Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Hvala na savetima ali nije nikako to izvodljivo.
Nemaš mesta da staviš dve zasebne jedinice ili nešto drugo?
Sad me zbunjujete.Je l dobra marka Gree ili nije?😆

Ja imam Gree Pular, Midea Extreme i
TCL tac-12chsd/tpg31i3ah i najmanje sam zadovoljan sa Gree klimom. Samo za hlađenje će većina inverter klima vršiti posao skroz ok, za grejanje se obično vide veći nedostaci pojedinih klima.

TCL tac-12chsd/tpg31i3ah i najmanje sam zadovoljan sa Gree klimom. Samo za hlađenje će većina inverter klima vršiti posao skroz ok, za grejanje se obično vide veći nedostaci pojedinih klima.
Iz ovog tvog odgovara se moze zakljuciti da Gree klime ne valjaju za grejanje

Iz ovog tvog odgovara se moze zakljuciti da Gree klime ne valjaju za grejanje
Ne bi uzeo više Gree za grejanje sem ako ne grejem velike lokale ili velike prostorije u kući bez izolacije gde nije bitna modulacija i neki malo finiji rad. Ne kažem da će se ljudi smrznuti sa Gree klimom, ali mene previše iritira njen rad da bi je stavljao još negde po kući i slušao zaletanje i veliku varijaciju u temperaturi u prostoriji.

Bilo bi dobro da nam das neka poredjenja izmedju sve tri, iz prve ruke, samo tako nekome mozes pomoci pri odabiru, a ne da citamo komentare od onih koji imaju jednu i misle da se u sve razumeju.

Ne bi uzeo više Gree za grejanje sem ako ne grejem velike lokale ili velike prostorije u kući bez izolacije gde nije bitna modulacija i neki malo finiji rad. Ne kažem da će se ljudi smrznuti sa Gree klimom, ali mene previše iritira njen rad da bi je stavljao još negde po kući i slušao zaletanje i veliku varijaciju u temperaturi u prostoriji.

Moje iskustvo je sasvim drugacije. Grejem 50m2 sa amber premium 12, tiha je (tj bucna ako se stavi fan na 3 ili vise, ali podnosljivo). Odrazava zadatu temperaturu +1c, znaci ako hocu 23-23.5 stavim je na 22. Sto je napolju hladnije, preciznije odrzava temperaturu. Spoljnu jedinicu cujem ako se bas potrudim, ali daleko od toga da smeta.

Da, nema nisku modulaciju, ali kod mene to nije problem jer se stan sporo hladi, pa ne smeta on/off rad. Tek u minusu pocinje da radi ozbiljnije, ali i tad imam utisak da radi sa pola snage. Cekamo neku ozbiljniju zimu da vidimo :)

Pozdrav svima
Voleo bi kao novi vlasnik 12KHCAN klime da znam koji je problem sa njima bio i na sta su se zalili na inostranim forumima.
Ja sam za sada u odnosu na prethodni iredjaj prezadovoljan. Ima stvari koje minse svidjaju ali ima i stvari koje su mogle i bolje da bidu resene.
Svidja mi se sto jako dobro odrzava zadatu temperaturu,komfor je neuporediv sa prethodnom klimom jer nema variranja u temperaturi.
Potrosnja je drasticno manja u odnosu na prethodni uredjaj.
Retko radi kao On-Off bolje reci skora pa nikada i ne radi tako.
Kompresor se ne cuje. Znam da je krenula sa radom kada pretace freon po unutrasnjoj ali tako i 09LMCE radi pa racunam da nije mana nego tako rade jednostavno.
E sada,za mene previse nisko ide u odrzavanju-do nekih cak 90w. To mi se ne svidja. Pa se stice utisak da prohladno duva ali kada se pridje rukom blize izduvu taj vazduh i nije tako prohladan,vise je mlak. Ali kone je uredjaj tako pozicioniran da duva u pravcu ukucana siguran sam da nece biti prijatno.
Znimam me sta su konkretno zamerili uredjaju da bas propratim.
Pozdrav svima

Bilo bi dobro da nam das neka poredjenja izmedju sve tri, iz prve ruke, samo tako nekome mozes pomoci pri odabiru, a ne da citamo komentare od onih koji imaju jednu i misle da se u sve razumeju.
Hoću samo da skupim još iskustava sa TCL modelom pošto njega imam od pre mesec-dva a koristimo je jednom nedeljno fazon, kad moji ne založe šporet, za sada su utisci pozitivni i za tu cenu koju je plaćena (37 crvene), ugodnije radi nego Gree Pular koji plaćen skoro duplo od TCL.

Moje iskustvo je sasvim drugacije. Grejem 50m2 sa amber premium 12, tiha je (tj bucna ako se stavi fan na 3 ili vise, ali podnosljivo). Odrazava zadatu temperaturu +1c, znaci ako hocu 23-23.5 stavim je na 22. Sto je napolju hladnije, preciznije odrzava temperaturu. Spoljnu jedinicu cujem ako se bas potrudim, ali daleko od toga da smeta.

Da, nema nisku modulaciju, ali kod mene to nije problem jer se stan sporo hladi, pa ne smeta on/off rad. Tek u minusu pocinje da radi ozbiljnije, ali i tad imam utisak da radi sa pola snage. Cekamo neku ozbiljniju zimu da vidimo :)
Sve u svemu moj zakljucak je da treba pogoditi prostor za klimu.
Ja bi vise voleo da kada krene minus moja GTech ide na 650-800w i greje. Ona upravo suprotno radi. Kada je temp u plusu ona ide od 600-1300w recimo sada kada je u 15m2. A kad krene minus ona ce da modulira sa 400-500w i duva prohladno.
Bolje mi je radila dok je grejala mana skoro ceo stan nego sada ovu sobu.

Voleo bi kao novi vlasnik 12KHCAN klime da znam koji je problem sa njima bio i na sta su se zalili na inostranim forumima.
Znimam me sta su konkretno zamerili uredjaju da bas propratim.
Cu ti posaljem jedno vece kad budem imao vremena ---> komentara i linkova
Skoro uvek pisem od mobilnog, kao i sada ---> A podaci od razne klime imam na racunaru :)
Sve u svemu moj zakljucak je da treba pogoditi prostor za klimu.
Ja bi vise voleo da kada krene minus moja GTech ide na 650-800w i greje. Ona upravo suprotno radi. Kada je temp u plusu ona ide od 600-1300w recimo sada kada je u 15m2. A kad krene minus ona ce da modulira sa 400-500w i duva prohladno.
Bolje mi je radila dok je grejala mana skoro ceo stan nego sada ovu sobu.
Tako radi moja Amber 9 Pemium iz 2017
Kada je temp. u plusu ona radi na ---> el clasico 500-580w cim napolje krece da ide temp prema 0c ili u minusu ona dize stepeno na gore
Ali ja grejem kao skandinavci sa jednom klimom celo prizemlje, gde mi je jedan veliki otvoreni prostor od 45m2 +15m2 spavaca i neki 5-6m2 kupatilo
Nema neki pikova ili da kazem rolerkosteri od 500-1000w
Trenutno: 1c i magla
1231.jpg
amber.png
A Muse na gornjem spratu u 48m2 (otvoreni) bas kao sto ti kazes za GTech pirka :)
I na plusu radi izmedju 500-600w nema takodje neki cudni pikova tokom rada osim naravno posle Off kad krece kao na drag racing :D
muse.png

Poslednja izmena:
Evo i ja sa Clivijom 18 da da dam neki komentar za ove srednje hladne dane.

Greje se 70 kvadrata .Klima se ne gasi stoji stalno na fan3 23 stepena.

Raspored soba je dobar .Klima udara direktno iz dnevnog boravka na hodnik iz hodnika u spavacu sobu .
Druga spavaca soba je pored tako da je tamo temperatura par stepeni niza nego u svim prostorijama.
Inace temperatura koja je zadata na daljinskom od 23 I FELL je i u svim prostorijama sem u pomenutoj sobi.

Inace za klima radi bez ikakvih problema i nije bucna .
Kao sto vidite modulacija doseze i ispod 450 w sto je ok sa obzirom da je 18 i da se greje veca kvadratura.
Potrosnja kada su hladniji dani ne prelazi 400kw mesecno sto je smesno.
Grejao sam se i prosle godine na ovu klimu bez ikakvih problema tako da je svaka preporuka za ovu klimu.

Inace kupio sam i Cliviju 12 roditeljima ali nisam vrsio nikakva merenja.
Eto toliko od mene.

Prilozi

• 1000006908 (1).jpg
    1000006908 (1).jpg
    45.9 KB · Pregleda: 45
Ocigledno imaju neku muku ove klime znaju da zabaguju samo tako, zabaguju u smislu da uospte nema reakcije senzora da smanji izduv.
Sinoc i jutros identicna situacija na 24C podesena, vidim vruce mi, temepratura 27C u sobi ona duva, smanjim na 23, nastavlja da duva, smanjim na 22 isto nastavi. Gasim je upalim i normalno se ponasa, jutros isto reagovala samo sam je palio preko app a sinoc preko daljinca. Jutro isto na 24, kada krenem na posao smanjim na 22, posto sam ostao jos 5 minuta vidim onda i dalje greje a temepratura 24, uredno je odreagovala smanjila temp i u app i na dipsleu unutrasnje jedinice. Ugasim i upalim kroz app, ona se upali u ne duva
Ovo mi se desavalo sa predhodnom on/off klimom ali tu je pomaglo samo da cupam kabli iz uticnice

Evo, prvi put da Klivija 12 ide ispod 500w duži niz vremena, čak je obarala koji minut i na 360w. Šta joj se noćas dešavalo pojma nemam. Pre spavanja sam joj snizio temp na 22 i otišao u drugu sobu. Budim se jutros ona već nabila 3 kWh za noć.

Prilozi

• Screenshot_20251112_122857_Tapo.jpg
    Screenshot_20251112_122857_Tapo.jpg
    82.8 KB · Pregleda: 32
Ići će redovno ispod 500W kada spoljna temperatura bude non stop ispod ili oko nule, tako radi i moja Pular. Dok na plus 10 ili više roka na 600W+

Evo i ja sa Clivijom 18 da da dam neki komentar za ove srednje hladne dane.

Greje se 70 kvadrata .Klima se ne gasi stoji stalno na fan3 23 stepena.

Raspored soba je dobar .Klima udara direktno iz dnevnog boravka na hodnik iz hodnika u spavacu sobu .
Druga spavaca soba je pored tako da je tamo temperatura par stepeni niza nego u svim prostorijama.
Inace temperatura koja je zadata na daljinskom od 23 I FELL je i u svim prostorijama sem u pomenutoj sobi.

Inace za klima radi bez ikakvih problema i nije bucna .
Kao sto vidite modulacija doseze i ispod 450 w sto je ok sa obzirom da je 18 i da se greje veca kvadratura.
Potrosnja kada su hladniji dani ne prelazi 400kw mesecno sto je smesno.
Grejao sam se i prosle godine na ovu klimu bez ikakvih problema tako da je svaka preporuka za ovu klimu.

Inace kupio sam i Cliviju 12 roditeljima ali nisam vrsio nikakva merenja.
Eto toliko od mene.
planiram da kupim

GREE Comfort Clivia AI 18k Wi-Fi za 40m2 ali nemam izolaciju osim na ploci pa me zanima tvoje misljenje o klimi posto je imas da li ona moze to da zagreje ?​

planiram da kupim

GREE Comfort Clivia AI 18k Wi-Fi za 40m2 ali nemam izolaciju osim na ploci pa me zanima tvoje misljenje o klimi posto je imas da li ona moze to da zagreje ?​

Naravno da moze bez vecih problema.
Samo je problem sto ce vise trositi i slabije modulirati jer je losa izolacija ali ce svakako ugrejati taj prostor.
Svaka klima ce ti imati vecu potrosnju dok ne resis izolaciju .
Kad resis izolaciju smanjices i modulaciju i potrosnju energije.

Nikako ne uspevam da dodam svoju klimu na njihovoj aplikaciji Gree+.
Pratio sam sva upustva, konektovao se na 2.4Ghz mrezu, resetovao klimu ali nista ne pomaže.
Da li je neko možda imao isti problem?

Zna li ko kakvo je to kuvanje bilo između GREE i Euroventa?
Pobrisani su baš svi split modeli, nema nijednog certifikata, a prije koju godinu ih je bilo poprilično?
Mislio sam dodati i njih kao većeg igrača, ali mi je neozbiljno da vučem samo iz njihovih priručnika jer, što bi se reklo, mogu napisati šta hoće za mnoge stvari, ako ne podliježu nikakvog naknadnoj kontroli i certifikaciji.

ima li neko išta od modela da je sacuvao certifikat u pdfu?

Nikako ne uspevam da dodam svoju klimu na njihovoj aplikaciji Gree+.
Pratio sam sva upustva, konektovao se na 2.4Ghz mrezu, resetovao klimu ali nista ne pomaže.
Da li je neko možda imao isti problem?
Iz nekog glupog razloga, nakon što aplikacija zatraži da uključiš blutut, stani baš pored klime i počni proces dodavanja uređaja. Dok nisam telefon stavio tik uz nju nisam ni ja mogao da dodam, a onda sam na nekom forumu video ovaj savet i upalilo je

Iz nekog glupog razloga, nakon što aplikacija zatraži da uključiš blutut, stani baš pored klime i počni proces dodavanja uređaja. Dok nisam telefon stavio tik uz nju nisam ni ja mogao da dodam, a onda sam na nekom forumu video ovaj savet i upalilo je
Hvala, isprobaću večeras, valjda će upaliti.

Nazad
Vrh Dno