Šta je novo?

Gran Turismo 5

Ок, онда правим нови налог на ПС3 и то је то.
Хвала.

Interesantno kako je GT najaci u Evropi dok je prodaja dosta slabija u Americi, sasvim obrnuta stvar od onoga kako EA igre funkcionisu...

Evropa zna sta je kvalitet :D

Interesantno kako je GT najaci u Evropi dok je prodaja dosta slabija u Americi, sasvim obrnuta stvar od onoga kako EA igre funkcionisu...

Evropa zna sta je kvalitet :D

...i umesto da se fokusiraju na to da primarno zadovolje Evropljane (kao najvece trziste), dobijemo gomilu automobila sa volanom na pogresnoj strani i 500 varijanti Nissana...ccc...

To je lobiranje iz UK za desni volan. Englezi bi bojkotovali serijal kada bi sva vozila imala volan na levoj strani. Ovako su napravili jedan kompromis i balans.
Posted via HTC Startrek

Poslednja izmena:
Meni jedino zao sto nema audi s2\rs2, moj omiljeni auto, tj motor :)....

Inace evo treci dan igram i odlican je gt5, nema sta. Igrao sam ranije lfs, rfactor, gtr2 i sto se realnosti tice gt5 je veran. Bez pomoci ponasanje je normalno i ne primecujem nikakve elemente arkade. Jedina mana gt5 je grafika u nekim momentima. Mogu zamisliti sta bi bilo da je gt5 radjen za pc i aktuelan hardver, kako bi to moglo dobro da izgleda...

^ E sad ajde da mashtamo :) Mozda bi GT5 izgledao nesto bolje na PCu da ga radi Polyphony, ali posto ne postoji developer koji tako nesto radi na PCu, GT5 izgleda bolje od svega sto postoji na trzistu.

Pogledaj recimo najnoviji NFS sa full detaljima u 1080p na sta lici, a bitno je da se baca hejt na grafiku u GT5 koju gura 7900GT :d

Automobili su blagi uzas u poredjenju sa gt5p. A to je bilo pre 3 godine. Ko zna kolko vremena ce trebati da prodje da PC kicosi (tako su nekad vlasnici Amiga racunara zvali omrazene vlasnike PC kompatibilaca) vide tako izmoledirane automobile. Mogu oni da imaju neku hajtek vanplanetarnu grafiku, ali dzaba je sve to. Pogledajte kako to smesno izgleda na aktuelnim igrama na PC-u.
Posted via HTC Startrek

Poslednja izmena:
^ E sad ajde da mashtamo :) Mozda bi GT5 izgledao nesto bolje na PCu da ga radi Polyphony, ali posto ne postoji developer koji tako nesto radi na PCu, GT5 izgleda bolje od svega sto postoji na trzistu.

Pogledaj recimo najnoviji NFS sa full detaljima u 1080p na sta lici, a bitno je da se baca hejt na grafiku u GT5 koju gura 7900GT :d

Ma kakav nfs :), nema vremena za to. Izgleda gt5 super i ovako(tj bolje od svega), stvarno su izvukli maksimum iz ps3, samo mi zao sto nema snage da se bolje ispolira: AA, veca rezulicija, bolji cockpit, senke i bilo bi savrseno :).

Kokpiti neverovatno variraju od automobila do automobila, to me bas cudi.. pogledaj od Elise-a na sta lici, ne vidi se logo Lotusa bukvalno koliko je mutno, dok kod nekih drugih izgleda totalno perverzno, LFA, Jaguar XJ13..
Mislim da nema mesta za zameriti grafici generalno, ubedljivo najvise daje dojam da si unutar automobila i na stazi..

Grafici se ima sta zameriti(senke, drvece, neki modeli automobila), ali stoji da se radi o voznji sa najboljom grafikom i neverovatno dobrim osvetljenjem.

Jedino su senke pretrpele downgrade ali je nesto moralo da se zrtvuje zarad vremenskih uslova, modelovanja donjeg dela automobila i sl...

I screen trearing je sjajano uradjen. Na sta su oni spicili 60mil !

Ja ne primecujem nikakav screen tearing..

Ni ja.
Ponekad mi se desi da framerate opadne, ali nikada do sada nije bilo tearinga.
Igram u 720p.

I screen trearing je sjajano uradjen. Na sta su oni spicili 60mil !

Slobodno navedi neku igru koja tera 16 automobila na stazi sa vremenskim uslovima u 1080p iznad 30fps-a pa cemo onda da pricamo na sta su spicili 60mil...

Tearing sam za ovo vreme koliko ga dugo igram primetio samo jednom u poslednjoj krivini na SSR5 stazi i to samo zato sam posmatrao okolinu...

Preorder canceled :d

Definitivno ima tearinga, ali je jako, jako redak. Iako neke analize pokazuju visok stepen tearovanih frameovea, vecina tih kratkih pojava su neprimetne.

Da li je u tim analizama navedeno u kom modu igraju ?

Definitivno ima tearinga, ali je jako, jako redak. Iako neke analize pokazuju visok stepen tearovanih frameovea, vecina tih kratkih pojava su neprimetne.

Sto samo pokazuje koliko su te analize nebuloza i sto odlepljujem kad okacite to.. ako ti svojim ocima to ne primecujes onda o cemu pricamo..

Pa ja u vecini slucajevima primecujem, zato me i cudi.
Padovi framerate-a su prilicno cesti kada ima vise vozila na ekranu, do sada mi se desilo mozda samo 2-3 puta da framerate opadne dok vozim sam.

Stvarno, znas kolko su zombija mogli da ubace za 60 miliona.. :(

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Jel si ti poceo da radis za Sony kad ih toliko branis ? :trust:

Ragnarok mani se analiza, valjda svojim ocima treba da verujes, screen trearing se precesto javlja za jednu tako visokobudzetnu igru. Ne mogu da verujem da su napravili takav propust.

Jel screen teering dobio neko novo znacenje? :) Ja mislim na one slucajeve kao u Uncharted 1/2 kada brzo okreces kameru pa se prelamaju teksture.. toga bas nema u GT5.

Da li je u tim analizama navedeno u kom modu igraju ?

I 720p i 1080p. Potrazi lens of truth.

Jel screen teering dobio neko novo znacenje? :) Ja mislim na one slucajeve kao u Uncharted 1/2 kada brzo okreces kameru pa se prelamaju teksture.. toga bas nema u GT5.

Uncharted 2 nema tearing, jer koristi triple buffering.

Jel si ti poceo da radis za Sony kad ih toliko branis ? :trust:

Ragnarok mani se analiza, valjda svojim ocima treba da verujes, screen trearing se precesto javlja za jednu tako visokobudzetnu igru. Ne mogu da verujem da su napravili takav propust.

Nema tearing veze sa budzetom, vec sa framerateom i sa tim da li igra ima triple buffering/vsync ili ne.

Znaci mozda i jedina igra na PS3 u kojoj jesam primetio tako nesto, ga zapravo nema? :)

Ma jok bre.. a i malo google-ovanja pokazuje da nisam jedini..

Hey folks,

I've spent the last few hours trying everything possible to eliminate or reduce the frame tearing during Uncharted. I have a tendency to obsess over visual details. I'm gonna have to say this game is almost unplayable in this state. I have tears sometimes 3 or 4 per screen. In full light (generally during forest scenes) if I have a weapon pulled and very slowly pan up or down, it sometimes looks like there is a running water type effect horizontally across the screen. Is anyone else having issues? Try going into over the shoulder 3rd person and panning up and down during the first forest chapter (the one with Sully) and see if you get the same thing. Is it a problem with my PS3? All PS3's? The game? It's the only game I have where I see these image defects. I have a 19" Sharp Aquos and am playing in 720p. When it's not tearing it looks incredible. Every other PS3 game runs perfectly, as does my 360. Anyone else seeing things with this game?

The screen tearing is in everyone's version of Uncharted, it's not your tv or system. In order to get accpetable framerates, they turned off vsync which in turn creates screen tearing at any point the fps would normally drop. Everyone here talks about how great the graphics are, well lotsa companies could easily mimic the graphics if they didn;t mind sooo much screen tearing. My advice to you is ignore it, otherwise you won't enjoy the game. BTw, ignore everyone else in this thread who says they don;t have the problem, they're lieing. Even every video of Uncharted taken ingame has teh screen tearing.

screen tears are frequent but it doesn't ruin the game

Stvarno si bre Sony defence force :)

Ja sam pricao o Unchartedu DVA (Among Thieves), u kome NEMA tearinga.

Ti si stavio citate vezane za Uncharted JEDAN (Drake's Fortune), u kome IMA tearinga.

Sledeci put procitaj malo bolje sta si napisao pre prisivanja raznih prideva drugim ljudima.

Kaze covek iz citata da je igra unplayable, sto nema veze sa mozgom. Meni je taj tearing totalno nebitan i ne smeta mi uopste. Plus kaze sve 360 igre rade bez prblema a tearing je gori u Alan Wake-u od Uncharteda 1 ubedljivo. Jel igrao taj mozda ME1, pa taj port je katastrofa po svemu na 360 no vazno je da se sony igre pljuju na sve strane.

Poslednja izmena:
Ja sam pricao o Unchartedu DVA (Among Thieves), u kome NEMA tearinga.

Ti si stavio citate vezane za Uncharted JEDAN (Drake's Fortune), u kome IMA tearinga.

Sledeci put procitaj malo bolje sta si napisao pre prisivanja raznih prideva drugim ljudima.

Ja sam pricao za oba.. u drugom mi je mozda i primetnije bilo, i naravno da nije 'unplayable' ali reci da toga nema u Uncharted-ima je bezveze..

Lozacu, jel' ti citas sta ja pricam?

U Unchartedu 2 NEMA tearinga.

It aims to eliminate GPU idling and to maintain v-sync; effectively Naughty Dog wants to have its cake and eat it. Instead of flipping between two frames, it employs triple-buffering, holding one frame in reserve. Rather than produce a torn frame, it'll display the reserve frame instead.

Sta si ti video u Unchartedu 2, ja ne znam, ali tearing sigurno nisi.

Nazad
Vrh Dno