.boca sa vazduhom ti je oko 350 din ali vredi

Pozdrav,

Ne mora da znaci da je to resenje...meni je ociscen laptop od prasine, ali svejedno mi temperatura jezgra pri igranju igrica ide i preko 100c..

Kako si čistio? PO svemu sudeći nisi otvarao laptop jesi li vazduh ubacivao u otvor koji je namenjen da inače ulazi vazduh ili kroz otvor ge izbacuje vreo vazduh?

I postoji li način da se na ovaj način ošteti ventilator

Nazad
Vrh Dno