Šta je novo?

Grand Theft Auto VI

Radiće 100% na PS5 a kako će da izgleda je druga priča koja je meno manje bitna jer ne može da izgleda toliko loše da je ne igram.

Sav dosadasnji materijal je snimljen na base ps5. Verovatno ce samo Series S izgledati nesto losije od onog sto smo videli.

Nema. I crimson ne izvlaci nikakve nove trikove vec koristi ,ironicno - stare metode oko prikazivanja displacement mapa umesto normala.
Zato dobro radi i na novom i na starom hardveru. Rockstar nije dobar sa optimizacijom pri releaseu. Oni peglaju igre godinama (i rdr2 i gta v) i onda se ljudi utripuju da su ih konacno optimizovali.

A nisu. Nego su ljudi upgradeovali masine tokom vremena, pa im bolje radi. Mozda se eventualno ispegla neki memory leak.

I nikad gta nije radio dobro (po modernim standardima) na konzoli. 30 fps je bilo uvek i sa low detaljima (u poređenju sa pc verzijom koje su dolazile kasnije). Znam jer sam ih sve igrao prvo na konzoli pa na pc. I da na konzoli su def na low, i rockstar igre i skoro sam video elden ring, u kome znam svaki piksel jer sam ga dve godine igrao ,plus imam shotke i video capture.

Tako da ne nadajte se cudu samo zato sto ga ovi prave 300 godina. Eno ga i scamcitizen - kakve je to rec tehnologije bila kad ga najavise a danas eno i everspace 2 izgleda skoro isto tako samo sto ne trazi kvantni kompjuter da ga tera pri 30 fps..

Ja sam 99% siguran da će obični PS5 i Series X terati ovu igru na 60 FPS-a, tj biće mod za 60 i 30.
Series S će 99% imati samo 30 FPS mod i nekakav medium settings.

Uvek postoji performance mod sad što će nekima biti bitno da vide golubu m¥]@ moraće da trpe rednaljku u 30fps ili da da idu na PRO.

Da da, jer istorija nas uci...

Ovo cudo nikad kompleksnije a kopijum kod fanbojeva nikad jaci...

Igracete na 30 fps i to uz pomoc framegen-a.
Radeon 7600xt style ...

Prilozi

• Screenshot_20260530-161850.webp
    Screenshot_20260530-161850.webp
    75.1 KB · Pregleda: 55
Petica je po meni bila kriminalna na konzoli.
Nebo i zemlja u odnosu na pc verziju i kako je radilo na PC. Uporedo sam igrao kod mene i sestri sam prelazio one helikopterske misije na xboxu (isti djavo kao ps) kod nje kuci. Znaci ono je bilo ispod low koliko si min mogao na PC. Horor..
A o draw distance i da ne pricamo.

Naisao sam na post na redditu sa raznim R* patentima od pre 5+ godina.
U pitanju su razne stvari ali svaki je imao naglaseno da postize nesto uz minimalno opterecenje za CPU, GPU i memoriju.
Npr:
  • odbijanje svetlosti od povrsine bez punog ray tracinga. Znaci neka nova, malo zahtevna vrsta bounce lightinga.
  • ambient Oclussion, renderovanje ogromnih povrsina uz malu potrosnju memorije
  • per-pixel material tinting. Jedan model majce ili kola ili cega god sa proceduralnim izmenama karakteristika kao sto su boje, sare, materijal, nivo prljavstine itd... i opet, sa minimalnim zauzecem memorije.
  • sistem koji omogucava gomili vozila i NPCiva realnu navigaciju po open worldu, sa sve kamionima koji izbegavaju uske ulice, centar grada, i razumevanju znakova tipa privremenih blokada itd.. sa minimalnim opterecenjem CPUa i memorije.

Ostale zanimljivosti
- dynamic Terrain System, tragovi na terenu koji se zadrzavaju danima.

- character locomotion, razlicita kretanja: hodanje, trcanje, sepanje, pijano kretanje. A onda preko toga razliciti arhetipovi: gangster, policajac, starac, gojazna zena. Pa onda preko toga razlicita stanja: pada kisa, ranjen, nosi nesto, u vodi do kolen itd.
Takodje prirodnija tranzicija animacija, stoji - ulazi u kretanje - ubrzava i tek na kraju krece da sprinta.

Nazad
Vrh Dno