Šta je novo?

Gran Turismo 5

Ummmmmm......
Meni bas nije najjasniji onaj deo sa 3 display-a.....?
GT4 je to podrzavao:

dscn1382uw5.jpg

dscn1381qd6.jpg

15hjul4.jpg

Bilo bi zanimljivo i kada bi ubacili onaj quad-PS3 mod, za 4 Playstationa 3 koji renderuju u 240 FPS-a ili Quad HD rezoluciji, pa izbacuju to na projektor.

najvise mi se svidja ono sa ps eye (Da pomera kameru u onom smeru u kom ti pomeras glavu :banana: ) ...jos 3 meseca..:cigar:.

auuu to sto su ubacili Nascar i Indycars mi se uopste nimalo ne svidja.

Pa nisu izbacili ništa :). Inače bi napravili GT 3 :D

auuu to sto su ubacili Nascar i Indycars mi se uopste nimalo ne svidja.

Najjace je sto je njima NASCAR pristupio da naprave igru cim je istekla licenca EA-u, jer su videli gde cela prica sa njihovim igrama ide...

Jos kada bi celnici F1 razmisljali slicno. :)

Odigrao sam danas ponovo Prologue i zaista se primeti razlika u fizici u odnosu na Time Trial.
Nadam se samo da u GT5 nece biti toliko gubitaka frejmova i da su to sredili za ove 2 godine.

shine trebao si da poteraš Prolog na PS3, a ne na Xbox360 :D

Evo daću ti ja moj Prolog. Japanski je, pa zato na njemu ne secka ništa :D

Najjace je sto je njima NASCAR pristupio da naprave igru cim je istekla licenca EA-u, jer su videli gde cela prica sa njihovim igrama ide...

Jos kada bi celnici F1 razmisljali slicno. :)

Nascar automobile sto su ubacili ajde djene-djene (iako mi je taj Nascar oduvek bio ******) nego Indy Car mi je stvarno ono + po meni nikako ne bi trebalo ubacivati bolide u automobilsku igru (to se odnosi i na F1) , vec ako oce Indy Car il F1 neka prave posebno igru.

Inace F1 igra izlazi negde u Martu cini mi se, i zaista ocekujem dosta od nje, inace ove godine izlazi i oficijalna WRC igra (mislim negde na jesen tamo) od koje takodje ocekujem dosta.

Inace ne bi sad da se ovo ponovo pretvori u GT VS Forza raspravu, ali mislim da ce Forza 3 i dalje imati kvalitetniji izbor automobila (pre svega mislim na ove egzoticne i trkacke automobile iz raznih sampionata), u Forzi su recimo zastupljeni automobili iz : Le Man serije, Americke Le Man serije, DTM Sampionata, FIA GT Sampionata, Formule Drift, Australijske V8 Racing serije sto ja mislim da je ipak bolji izbor od WRC-a, Nascar-a, Indy Car-a i Japanske GT serije.
Plus da ne spominjem mogucnost tjuniranja i dizajniranja cime je na neki nacin izbor automobila prakticno neogranicen.

Doduse to je i logicno jel je GT oduvek vise bio skoncentrisan na klasicne i "civilne" automobile tako da kazem dok je Forza vise skoncentrisana na trkacke automobile i generalno na auto-moto sport.

Očekuješ mnogo od Codemastersa? Pa to isto kao od mene da očekuješ pobedim Nađu Higl na 200m i to ona da pliva prsno, a ja kraul :D

Pa dobro recimo nek grafika bude u Dirt-u 2, i eto nek automobili bar donekle imaju tezinu, da ne lete onako ko da su od stiropora i meni dosta.
Eto to se odnosi odprilike i na WRC i na F1.

Inace nadam se da ce u WRC-u ubaciti i neke timove od ranije, recimo Micubisi i Subaru, jel po meni reli nije reli ako nema Subaru-a.
Realno cim je Subaru prestao da ucestvuje WRC je prs'o.

Znači da izgleda lepo i da ima Ferrari :D Pa ne moraš da čekaš mart, toga već ima na google image koliko poželiš :).

Hah zasto izvrces moje reci ?
Ko je uopste spominjao Ferrari a i kakve veze Ferrari ima sa relijem i WRC-om ?

Spomenuo sam Subaru jel nezamisliv je reli bez Subaru-a (a tp verujem da nije samo moje misljenje) realno Subaru je za reli isto ono sto i Panatanaikos za Evroligu.

Inace eto nek ispostuju barem osnove fizike i osecaja za voznju, nek bude dobra grafika, nek budu sve staze i automobili na broju i verujem da ce biti odlicno.

Pod "dobra grafika" mislis "ubedljivo najbolja grafika koju je zanr ikada video"?

Jer, PD drugacije ne funkcionise.

Za "osnove fizike i osecaja voznje" mozes da se obratis Nissan Racing Academy demou.

Pod "dobra grafika" mislis "ubedljivo najbolja grafika koju je zanr ikada video"?

Jer, PD drugacije ne funkcionise.

Za "osnove fizike i osecaja voznje" mozes da se obratis Nissan Racing Academy demou.

Easy, easy, fanboy mode off. Decko prica za Codemastersov F1.

Ok, ne zelim ni da znam kako je Codemasters uleteo u ovu diskusiju...

pa iskreno, namestio si se :)

na (retoricko) pitanje dal mnogo ocekujes od codemastersa, ti pocinjes odgovor sa samo nek bude grafika kao dirt2 :). licno ja sam tu prestao da citam sta pise dalje u ostatku posta :D

Hah evo sad i ti izvrces, inace rekao sam "nek bude dobra grafika" nisam rekao "samo nek bude dobra grafika" a to je drasticna razlika.

Inace ocekujem najbolju igru tog zanra, jer ni ne postoji prava reli igra novijeg izdanja (Dirt 2 ne racunam, to je mozda 30% reli ostalo......Ne znam dal mozda vredi nabaviti onaj Sega Rally Revo, vredi li cemu ? )

Inace pricao sam za WRC Rally ali odprilike ono sto sam rekao za WRC vazi i za F1.

Poslednja izmena:
ne radi se o izvrtanju reci, vec o prioritetima. ti pocinjes recenicu sa grafika, ranije si prigovarao kako ti se ne svidja grafika (dal bese trava ili drvece) u gt5, hteo si rio i ostale egzoticne gradove da vidis, mislim da je jasno sta je tebi najvaznije u igri. meni na pamet to nije palo da gledam (drvece, vutru i okolinu). osim par puta na pocetku kad su me odusevljavali modeli automobila, ja narednih godinu i po od kad sam prvi put probao prolog, osim voznje nisam nista drugo video.

ma risbo od kad je odlepio za mw2, svi smo postali fanbojevi :). ne dao ti bog da spomenes neku exkluzivu :D. to ti je ko kad ti marli kaze da si spamer :d

(nhf psi :wave:)

Nema veze s tim, nego se bas nenormalno potenciraju 'ekskluzive, ekskluzive' da je pocelo zesce da smara. Ajde kumovi, oni su placeni, ali ovi ostali, da razumes da to traje prvih par meseci od kako su uzeli konzolu, euforija i to, ali jos uvek? :)

Ahahahahaha, znaci, treba cutati o GT-u 5, jer je ekskluziva, pa da ne ispadne da se previse lozimo na ekskluzive, bolje samo da cutimo o njemu?

Ako nisi dosad ukapirao ko definise zanrove bukalno svake godine... neces nikada.

I BTW, niko ovde ne prica da su ekskluzive samo i iskljucivo najbolje igre. Meni su neke od najomiljenijih igara koje sam igrao u proteklih nekoliko godina multiplatform, ali je cinjenica da ekskluzive redovno guraju i zanrove i tehnologiju dalje od multiplatformi.

Poslednja izmena:
Pazi ja mislim da je najvaznije napraviti spoj izmedju realisticnosti i zabave (bar sto se voznji tice)
Inace grafika mi jeste bitna priznajem ali svakako nije sve, dobra grafika ne cini igru vec je samo jedan plus i svakako je bolje da grafika bude sto bolja i sto detaljnija.
Ti detalji u igri tipa beton od staza, nebo, okolina...itd, svakako nisu najbitniji u igri ali je na neki nacin upotpunjuju i daju joj taj neki smek.
Inace recimo ima dosta voznji koje ja jednostavno nisam mogao da igram zbog loseg osecaja za voznju iako je grafika odlicna (Grid, NFS Shift, Dirt)

Inace ne vidim uopste sta ima lose u tome da u igru pored poznatih trkackih staza ubace i nekoliko "egzoticnih" gradova da malo razbiju monotoniju uostalom kao sto su radili i dosad, evo i za GT5 potvrdjeni su Madrid, Rim, Tokio i London...tako da.

Inace znaj da nema te igre i tog volana koji kosta kao prosecna plata u Srbiji koji ce ti omoguciti skroz autentican osecaj za voznju.

Ahahahahaha, znaci, treba cutati o GT-u 5, jer je ekskluziva, pa da ne ispadne da se previse lozimo na ekskluzive, bolje samo da cutimo o njemu?

Ko je uopste pricao o GT5, mislim generalno. Ti si najbolji primer, ali necemo vise da derailuirajeijmo temu..

Pazi ja mislim da je najvaznije napraviti spoj izmedju realisticnosti i zabave (bar sto se voznji tice)

A vidis, recimo to je spoj koji nikako ne bi trebao da se spaja. Sta je tebi zabava meni nije, kapiras.. Neko ko iskreno voli automobile, trkanje sa pravim ljudima, ne vidi nikakvu zabavu u nerealnoj fizici. Znaci ja sam se jedva nakanio da odvozam jedan minut Dirta 2 na joypedu. Jednostavno to nije to, dakle meni to nije zabava, a ti kad kazes zabava verovatno mislis na arkadnije kretanje..

I totalno su mi promakli oni skenovi od pre par strana, drajveru sta kazes na onu konstantaciju na kraju, da bi Kazunori najradije vozio Ford GT do kraja zivota, jel boli? :D

A ne ne nisi me razumeo, pod onim "zabava" ne mislim uopste na nerealnu fiziku i arkadniji tip voznje.
Ni ja te arkade ne volim da igram jer nije to to.

Inace pod tim zabava mislim na "carrer mode", izbor automobila, sirok i raznovrstan izbor staza i lokacija, lepu i detaljnu grafiku, mogucnost tjuniranja automobila, dizajniranja, online trgovina i razmena automobila i ostalo.
Recimo te stvari ukopiti sa realisticnom fizikom i osecajem za voznju e to je onda prava stvar to je onda onaj spoj realisticnosti i zabave o kom pricam.

Inace ukoliko imam samo realistican osecaj za voznju a pritom sve drugo je zanemareno e onda ni to nije to, kapiras ?

Eto recimo GT i Forza su za mene taj odlican spoj realisticnosti i zabave o kojoj govorim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno