Šta je novo?

Granice 6800GT

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Da li neko zna koje su realne granice 6800GT-a, kako za core, tako i za memoriju? Za sada sam isao do vrednosti kao za Ultru, a za dalje pitam vas da li uopste da pukusavam (uskoro treba da nabavim Arctic Silencer 5 [NV5]). Inace OC-ujem iz RivaTuner-a. Kada sam pokusao da postavim vrednosti memorije na 1200MHz-a program mi je napisao poruku, da kao to nije preporucljiva vrednost. Da li ja na to treba da obracam paznju ili je to tek kao neko upozorenje kako bi se ljudi koji su napravili taj program ogradili? Jos me interesuje zasto GT radi samo na 350MHz-a i Ultra na 400MHz-a? Znam da sve nVidia kartice rade na malim taktovima za core, zasto? :trust: Cak npr. i GF4 Ti4200 je radio na vecim taktovima za core. :D

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Da li je moguce da niko ne zna ili nece da odgovori na ova pitanja?

Pa nije sve u taktu, vec sta se sve uradi u toj jednoj periodi. ;)

Slicna ti je prica (u vezi te jedne periode) kod razlike izmedju RISC i CISC tehnologija kod CPU-a.

LJUDI POMAGAJTE, ocajan sam! :zgran:
Malo sam se igrao sa RivaTuner-om, tj. probao sam da je stavim na 400/1200 i odradila je 3dmark05 i skor je bio oko 5130 poena. A onda sam je spustio na default i dobio oko 4400-4500 poena. Posle sam probao ponovo na oko 400/1100 i nisam opet premasio 5000 poena (ranije sam bez problema)! Probao sam i sa unistaliranjem RivaTuner-a i drivera za graficku i ponovnom instaliranjem samo graficke, ali nista (u pitanju su 66.93 driveri). Sta moze da bude u pitanju????!!!!!! :wall: :mad: Nadam se da se nesto samo zabagovalo, samo da se nije sje****. Jel mogu tako da se smanje performanse na default-u kada se vrati iz overclock-ovanog stanja? :S:
POMAGAJTE AKO BOGA ZNATE :zgran:

Poslednja izmena:
Default na 400/1100 ??? :d

Pa lepo si rekao da si radio test na 400/1200 kao si presao 5000, drugi put si radio na 400/1100... Mozda je tih 100 Mhz memorije bilo presudno ,)
Mozda ti se i karta malo ugrejala pa throtluje.
A i koliko god puta da radis 3D mark neces dobiti isti skor. Sta panicis odmah, ne mozes da joj pogorsas performanse. Najgore sto mozes da joj uradis je da je spalis :p ;) :d

Ma sve je uredu, hvala Bogu. :D
Kada sam podesavao brzinu na kojoj ce da radi memorija i core ostavio sam na 2D rezimu i zato nije bilo ubrzanja u 3D-u. :d
Inace na default-u 350/1000 imam 4600
400/1100 imam 5051
410/1200 imam 5104
Cudi me to sto nece core preko 415. Pocnu da se pojavljuju artifakti. Da li bi mozda situaciju popravilo bolje hladjenje?

Poslednja izmena:
Sa Silencerom ces verovatno moci jos vise.

Artifakti ti se pojavljuju usled pregrevanja tj. prevelikog clocka memorije a ne cora. Ostavi otvoren prozor pa ces da vidis razliku. A kad preteras sa corom onda se desi throtling ili na Srpskom, karta pocne da stuca i skor ti bude primetno manji.
Driveri ti verovatno nedaju veci core clock, probaj Power Strip umesto Rive, OC-uje hardwerski tako da ces imati poprilicno vise lufta za OC. Kada kazem poprilicno, mislim poprilicno

Delija je napisao(la):
Sa Silencerom ces verovatno moci jos vise.

Nadam se samo da ce mi ga M3 poslati. :banana:
@Sajber_Kurajber: Cini mi se da su se artifakti pojavljivali i kada sam drzao core na default-u, a mem. na 1200, ali ipak cu ponovo proveriti. Takodje sam proverio i kada mem. drzim na default, a core dizem i dogurao sam kao sto sam rekao do 410-415.

Poslednja izmena:
Zato sam ti i rekao da koristis Power Strip umesto Riva tunera... Imaces veci core clock! A sto se tice artifakta samo dobro rashladi grafiku i pa onda pusti mark i nece ih biti.

410-415 jeste granica na kojoj GT out-of-the-box posustaje. Odnosno pocinje throtling. Za vece domete treba GPU bolje hladiti.

Moze i vise!

Da dodam i ja malo:Imam asus v9999 gt/td/256 i opusteno moze da radi na 430/1150 sa svojim hladjenjem inace 1200 za memoriju za GT modele je i te kako dobar rezultat jedina ultra koja fura i 1270 za memoriju je gigabyte zbog dobre memorije tako da treba da budes i te kako zadovoljan svojim rezultatima

Nazad
Vrh Dno