Šta je novo?

Gran Turismo 5

Na svakom trecem 'eventu' je fizika za bacanje pegle.. zato i izbegavam. Sad sa ovim patchom s kojim ce biti moguce backupovati save game, se nadam da ce moci i da se skinu tudji :)

Naravno da ce to biti nemoguce. Ta opcija se ubacuje da bi mogao da izbegnes backupovanje hard diska u slucaju promene/crkvanja ukoliko ti je GT5 file jedan od vaznijih.

nije, meni je nekako trip ono sa polovnim kolcima :d
jes da nemaju enterijer ali su mi zanimljivija za voznju nekako.
bas sam malo pre opet naleteo na yellowbird , ali nisam hteo da ga uzimam, racunam svi ste ga do sad nabavili.

@driver - nije tacno da se ferari 575gt ponasao kao yellowbird , bio je stabilan kao planina (i nekako noobovski , kao u gt5 - GTR, svaka shusha koja nije znala da vozi ga je birala :p ).
ko zna pod kakvim ste uslovima vozili ako je on tebi bio tako neupravljiv :p

a to sto sam ja gledao volane tada na posteu tebi uopste ne ide u prilog, jer sam volan nabavio tek pre koji mesec , pa sam tebe drao ono vece (racunam samo prvo, jer je tada radilo normalno) uprkos akiloneu i njegovim sabotazama :p

LOL :d

575 je bio najgori auto u GTRu, najtezi za voznju, to sam samo naveo kao jedan primer, automobili su se ionako slabo razlikovali u igri, i svi su se ponashali *****no, chim izgube grip kao da si "zgazio" led, mogao si da pustish volan jer nije bilo spasa, a gubili su ga u svakoj oshtrijoj krivini.

Sto se tiche one prve vecheri, sve vreme sam ti bio za dupetom i bio brzi od tebe, ali nisam mogao nishta zbog uske i grbave staze, a onda prashina u ochi i cao :), nisam ja to za volan rekao da bih te spustio u bilo chemu, vec zato shto si ti pokushao meni da objashnjavash nesto shto sam mnogo pre tebe probao, volanom, i znam o cemu pricham. To sto ja nisam u fazonu da hotlapujem po ceo dan u jednom istom automobilu, vec vozim na osecaj, i svaki put vozim drugachije, je jedna druga prica, ali ja sam je odabrao, jer kao shto sam milion puta rekao, vozim opusteno, uzivam dok vozim, ne grchim se da budem desetinku brzi. Hotlapovanje se meni ne razlikuje od skupljanja 100% itema u GTA :d Uzivo je malo drugachija prica, sve bi vas odrao na osecaj i odabir automobila :d

Poslednja izmena:
uzivam dok vozim, ne grchim se da budem desetinku brzi. Hotlapovanje se meni ne razlikuje od skupljanja 100% itema u GTA :d

Smatras li da su onda kvalifikacije u pravom auto-moto sportu budalastina i da bi ih trebalo zabraniti? :) A trebalo bi i ukinuti podijume, koga briga ko ce gde zavrsiti dok god ljudi uzivaju u voznji :) Stvarno bre kad se ovako pro*eres :) Cela poenta tog sporta je trazenje maksimuma iz sebe i automobila a ti tako na keca to etiketiras kao nolife :)
Meni je 80 puta zanimljivije da uzmem neki fin auto i totalno upadnem u taj 'zen' hotlapovanja, nego sve ostalo sto nudi ova igra u GT modu.. Kao da kazes pasioniranim sahistima kako su noliferi i kako bi ih ti trsio samo da vezbas toliko kao oni.. :)

@ driver - da ,bio si toliko brzi od mene , da sam te ja stizao sa poslednjeg mesta, i preticao po spoljasnjim putanjama ;) M3ojkom. A sa GTRom mi je jedina konkurencija bio Ranko, koji je pobedio prvu (daleko je odmako dok sam se ja probio sa poslednjeg na drugo mesto), a ja drugu (hehe oblak prasine koga ste digli pri onom karambolu ,videh u retrovizoru nakon koga se lakse disalo :d ).
Ni ja ovo ne pricam da te spustim , ali ponovo pretpostavljas da si ti prvi na svetu koji je video/cuo/osetio/iskusio realisticno trkanje pre svih drugih.
To nikako ne mozes znati.
Ja jedino sto sam hotlapovao sa ruf-om par krugova oko Ringa (5-6) jer mi je dosadno da pored igre koju mogu da igram online, vozim u krug sam sa sobom :p

edit. sto se tice 575gt ne znam na volanu, ali znam da je znao da izgubi grip ako nisu bile zagrejane gume.
to je nekako i bilo pravilo u gtr-u 1 - prvi krug , vrlooo oprezno dok se malo ne podigne radna temperatura :p

Poslednja izmena:
bNO1Il.jpg

^haha poceli da ga zaobilaze tek kada su ga maltene izgurali sa staze ;)

isto mi se 20x desavalo mada jeste i ovaj vozac countacha kriv sto se usudio da se ugura medju prve u krivini :p

sta on misli? da bi trebalo da pretice? :S:

Ja lepo kazem, kad se normalno vozi, kao shto bi vozio u realnosti, ovakve stvari se nece desavati. Problem je shto svi ulecu na silu jer znaju da ne mogu da izginu/s*ebu auto :d

@Marko, pretekao sam i ja tebe vise puta, u vise trka, ali to se ne vazi :d

Poslednja izmena:
pa dobro , trkanje se sastoji i od rizikovanja, i od ugrabi sansu kad mozes kockanja. Jel to znaci da se to ovde ne sme zbog AI-a koji je korektan samo dok ga ne zbunis? :p

a to da si me pretekao par puta to stoji ;)

Pa AI je pravljen sa mishlju da cesh ti da vozish kako treba, u tom sluchaju se popuno normalno ponasha, ako nisam do sad to pomenuo :d:d Evo juce sam bas vozio onaj nemoguci Gallardo kup na Expertu i iako sam morao da gazim auto, kasno kocim i preticem ih na foru, mozda mi se od 10 pokusaja x 5 krugova na Rome, jednom desilo da me neko zabode onako retardirano. U svim ostalim slucajevima gurkanje se ne razlikuje od online trkanja...

Ovo u snimku nije nikakvo normalno rizikovanje, nadji mi snimak u nekoj pravoj trci gde neko tako ulece, pogotovo u prvoj krivini na Laguna Seci :) Nerealno je i nenormalno da se tako vozi. Ne kazem ja da je AI vrh i da ne moze bolje, ima AI puno problema, ali to je najceskce kada krene da se deshava nesto nenormalno na stazi :)

Poslednja izmena:
Meni najvise upada u oci kako se automobili 'prilepe' posle dodira. Da nema toga, sigurno se ovakve situacije ne bi desavale.

Treba da vidite AI u lfs-u :d Idu idealnom putanjom i ne je*u zivu silu :D doduse nema nikakve 'karijere' pa ni nema potrebe ikad da igras protiv njih..
Ragnaroche, zasto si ubedjen da sa save game patchom nece moci da se skinu tudji btw?

Inace u intervju sa nekim Norveskim sajtom, Kazunori je izjavio "GT5 will be updated every week or month for years to come." (aj da vidimo :) )

^ Za sada teche po planu to shto je rekao :)

da i ako se secate rekao je da su sa gt5 engine-om napravili nesto kao OS koji ce moci da se nadogradjuje, ako se dobro secam. :)

jedino mi ne pada na pamet sta bi recimo sledeci update , osim tih zezancija sa save-om trebalo da donese.

Treba da stignu Leatherboard i online eventi koji na slici mogu da se vide a kojih trenutno nema:

56481420101015_164730_8_big.jpg

Posle toga ce moci da se leveluje online i da se zaradjuju pare...

Posle toga ce moci da se leveluje online i da se zaradjuju pare...

pa da , namerno su to ostavili za kasnije posto ko bi normalan onda prelazio single player kampanju.. :)

+ sto su uzeli vremena da zavrse i ispoliraju te nove mogucnosti :d

E, Vetta je vrh :D Ua driver! :d

Super je zabavna na ringu :) I jedan savet generalno, smanjite FF jacinu na 3 ili 2! Ako ste igrali PC simulacije, znate da treba gasiti one vestacke efekte u control panelu, jer gushe prave efekte i informacije koje igre daju volanu.. e u GT5 se to izgleda pojavljuje kako povecavas snagu FF-a, stavio sam sada na 3 i mnogo bolji osecaj, bas se cistije oseti podloga i sta se desava sa tockovima..

corvette2j.jpg

Z06/ZR1 Race Mod su jedni od boljih automobila za trkanje na Expert/Extreme tezinama.

Z06/ZR1 Race Mod su jedni od boljih automobila za trkanje na Expert/Extreme tezinama.

to i nisu tezine, vec samo drukcije kategorije automobila i veci broj krugova :p
jedino da kazemo da je nascar malo izazovniji (nikad nisam mislio da cu ovo reci :d )

ja sam imao onog jaguara iz 67` (zahvaljujuci aci_gt) i sa njim sam pokupio 2 srebra (mislim da ima samo monte karlo i ona glupava suma od eventa) ali sam se namucio za drugo mesto zbog ferarija (sve stock naravno).

ona tojota 2jv ili tako nesto, je bila isuvise brza na pravcima tako da gold ostaje nedostizan dok ne pokupim taj auto :)

nisam ni znao da moze taj camaro :d

@ kimi - to ti je skroz pogresan pristup, da ako ne moes zlato odustanes od eventa, jer ti i sa srebrima dobijas kintu i experiance , a time otvaras nove event-e i mogucnosti za nova zlata ;) (i automobile).

No ima dosta trofej huntera , kojima smeta ako im u profilu ne pise da imaju sva zlata , kao da to govori nesto o njihovim vozackim sposobnostima :p

U profilu se prikazuju samo pehari vezani za licence

Vrh Dno