Meni Amber 9ka grejala prošle zime nekih 40ak kvadrata, delimično izolovanih, odradila bez da štucne. Uzeta bila neplanirano na nekoj akciji za 80k, za te novce ne postoji bolji uređaj. Inače imam i Fujitsu/Midea/LG invertere unazad 10ak godina pa mogu da uporedim, Amber je daleko ozbiljnija klima. Ova devetka i fino modulira, nisam primetio neke probleme oko toga.
E sad, jedno pitanje, treba mi za predstojeću zimu još jedna klima, za grejanje takođe nekih ~40m2 u drugoj kući (spojena dnevna i trpezarija), ali neizolovanih (cigla 25cm i 38cm, solidni drveni prozori dvoslojna stakla..). Pošto su cene materijala kao i majstora otišle u nebo, odustao sam od bilo kakve izolacije, pogotovo što nisam siguran da će kuća ostati u vlasništvu duži period. A i ta ušteda u potrošnji...mislim da bi trebala bar decenija da se isplati ta izolacija

Uzeo bih opet tog Ambera da ga ima za te novce, ali nažalost nema ga, a 100k mi je ipak previše. Šta mislite jel bi Muse 12 mogla odraditi posao? Nisam ispratio detaljno probleme oko tog modela, znam za žalbe korisnika oko modulacije. Ali za ovaj pomenuti prostor mislim da to neće biti problem pošto zbog toplotnih gubitaka neće biti potrebe za nekom preterano niskom modulacijom. U slučaju nekih ekstremno niskih temperatura postoji bekap u vidu peći na drva, ali nije u planu da se koristi osim ako baš ne bude moralo. WiFi upravljanje mi je obavezno.
btw.
@Milanche
Na onim slikama što si postavio kao primer rada servisera, po meni su sve te spoljne jedinice previše nabijene uza zid, a očigledno ima još par cm lufta na nosaču pa bi mogle da se odmaknu još malo. Kada pogledam kako se montiraju danas klime po gradu, naježim se. Lično sam uvek za što više prostora i iza spoljašnje i iznad unutrašnje jedinice.