Šta je novo?

Gran Turismo 5

O tome ti i pricam. :d Vide se neke ogrebotine na Gallardu i to je pretpostavljam damage :d

Al dobro ti ces sad o tome kako ej to demo, kako to nije konacna stvar i kako je prerano suditi o tome... kako ako hocu da vidim damage da pogledam onu imprezzu (a ona je trkacki auto a mislim da je KY spominjao da ce damage engine biti razlicit za trkacke i normalne automobile)...

Ajde ,budi jos malo "öbjektivan" i brani nesto o cemu jos malo toga znas (kao i svi mi).. :p

ajde sledici put kad neko okaci neki klip nek napise dal onaj ko vozi bar malo zna. vec mi je muka od ovih likova koji za kocnicu nisu culi..

Pa takvi predstavljaju vecinski procenat kupaca, zasto to nastavlja da te chudi :)

O tome ti i pricam. :d Vide se neke ogrebotine na Gallardu i to je pretpostavljam damage :d

Al dobro ti ces sad o tome kako ej to demo, kako to nije konacna stvar i kako je prerano suditi o tome... kako ako hocu da vidim damage da pogledam onu imprezzu (a ona je trkacki auto a mislim da je KY spominjao da ce damage engine biti razlicit za trkacke i normalne automobile)...

Ajde ,budi jos malo "öbjektivan" i brani nesto o cemu jos malo toga znas (kao i svi mi).. :p

To nisu ogrebotine na Gallardu, to ti je prljav monitor :)

Josh uvek ne postoji demo koji prikazuje damage osim onog jednog trailera i par snimaka na Route 246 stazi od proshle godine. Sve ovo novo shto vidish je damage off. Kada bude ukljuchen damage, veruj mi da cesh to odmah primetiti :)

I ne znam zashto ja to imam potrebe da branim, meni damage nije presudna stvar i ja vozim za sebe, ne za tebe :) Kada budu ubacili damage, onda cesh da kukash za neshto drugo i tome nema kraja. GT je toliko napakovana i toliko "feature full" igra shto bi rekli ameri da je to smeshno, sve ostale igre su dechije u odnosu na to :) Mogao je on da ima i damage i josh 20 staza i josh ko zna shta shto bi svi zeleli, ali onda bi sve to bilo povrshno, kao shto je kod svih ostalih voznji. Sad ti odluchi da li hocesh sve na pola uradjeno ili vecinu stvari uradjenih kako treba. Sve, i da to bude vrhunski, ne moze jer nema dovoljno vremea, mozda ce to biti u GT6...

Poslednja izmena:
Pa ne znam , steko sam utisak da fanaticno branis GT bez obzira na sve sto prikazase do sada (a ne bese tako impresivno) :p

Necu da kukam sad, mislim bas me zabole, ja sebe smatram dobrim trkacem a i ljude sa kojima se obicno trkam smatram dobrim ,tako da ne verujem da cu se nagledati udesa i stati da se divim kako su uradjeni.

Ali ako vec toliko trube o tome, i prikauju na tim game konferencijama, neka prikazu malo taj damage, ako ne kao spoiler onda bar kao neki dokaz da ono sto obecavaju drzi vodu.

Svi su pricali da ako Kazunori nesto obeca , to ce biti uradjeno vrhunski. OK , damage je obecan, jel moze sad jedan ljudski ostecen/slupan auto makar na pola sekunde samo da vidimo da se jos seca obecanja? :)

Odavno je receno da ce obicni auti imati ok ostecenje, dok ce potpuni model imati trkacki automobili.

Dokle god se to ok ostecenje svodi na par ogrebotina to nije ni ostecenje a kamo li "ok" ostecenje.

Ali dobro mislim da je bilo dosta o tome. Toliko o...
Sad ti odluchi da li hocesh sve na pola uradjeno ili vecinu stvari uradjenih kako treba.

Ja sam vise za ovo drugo.

Sve, i da to bude vrhunski, ne moze jer nema dovoljno vremea, mozda ce to biti u GT6...

Mozda. Mozda nas zadesi kraj sveta 2012 pa ne docekamo GT6 :d
A to da nema vremena je ziva istina. Mislim da je 5-6 godina stvarno malo za pravljenje voznje sa OK damage-om.

Da je Kazunori hteo da ubaci "par ogrebotina" kao oshtecenje, to je mogao i u GT1. Ti kao da si danas prvi put cuo za GT i sad ti nishta nije jasno :) Cela pricha o oshtecenju u GTu je stara jedno 10 godina, nije od juche, i do sada se zna da damage nece postojati samo da bi rekao da ima damage, ali opet, postoje ogranichenja jer dosta proizvodjacha ne dozvoljava da im se lupa auto u igri, i ja da pravim GT, stvarno ne bih znao shta da radim i kako da se jedan auto vishe lupa od drugog a da to "niko ne primeti".

Obozavam to, kako dozvole da se lupa u Forzi i NFS-ovima, a isti proizvodjac ne dozvoli da se lupa u GT igrama? :)

Znaci, znao sam da ce posle driverovog posta uslediti Lozacev koji ce u sebi sadrzati rec "Forza". :)

Znaci, znao sam da ce posle driverovog posta uslediti Lozacev koji ce u sebi sadrzati rec "Forza". :)

:wall: Koji ste paranoici ja ne verujem... Apsolutno me ne zanima Forza niti X360, ako i sa cim poredim GT, to su PC simulacije.. Ni PS3 me ne zanima, mogu sutra da ga bacim kroz prozor ako pozelim, ja ne znam koji period treba da prodje ovde da se u svakom postu ne oseca neki X360-PS3 'rat' :D Sta je ovo, osnovna skola?
Dakle, sad ugasi Sonu defense mode, pa ponovo procitaj sta sam pitao.. nema nikakve veze sa Forzom, disi duboko...

Lozacu, sta si se istripovao?

Ja sam napisao da ces ti napisati post koji sadrzi rec "Forza". Gde ti vidis da sam ja napisao kontekst u kojem ce se ta rec upotrebiti?

Mnogo si opsednut fanboyizmom i Sonyem... Vidis stvari koje ne postoje...

Nemoj da si bezobrazan i da me teras da pisem stvari koje ne zelim.. Meni je muka toga vise u svakoj temi, ja opsednut?? Inace nisam ja vristao na Irc-u kad se Kojima pojavio na bini :D

Poslednja izmena:
Nemoj da si bezobrazan i da me teras da pisem stvari koje ne zelim..

... sta? :D

Meni je muka toga vise u svakoj temi, ja opsednut??

Cega ti je muka? Svi znamo da volis PC simulacije. Ne moras da spominjes to u svakom 2. postu koji ovde napises. Isto tako, znamo sta mislis o Forzi i njenom damage modelu. Dovoljno je jednom nesto da napises. Nazivas ljude nekim paranoicima i slicnim stvarima, prosipas "Sony defense" etikete, a odgovaras na post ciju si "pretpostavku" ispunio 100%...

Obozavam to, kako dozvole da se lupa u Forzi i NFS-ovima, a isti proizvodjac ne dozvoli da se lupa u GT igrama? :)

Ti izgleda nisi video ni Forzu ni NFS uzivo :) Niko od njih ne dozvoljava da odvalish parche auta osim spojlera ili guljenja farbe :), i ako u GTu uopshte bude damage, sve to ce naravno biti, a mogu da se kladim i neshto shto ni u jednoj igri nije vidjeno...

Ti izgleda nisi video ni Forzu ni NFS uzivo :) Niko od njih ne dozvoljava da odvalish parche auta osim spojlera ili guljenja farbe :), i ako u GTu uopshte bude damage, sve to ce naravno biti, a mogu da se kladim i neshto shto ni u jednoj igri nije vidjeno...

To stoji.. nema jos nijedne igre da mozes da unakazis Ferrari recimo, uglavnom samo branici otpadaju, slazem se.. Uostalom nebitno je vizuelno ostecenje, ali skroz...

Ti izgleda nisi video ni Forzu ni NFS uzivo :) Niko od njih ne dozvoljava da odvalish parche auta osim spojlera ili guljenja farbe :),

Ne znam , ja sam video mnooogooo osakacenije automobile u te dve igre nego u GT.
Al ajd da kazemo da jos nije finalni produkt (a cisto sumnjam da ce biti mnogo bolji dmg).

i ako u GTu uopshte bude damage, sve to ce naravno biti, a mogu da se kladim i neshto shto ni u jednoj igri nije vidjeno...

Iskreno se nadam... Ponavljam dmg mi je nebitan ali ne volim da mi prica kako ce sve sto urade biti savrseno, a sledeceg trenutka se ogradjuju izgovorima tipa ne dozvoljavaju proizvodjaci (znam da oni kukaju na to jos davno). Ako ne dozvoljavaju ne treba ni da urade.

Jos ni jedna igra na svetu nema ni priblizno realan damage. Nece ga imati ni gt5 niti cemo ga videti ne na ps3, ni ps4 nego cemo morati ps5 da cekamo. Niste svesni koliko tu ima fizike u realnom vremenu da se izracuna. Za to trebaju superkmpjuteri. Gt5 ce imati najbolji damage ali ce on od realnosti biti daleko kao koliko i fizika u GT1.

Naravno, to je bukvalno neizvodljivo, ali ne znam kako niko ne kapira svrhu bilo kakvog damage-a, nema uopste potrebe ici u tolike ekstreme i simulirati ostecenje svakog klipa u motoru i ostale perverzije, mislim to bi bilo savrsenstvo, i nek ne daju izjave da "rade samo ako moze da bude savrseno" jer to jednostavno nije moguce :) Dovoljna je samo formula "preko 50 na sat direktno u zid/u drugi automobil = crko motor".. i slicno, dovoljno da budes pazljiv u trkama, i obazriv u (pokusajima) preticanja... to je cela poenta damage-a.

i nek ne daju izjave da "rade samo ako moze da bude savrseno" jer to jednostavno nije moguce :) Dovoljna je samo formula "preko 50 na sat direktno u zid/u drugi automobil = crko motor".. i slicno, dovoljno da budes pazljiv u trkama, i obazriv u (pokusajima) preticanja... to je cela poenta damage-a.

Upravo to! Hocu kao u rFactoru , da otkazuju kocnice, menjac, motor ... da ne mozes da samo teras do maximuma , vec i da znas da sacuvas auto... da ga proteras preko cilja... da balansirate medju tim stvarima.

Ako je to bilo moguce u rfactoru onda mislim da je to moguce i u Gt :)

Motor pri 50 na sat neće da crkne. Ali će crći 20 ostalih stvari bitni da bi se uopšte kretali, a kamoli trkali. GT neće da se blamira sa time da je "motor crkao", a izsimulirati sve stavke je u 2010. sa ovim znanjem i opremom je nemoguće. Ako bude damagea i sve preko 40ak km na sat gde direktno udarite u čvrstu barijeru i ako posle toga možete da se trkate, to će biti loš damage... ali neće sigurno pisati "crko motor" jer je to laž.

Neće biti kao rFactor to mogu da garantujem :)...

95% trkačkih takmičenja na svetu se vozi sa 100% iskorišćavanja automobila tokom cele trke. Iskreno se nadam da u GT neće morati da se pored normalne eksploatacije čuva auto (jer većina trka neće trajati više od 10ak minuta, a i u realnosti 90% trkačkih takmičenja ima trke ne duže od 20-25 minuta), jer se to kosi sa realnošću.

U stvari, putničke gume sa kojima ne dolazi tek možda 10 automobila na svetu (veoma specifičnih), mogu da izdrže plafon 2 kruga nirbugringa ni metar više (moguće i samo jedan krug... zavisno od vožnje i uslova - neće se potrošiti, prosto neće raditi više). Bojim se da za tu realnost na video igri nisam spreman. Naime, hoću da vozim standardan brzi (koji i dalje ima putničke gume) auto na ringu i ne, ne želim da posle 2 kruga idem restart. Kao što ne želim da kad udarim u zid da moram da odem kod pravog auto limara i da mu platim trošak... "jer je to realno".

Poslednja izmena:
Naime, hoću da vozim standardan brzi (koji i dalje ima putničke gume) auto na ringu i ne, ne želim da posle 2 kruga idem restart. Kao što ne želim da kad udarim u zid da moram da odem kod pravog auto limara i da mu platim trošak... "jer je to realno".

Pa kad vozis sam, hotlapiras, sta vec, damage slobodno moze biti iskljucen, bitan je u trkama, kao i gume koje si pomenuo, jer ako ti je recimo glavna fora da prestignes nekog da kocis sto kasnije i sto zesce i tako osvojis poziciju, neophoodno je da budes kaznjen sa par flat spotova pa da ti ne padne na pamet da to uradis vise od jednom u trci.. Jednostavno ostecenja i gume su neophodni za kvalitetno trkanje...
Zali mi se Mack10 kako u Forzi (jao vidi ponovo sam je pomenuo :D ) se svi gurkaju i sudaraju u prvoj krivini, neki voze sa pomocima, neki bez, neki sa tjuniranim motorima, neki sa obicnim :D Rasulo totalno, takav online ni ne zelim..

Poslednja izmena:
GT neće da se blamira sa time da je "motor crkao", a izsimulirati sve stavke je u 2010. sa ovim znanjem i opremom je nemoguće. Ako bude damagea i sve preko 40ak km na sat gde direktno udarite u čvrstu barijeru i ako posle toga možete da se trkate, to će biti loš damage... ali neće sigurno pisati "crko motor" jer je to laž.

Neće biti kao rFactor to mogu da garantujem :)...

Ne vidim zasto bi se time blamirao. Taj deo u rFactoru je odradjen odlicno, narocito kada ode vesanje ili neka kocnica... Sve se odma oseti bez potrebe da vam nesto treperi u indikatoru.

I nije to toliko pretesko kao sto ti predstavljas. Ne mora da mi pise "svecica 2 i 4 heavy damaged"... ili mozda mora , jer se tad GT ne bi blamirao :d

Ne trazimo boga oca , osim toga ako mogu da naprave da moze i moja baba da ga igra, ima da naprave da mogu i ja da ga igram.

Kome se ne svidja da mu mehanika otkazuje, neka iskljuci lepo u opcijama. As simpe as that. :p

Odlican je AA u toj slici, ne kapiram gde vidis da je los?

Odlican je AA u toj slici, ne kapiram gde vidis da je los?

pa obrati paznju na linije koje oznacavaju granice haube tako da kazem, vidis recimo gore ona linija ispod soferke sto oznacava gornju granicu haube, ili recimo ona linija dole koje je granica izmedju haube i branika, vidis kako su nejasne linije, odnosno kako izgledaju reckavo, to uopste ne bi smelo tako da bude (pogotovo u foto modu)

Nazad
Vrh Dno