Znas sta, previse predrasuda, price a i hvatanja za... ako ne spusti na 200w eto japanac bi spustio, ako spusti eto to japanac ne bi tako on bi ugasio suvese hladan izduv... ako ugasi ne valja, ako ne ugasi opet ne valja... nikako da se ugodi
Bez da uvredim nekog, pricam iz mog licnog iskustva, hvala bogu pa sam uzeo Amber i opet bih kad bi se vratio par meseci u proslost. Takodje i Bergen koji me greje vec nekoliko godina. Ja sam poprilicno zahtevan sto se bilo koje tehnologije tice, sve sto uzmem mora da radi apsolutno ono sto sam zamislio, ako ne radi spreman sam da isteram do kraja da dobijem to sto sam hteo po svaku cenu. I ne favorizujem nikog.
Ni jednog momenta se nije desilo da ni Amber, a ni Bergen, pregreju sobu, ili se ohladi, ili bilo sta drugo. Apsolutno uvek sam osecao maksimalan komfrot. Dal sam imao srece ili nisam - ne znam, obe su Gree i obe rade mnogo bolje od ocekivanog. Jedna mana koju mogu da nadjem kod Ambera, dok se to kod Bergena ne desava, je sto kad se radi defrost, nekad mogu da cujem na kratko krcaknje neko plastike, ne uvek ali se ponekad desi. TO je sve. Ostalo... sve mnogo bolje od ocekivanog.
Svi se nesto hvale kako njihovi japanci zagrevaju 12-20 kv izolovanog prostora i to im je uspeh, meni Bergen do ove sezone grejao 60+kv neizolovane kuce, i ne buni se sto je neizolovana niti pita kao eto drugi brendovi, dakle kuca ne stan i ukupna potrosnja je bila oko 1100kw od oktobra do kraja aprila. Sad je to bolje jer sam ove godine uradio izolaciju (jedino nisam krovnu). Nikakve oscilacije nije bio u temperaturi ni u jednoj sobi. Ko hoce neka veruje ko nece njegov problem briga me - nemam potrebe da se pravadam i nekom nesto dokazujem i pricam drugacije od onog kako jeste. Klime ne reklamiram niti imam dodira sa dobavljacima istih ili sta god pa da eto za njih nesto. Pricam realno iz iskustva, a ko sta zeli i voli to neka kupi. I nisam sam od onih sto sada i ako nesto ne valj hvali jer *** imam to kako da kudim... Briga me ne robujem brendovima, tehnologiji, stvarima... a i ne ponizavam druge koje nemam....
Kad sam kupovao drugu klimu ovde sam se raspitivao koju sta kako, i prvi izbor je bio KMCC. Tu klimu i sa "doplatnim" modulom za wifi bih platio manje nego sto sam Amber. Posle price sa ljudima koji imaju fujitsu, serviserima, dobavljacima, monterima, a i vec imam Bergen (gree viola) kuci i znam kako mi se pokazala, izgubio sam zelju da uzmem taj brend (mislim na fujitsu). Svi do jednog su imali veoma negatian stav prema uvozniku, plus na to imali vise reklamacije koje su jedva uspevali da rese, To i nedostatak fabrickog wifi-a me je odvratilo, uzeo Amber i ni jedne sekunde se nisam pokajao. Greje dve odvojene sobe, hodnik, kupatilo, na poslednjem spratu kuce, iznad neizolovano potkrovlje i ni jednom od novembra nije zakazao (pregrejao/ohladio/stao). Do sada je potrosio oko 570+kw.
Ako bih uzimao vremenom trecu za prizemlje, iz radoznalosti bih uzeo Daikin. Naravno Gree Muse nikad ne bih uzeo

Neka prica ko sta hoce, ja ne hvalim ni jedan brend ni jednu drzavu koja proizvodi, vec iznosim moje licno iskustvo, kom odgovara ok, kom ne opet ok.