Šta je novo?

Grejanje grafičke

He,he:D...Vazduh iz klime u kuciste,pa moze...Samo sledeci put kada bi kuvali pasulju ,ohladjena masina bi ispustila dusu.Zaboravljate na kondenzaciju vodene pare na hladnim povrsinama.;)

Ja imam ideju da kroz plasticne savitljive cevi ubacujem hladan vazduh u kucishte koji bi dolazio iz podruma,samo se plashim vlage.Probijesh plocu,dve(ili vishe,po potrebi)i vazduh ladan ko iz groba.

Bravo,to je ideja koja me je vodila !U podrumu je bar 20 step. hladnije nego napolju !

E, imam još jedan problem. Moj momak ima grafičku (ati 2600 xt na 256), koja samo na XP-u ispušta neki zvuk dok na primer ide progres bar, pa za svaku crticu ispusti po jedan zvuk, ili kada pokušava da expand-uje nešto. Menjali smo grafičke,kod mene na visti se ne dešava, ni kod njega kada stavi vistu. Zvuk je tih, ali iritantan. Ne znam da li je grafička sama po sebi takva (ima neki svoj hd audio i sa njim i drajver, koji se ne instalira na visti), ili nešto nije u redu sa njom.

hmmm najjeftinije resenje je da promenis momka :d

Salim se... u pitanju su vecite teme zujanja elektronike na karticama, zavojnice...

poz
M.

mozes da prelakiras zavojnice,
lakom za nokte.

par slika

20070720zavojnicex120.jpg

Inductors-photo.JPG

coil.jpg

Poslednja izmena:
pa probaj prvo da ostvaris garanciju :)

Odnesi im karticu ili ceo komp i kazi izvin'te kartica mi zuji, rasteruje mi krtice. Molim vas da je zamenite.

Salu na stranu, ja bi je odneo na reklamaciju, nikad se ne zna, mozda je i zamene.

poz
M.

moze li se " uci " u bios graficke kartice kao sto se ulazi u bios MB?

Ja sam jucer kupio ENGTX260 i danas je vratio jer se zakucavala zbog temperature, od 4 3dmark pokusaja da je testiram ni jedan nije uspio. Temperatura je isla preko 100 stepeni. Kriza bi isla glatko 5 min a onda zakucavcanje. Nemogu da vjerujem kakvo sam cudo kupio.

odguglaj 105C GTX problem

postoji serija losih GTX-ova koji imaju taj problem. Od svih proizvodjaca najmanje zalbi ima na MSI.

Hmm, JA sam vratio karticu al nisam dobio novac nazad. Sad se postavlja pitanje hoce li se dobavljac praviti lud i reci graficka je ok????

ne moze da se pravi lud - to je poznat problem. Dobices zamenu.

odguglaj 105C GTX problem

postoji serija losih GTX-ova koji imaju taj problem. Od svih proizvodjaca najmanje zalbi ima na MSI.

Da se greju, greju se. Ova moja ode preko 85C i onda se ukljucuje turbina i smanjuje temp na "bezbednih" 84C:mad: Cim prestane opterecenje temperatura pada na 70C i potom dalje opada do 55-58 koliko drzi u "leru". E sad, ja sam stavio jednu 12icu Chiftec-a da duva neposredno ispod kartice (praksa jos od ATI9800pro i potom NV6800 furune) da dodatno odvodi toplotu i "turbinu" na kartici koliko toliko nahrani svezijim vazduhom. Da nema njega (ventilatora) bojim se da bi i moja dolazila blizu granice od 100C:smoke: Na nekom stranom forumu sam naisao na pisanije da nakon burn-in perioda temperature same legnu na nekih 80-85C pri full opterecenju :trust:

Kod mene dva fana duvaju direkt u karticu i "turbina" se pali cim se kartica optereti al je ocigledno dovoljno ne ohladi.

Nije plata od shporeta pa da treba da odgori:wall:

Poslednja izmena:
ma podrum je majka,stavite kuciste u podrum i da vas vidi Bog :)

@PlayerPA: Ti si svoju jako fino overclock-ovao, tako da su ti temp vise nego dobre. Meni je u leru na 2D Clocku od 300MHz temp 50C..

Vrh Dno