style53
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2023
- Poena
- 925
Nema godinama u ponudi Amber Premium/Ultra 9btu!Da li neko zna koliko košta Gree Amber Ultra 9000BTU?
Ima li neko cenovnik iz neke radnje?
Samo 12,18, 24
Nema godinama u ponudi Amber Premium/Ultra 9btu!Da li neko zna koliko košta Gree Amber Ultra 9000BTU?
Ima li neko cenovnik iz neke radnje?
Samo Clivia 9btuA koji modeli Gree ima 9000BTU?
Bolje gledaj drugi brend 😉Mala sobica ne treba jača klima
I ti da koknes Amber 9 😀10m2
I koja je cena za Clivia-u od 9BTU?
A što Amber nije za 10m2?I ti da koknes Amber 9 😀
Clivia 9btu se ne isplati za 10m2! Tebi treba neka proverena koja spusta bas nisko (stabilno)
Razmisli o neku Fujitsu npr. 07KPCA ili 07KETA
Zbog rezim On/Off ---> Pali/GasiA što Amber nije za 10m2?
Clivia 9btu ti je +60kŠto uopšte Gree nije za 10m2?
To što će ona biti postavljena u toj maloj sobici ne znači da ne mogu vrata od te sobice biti otvorena i da se hladi/greje veća površinaZbog rezim On/Off ---> Pali/Gasi
Amber ide u veci prostor!
Npr. Ja hladim/grejem sa Amber 9 Premium (2017) celo prizemlje
Clivia 9btu ti je +60k
A za neki 50k imas proveren Fujitsu
I ako je otvorena vrata problem je ---> Amber Ultra i Amber Pro ne idu ispod 500w na grejanje, sa 500w ona ce ekspres da pregreje 10m2 i ode u OffTo što će ona biti postavljena u toj maloj sobici ne znači da ne mogu vrata od te sobice biti otvorena i da se hladi/greje veća površina
Hvala na detaljnom odgovoruI ako je otvorena vrata problem je ---> Amber Ultra i Amber Pro ne idu ispod 500w na grejanje, sa 500w ona ce ekspres da pregreje 10m2 i ode u Off
Clivia i Airy spustaju dosta nize ali onda dolazi Gree kontraefekat da krenu tek da spustaju kad padne spoljna temp. ispod +5c ---> znaci do +5c bice takodje On/Off
Nego mi bilo cudno da pitas za Amber 9btu za 10m2, kad moja u prelaznom periodu u dosta vecem prostoru zna da odradi po neki On/Off 😉
Zato kazem da Gree ne ide bas u 10m2 ---> Ako je u pitanju samo za hladjenje onda nije toliki problem, ipak spustaju solidno nisko 🙂
Sto se tice grejanje ---> Doduse skoro svaka ce da radi kao On/Off u prelaznom periodu u 10m2 ali ipak bi gledao neki proveren model/brend ---> koja ide provereno ispod 200w kada je napolje npr. +10c, a ne da spusta tek kada bude temp. ispod +5c 🙂
Midea Mission 18 je imala jednoredni izmenjivač. Doduše debeo i debele cevi, pa je to nadomešćivala efektivnom površinom. Svakako daleko manje efikasno u odnosu na 12LTMidea ima sigurno bolji software! Jedina moguca mana da opali kontrolni DF na plusu (npr. kao Xtreme)
Takodje sto je interesantno da 18btu nema dvoredni izmenjivac ---> Nego jedan i po 🧐
Pogledajte prilog 544419
Pogledajte prilog 544420
Sto se tice grejaca tacne ---> koliko sam ispratio ima samo 9btu i 12btu
Pogledajte prilog 544421
Ipak bi dao prednost Airy 18
Kad već pričamo u detalje, koji su to nedostaci koji su preostali i u Airy modeluAko planiraš i spavaću da greješ - teže će ići sa bilo kojom klimom iz dnevne, tj. mislim da ti za nju treba posebna.
Ako je budžet uzan, nećeš pogrešiti ni sa Clivijom (18 za dnevnu, 12 za spavaću). Airy je naravno klasa za sebe, shodno ceni + sve što već pomenu @style53 ...
Vredi itekako! Jači (teža spoljna, dvoredni izmenjivač) i dosta kulturniji u radu.
Airy je zapravo prvi pokušaj Gree-a da reši već čuveni problem sa kulturom - pritom prilično uspešan (ne i potpuno, ali svakako je primetno bolji od drugih/starijih modela). 🙂
Za 10kvm gledaj 7-cu, imaš pojeftino Fujitsu u Hladnoj Prodavnici10m2
I koja je cena za Clivia-u od 9BTU?
Histereza.Kad već pričamo u detalje, koji su to nedostaci koji su preostali i u Airy modelu
Za 10kvm gledaj 7-cu, imaš pojeftino Fujitsu u Hladnoj Prodavnici
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari