Šta je novo?

GravityBox - najbolji tweak tool za android platformu

Dzekson

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.04.2013
Poena
99
GravityBox - sve ono sto hocete na telefonu bez flesovanja custom rom-a

Trazio sam za svoj ZOPO C2 neki valjan rom samo da bi naiso na gomilu Bug report-ova svakog autora i lagano odustao od ideje da instaliram bilo sta jer imam root. I sasvim slucajno naleteh na temu na XDA o programu koji "uspricava" kod u postojeci rom, i bukvalno pravi telefone sa stock (uz obavezan root) nalik na full Cyanogenmod opcije. Inicijalno dizajniran specijalno za MTK chipsete (6577, 6589 i Turbo) sada funkcionise i na skoro svakom blizu-AOSP rom-u. Podrska je sada za SVE uredjaje koji imaju blizu AOSP rom, odnosno sto vise neksusoliki sistem, uz napomenu da ne radi sa proizvodjacevim GUI framework-ovima (sense, TW, itd). Uz backup, moze se probati i na netestiranim uredjajima, dok pored MTK telefona radi i na Nexus 2,3,4, play edition telefonima (One, S4) , i svim ostalim uredjajima bez GUI-ja.

GravityBox opcije:

GravityBox provides 2 main groups of features:
Fixes - help to fight typical MTK6589 bugs like:
--- Date&Time settings crash
--- Caller ID mismatch
--- Split conversation in messaging
--- Wakelock in calendar app periodically turning on the screen
--- Waelock in messaging app turning on the screen every time new message arrives
--- Missing TTS settings in Language&Input
--- Missing extended developer options

Mods - the set of additional useful features that make using the system more easy and fun
--- CyanogenMod Pie controls
--- Expanded Desktop
--- Statusbar QuickSettings tile management with tile reordering
--- Lockscreen targets
--- Statusbar color and transparency
--- Statusbar Brightness Control
--- Statusbar icon colors
--- Additional QuickSettings tiles:
------- Sync on/off, WiFi AP on/off, GravityBox shortcut, Torch, Network mode (2G/3G/2G+3G switch), Sleep, QuickRecord,
QuickApp, GPS on/off, Ringer mode, Volume tile
--- Quick pulldown - switches to QuickSettings when status bar is pulled down near edges
--- Auto-switch to QuickSettings when there are no notifications
--- Center clock in statusbar
--- Battery indicator style
--- Navigation bar tweaks
--- Low battery warning policy
--- Disable LED flashing when battery low
--- Disable LED while charging
--- Auto-hiding of signal icons for empty SIM Slots
--- Advanced power-off menu (reboot, recovery)
--- Volume key cursor control
--- Skip tracks by volume key long-press while screen off (thanks to rovo89)
--- More volume levels for music stream
--- Option to control safe headset media volume
--- Button for clearing all recent tasks at once
--- Fullscreen caller photo
--- CRT screen off animation
--- Minimal brightness setting
--- Autobrihtness levels adjustment
--- Lockscreen tweaks - show widgets maximized, lockscreen background style (color fill, custom image)
--- Lockscreen rotation
--- Phone tweaks - flip action, disable vibrate on call connect
--- Hardware key actions - menu long-press/double-tap, back long-press, home long-press
--- MasterKey vulnerabilities patched (thanks to @Tungstwenty)
--- Dithered Holo background
--- Option to use solid black Holo background
--- Expandable volume panel
--- Option to unlink ringtone and notifications volumes
--- Notification drawer style (background color, image for portait/landscape, transparency)
--- Button backlight modes (default, disabled, always on while screen is on)
--- Button backlight notifications (for devices that lack Notification LED)

GravityBox koristi genijalni Xposed framework ciji je autor rovo89 sa XDA foruma, za vise informacija pogledati temu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1574401

malo je reci kakav je ovo genijalan developer, jer ovo menja bukvalno ideju o modovanju Android sistema.

SVI DALJI KORACI SU NA ODGOVORNOST VLASNIKA TELEFONA

Intalacija:

1. Potreban je Custom recovery. OBAVEZNO je da prvi korak bude backup sistema, veoma jednostavna a obavezna procedura.

2. nakon backup-a ide reboot, skinite aplikaciju za Xposed framework sa LINK, prebacite je na memoriju i instalirajte.

3. obavezno je instalirati Xposed na internu memoriju (gde je sistem), nikako na eksterni ili interni storage (SD)

4. Pokrenite Xposed aplikaciju i instalirajte Xposed framework (druga opcija)

5. reboot. ako telefon ne boot-uje u sistem, znaci da Xposed nije uspeo jer se ne slaze sa postojecim ROM-om, i onda nazad u Recovery za backup restore, vas telefon ne moze da pokrene Xposed

6. Nakon sto je Xposed instaliran, skinite GravityBox sa LINK i prebacite na telefon GravityBox, pokrenite instalaciju. takodje na Internal memory

7. Xposed ce da prompt-uje integraciju Gravity Box-a, chekirajte ga i jos jednom reboot

8. GravityBox je instaliran, sada mozete da tweak-ujete svoj sistem do mile volje.

Napomena: GravityBox kao ni Xposed nece raditi na Custom rom-ovima jer je developer vec previse stvari tweak-ovao, Xposed sluzi da blizu-AOSP rom pretvori u super koristan ROM ubcivanjem koda u sve, cak i sistemske resorse. Cyanogen, MIUI, SLIM, AOKP nece prihvatiti Xposed.

Lista tweak-ova iz spoiler-a je zapravo sa pocetka razvoja famework-a i aplikacije, opcije su mnogo vece, svaka sekcija ima podsekcije sa sekcijama:

screenshot2013-10-08-03-.png

Preporucujem svima koji imaju MTK telefone, ili blizu-AOSP telefone da probaju GravityBox jer se time eliminise potreba za ROM-ovima, kao i dodatnim App-ovima i kompletna kontrola sistema je iz jedne aplikacije.

Potvrdjeno: Upravo sam na Alcatel 6030 instalirao GravityBox i sve radi.

Gravitybox radi na stock sistemu Alcatel One touch Idol (onaj VIP-ov) sto automatski znaci da radi na svim ostalim alkatelima (Snap, pop, idol, itd)

^Znaci ako instaliram GravityBox na ZTE v967s, automatski ce mi ukloniti sav kineski bloat i dodace neke opcije?

Iste ove i još dosta drugih stvari radi i XBlast Tool koji je takodje modul za Xposed Framework. Po čemu je GT (naj)bolji?

Dovahpig

nece automatski da ukloni bloat, to ces moci ali rucno. Ali Gravity Box poseduje podosta MTK tweaks i MTK common error removal podesavanja. Dodatne opcije koje sam ja odma stavio su:

1. volume music control na lock screen
2. increase headset volume (engineer mode, mada sam to mogao i bez Xposed)
3. promena boje status i navigation po izboru korisnika (koja god oces boja)
4. reorganizacija Quick Acess
5. udvostruceni volume step-ovi
6. advanced reboot menu (hot reboot, recovery, screenshot)
7. disable empty sim slot notification (to me bas nerviralo)
8. screen on na kabl kontakte (Audio, USB)

Ima jos opcija, nisam stigo da se igram sa svime. ali ovih 9 stvari su mi sve do jedne trebale

Razbojnick -

pa u sustini ne radi "i vise od toga" rade slicne stvari ali sam se ja odlucio za Gravity Box zbog cinjenice da C30 (autor gravitija) i rovo89 (autor Xposed-a) usko saradjuju, kao i zbog toga da je Gravoty prvi i najvise do sada update-ovani tool za Xposed.

Pa u suštini XBT ima više opcija nego GB, samim pogledom na aplikacije se to vidi. Uz to, neke opcije se poklapaju, neke ne.

GravityBox - sve ono sto hocete na telefonu bez flesovanja custom rom-a

Trazio sam za svoj ZOPO C2 neki valjan rom samo da bi naiso na gomilu Bug report-ova svakog autora i lagano odustao od ideje da instaliram bilo sta jer imam root. I sasvim slucajno naleteh na temu na XDA o programu koji "uspricava" kod u postojeci rom, i bukvalno pravi telefone sa stock (uz obavezan root) nalik na full Cyanogenmod opcije. Inicijalno dizajniran specijalno za MTK chipsete (6577, 6589 i Turbo) sada funkcionise i na skoro svakom blizu-AOSP rom-u. Podrska je sada za SVE uredjaje koji imaju blizu AOSP rom, odnosno sto vise neksusoliki sistem, uz napomenu da ne radi sa proizvodjacevim GUI framework-ovima (sense, TW, itd). Uz backup, moze se probati i na netestiranim uredjajima, dok pored MTK telefona radi i na Nexus 2,3,4, play edition telefonima (One, S4) , i svim ostalim uredjajima bez GUI-ja.

GravityBox opcije:

GravityBox provides 2 main groups of features:
Fixes - help to fight typical MTK6589 bugs like:
--- Date&Time settings crash
--- Caller ID mismatch
--- Split conversation in messaging
--- Wakelock in calendar app periodically turning on the screen
--- Waelock in messaging app turning on the screen every time new message arrives
--- Missing TTS settings in Language&Input
--- Missing extended developer options

Mods - the set of additional useful features that make using the system more easy and fun
--- CyanogenMod Pie controls
--- Expanded Desktop
--- Statusbar QuickSettings tile management with tile reordering
--- Lockscreen targets
--- Statusbar color and transparency
--- Statusbar Brightness Control
--- Statusbar icon colors
--- Additional QuickSettings tiles:
------- Sync on/off, WiFi AP on/off, GravityBox shortcut, Torch, Network mode (2G/3G/2G+3G switch), Sleep, QuickRecord,
QuickApp, GPS on/off, Ringer mode, Volume tile
--- Quick pulldown - switches to QuickSettings when status bar is pulled down near edges
--- Auto-switch to QuickSettings when there are no notifications
--- Center clock in statusbar
--- Battery indicator style
--- Navigation bar tweaks
--- Low battery warning policy
--- Disable LED flashing when battery low
--- Disable LED while charging
--- Auto-hiding of signal icons for empty SIM Slots
--- Advanced power-off menu (reboot, recovery)
--- Volume key cursor control
--- Skip tracks by volume key long-press while screen off (thanks to rovo89)
--- More volume levels for music stream
--- Option to control safe headset media volume
--- Button for clearing all recent tasks at once
--- Fullscreen caller photo
--- CRT screen off animation
--- Minimal brightness setting
--- Autobrihtness levels adjustment
--- Lockscreen tweaks - show widgets maximized, lockscreen background style (color fill, custom image)
--- Lockscreen rotation
--- Phone tweaks - flip action, disable vibrate on call connect
--- Hardware key actions - menu long-press/double-tap, back long-press, home long-press
--- MasterKey vulnerabilities patched (thanks to @Tungstwenty)
--- Dithered Holo background
--- Option to use solid black Holo background
--- Expandable volume panel
--- Option to unlink ringtone and notifications volumes
--- Notification drawer style (background color, image for portait/landscape, transparency)
--- Button backlight modes (default, disabled, always on while screen is on)
--- Button backlight notifications (for devices that lack Notification LED)

GravityBox koristi genijalni Xposed framework ciji je autor rovo89 sa XDA foruma, za vise informacija pogledati temu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1574401

malo je reci kakav je ovo genijalan developer, jer ovo menja bukvalno ideju o modovanju Android sistema.

SVI DALJI KORACI SU NA ODGOVORNOST VLASNIKA TELEFONA

Intalacija:

1. Potreban je Custom recovery. OBAVEZNO je da prvi korak bude backup sistema, veoma jednostavna a obavezna procedura.

2. nakon backup-a ide reboot, skinite aplikaciju za Xposed framework sa LINK, prebacite je na memoriju i instalirajte.

3. obavezno je instalirati Xposed na internu memoriju (gde je sistem), nikako na eksterni ili interni storage (SD)

4. Pokrenite Xposed aplikaciju i instalirajte Xposed framework (druga opcija)

5. reboot. ako telefon ne boot-uje u sistem, znaci da Xposed nije uspeo jer se ne slaze sa postojecim ROM-om, i onda nazad u Recovery za backup restore, vas telefon ne moze da pokrene Xposed

6. Nakon sto je Xposed instaliran, skinite GravityBox sa LINK i prebacite na telefon GravityBox, pokrenite instalaciju. takodje na Internal memory

7. Xposed ce da prompt-uje integraciju Gravity Box-a, chekirajte ga i jos jednom reboot

8. GravityBox je instaliran, sada mozete da tweak-ujete svoj sistem do mile volje.

Napomena: GravityBox kao ni Xposed nece raditi na Custom rom-ovima jer je developer vec previse stvari tweak-ovao, Xposed sluzi da blizu-AOSP rom pretvori u super koristan ROM ubcivanjem koda u sve, cak i sistemske resorse. Cyanogen, MIUI, SLIM, AOKP nece prihvatiti Xposed.

Lista tweak-ova iz spoiler-a je zapravo sa pocetka razvoja famework-a i aplikacije, opcije su mnogo vece, svaka sekcija ima podsekcije sa sekcijama:

screenshot2013-10-08-03-.png

Preporucujem svima koji imaju MTK telefone, ili blizu-AOSP telefone da probaju GravityBox jer se time eliminise potreba za ROM-ovima, kao i dodatnim App-ovima i kompletna kontrola sistema je iz jedne aplikacije.

Ne radi na 5044 duo, cak i kad je rootovan i uradio sve ostalo?

Poslednja izmena:
pre nego sto si uspeo, korak 5 u proceduri je bitan - ako je podigao sistem nakon instalacije Xposed-a, onda mora da ga ima, onda jos samo instalacija Gravytbox APK da bi sve radilo. ako nije podigao sistem, moras nazad u custom recovery, da povratis backup na staro.

dobro je da znamo da radi i na Prestigio, sad :)

Odlican je Gravity, radi bez greske na v967s

Lista solo tweak-ova polako raste i dolazimo u situaciju da nam uskoro nece trebati custom rom-ovi. Xposed je genijalan.

Hvala za ovu temu! Otvorila mi je oci :) Probacu na Zopo C2 (mada mi sve radi). Iskljucivo je vezano za MTK? Nista Rockchip i sl? ;)

Nije samo za MTK. meni na NovaThor chipsetu radi lepo.

Мислим да би ово требало да иде у software секцију...

Može li ovaj GravityBox nekako da ide na ICS 4.0.4 android?
Pri instalaciji dobijam: "There is a problem parsing the package"
Ili ako ne može na ICS, da li je neophodan za rad XposedFramework?

ne može na ICS i moraš da imaš framework

Xposed Framework sam uspešno instalirao i vidim da radi. Samo ne znam šta s njim?:d

pa sa njim ništa, framework ko i svaki framework ne radi ništa sam po sebi nego omogućava drugim stvarima da funkcionišu.

Može li ovaj GravityBox nekako da ide na ICS 4.0.4 android?
Pri instalaciji dobijam: "There is a problem parsing the package"
Ili ako ne može na ICS, da li je neophodan za rad XposedFramework?
Za ICS probaj Xblast tools modul, većina opcija se preklapa sa Gravity.

Da li mogu da sklonim back ,recent apps i home dugme ? A da ostavim samo custom app i na jedno dugme kontrolise sve ?

to pretpostavljam pitas za model koji ima sistemski, umesto na digitizer-u .. ?

Ja te nista ne razumem,a i malo sam popio posteno :D :D :D Bitno mi je da mi se izgube dugmici za back ,home i recent app.

Radi i na CM 10.1.3 na Galaxy S2, ne znam zasto u prvom postu pise da ne radi na CM romovima.

Instalirao sam GravityBox samo da bih stavio sat na sredinu status bar-a :). Ima jos finih opcija ali za mene su nepotrebne.

Najbolji modul po mom misljenju za Xposed i razlog zasto sam ga uopste instalirao je Smiley Replacer. Stock aplikacija na CM romu je odlicna ali oni zeleni smajliji... Poludim kad ih vidim. E ovaj modul omogucava da stavite bilo koje smajlije umesto onih ruznih zelenih.

Naravno da radi :) Igor malo popio tad kad je pisao, oprosti mu :p

JEl moze neko da mi posalje u inbox ili ovde da postavi smiley pack ? Ne mogu da nadjem ,sve su neke aplikacije koje se instaliraju i ne mogu da ubacim pomocu smiley repleacer . -_-

Vrh Dno