Nema. I crimson ne izvlaci nikakve nove trikove vec koristi ,ironicno - stare metode oko prikazivanja displacement mapa umesto normala.
Zato dobro radi i na novom i na starom hardveru. Rockstar nije dobar sa optimizacijom pri releaseu. Oni peglaju igre godinama (i rdr2 i gta v) i onda se ljudi utripuju da su ih konacno optimizovali.
A nisu. Nego su ljudi upgradeovali masine tokom vremena, pa im bolje radi. Mozda se eventualno ispegla neki memory leak.
I nikad gta nije radio dobro (po modernim standardima) na konzoli. 30 fps je bilo uvek i sa low detaljima (u poređenju sa pc verzijom koje su dolazile kasnije). Znam jer sam ih sve igrao prvo na konzoli pa na pc. I da na konzoli su def na low, i rockstar igre i skoro sam video elden ring, u kome znam svaki piksel jer sam ga dve godine igrao ,plus imam shotke i video capture.
Tako da ne nadajte se cudu samo zato sto ga ovi prave 300 godina. Eno ga i scamcitizen - kakve je to rec tehnologije bila kad ga najavise a danas eno i everspace 2 izgleda skoro isto tako samo sto ne trazi kvantni kompjuter da ga tera pri 30 fps..