Šta je novo?

Gran Turismo 5

Ma i mehanicka ce 100% biti -> Sudar pri 200km/h = vuce malo na levu stranu i malo losije ubrzava :p

Koji su ovo fazoni da se auti iz GT-a 4 stavljaju pored onih sa 500k poligona iz GT-a 5... Razlika bi mogla da bude prilicno zastrasujuca.

Ne pratim vesti oko GT5, moze neko da objasni zasto nema Porshea, jel neko drugi obezbedio licencu u nekoj drugoj igri?

Licencu za Porsche drzi EA, dok licencu za Ferrari drzi MS. Zato, npr. Ferrarija nema u PS3 verziji NFS: Shifta, dok ih u Xbox 360 verzija ima.

Poslednja izmena:
Kako to da onda recimo ne samo da ce biti ferrarija u GT5 , nego ce biti maltene cela njegova istorija pa sve do 458 i formule 1? :p Zato sto cika M$ tako kaze? Cisto sumnjam. Da se oni pitaju zadrzali bi licencu samo za njihov Xbox i forzu.

Osim toga u igri je potvrdjen RUF , tako da pravog problema sa porseom nema (mozda jedino oni kojima se vozi carrera GT) :p

Automobili iz gt4 nece verovatno biti stavljani iz same igre, vec one verzije koje su se cuvale po kompovima u PD (neoptimizovane - high poly). Pa seti se samo razlike u photo modu i samoj trci u gt4 u izgledau automobila.

Poslednja izmena:
Sad nesto razmisljam, pretpostavljam da ovo nije bilo planirano, posto je Kazunori takav perfekcionista jelte.. ne verujem da je on hteo ovo, sigurno da je hteo da svi automobili budu na istom nivou, ali su negde u toku rada verovatno shvatili da su zagrizli vise nego sto su hteli, qrcili su se sa modelovanjem kablova, srafova, patosnica i karburatora, i shvatili da bi im trebala jos koja godina da urade sve to za svih 1000 automobila..
Samo da ne ispadne jos veca sramota pa da su i fizika i zvuk ostali na GT4 nivou.. da barem oni sto voze sa branika, krova ili odakle vec, mogu da uzivaju..

Samo da ta oštećenja urade koliko toliko OK, u prethodnim delovima si mogao komotno da se odbijaš od zid u nekim krivinama i pritom prođeš malo sporije nego da si savršeno prošo. U GT4 su ubacili onaj glupi sistem 5 sec penalty koji toliko frustrira da to nije normalno.
I pored svih mana i dalje mi je najomiljenija vožnja, ali ako posle toliko godina čekanja izbace neki poluproizvod opasno ću se smoriti.

40 staza vec zvuci dobro.. mada od toga jedno 10 ovala za Nascar, 10 prasnjavih za reli, 10 izmisljenih asfaltnih.. i ostaje 10 normalnih staza :)

Poslednja izmena:
Sad nesto razmisljam, pretpostavljam da ovo nije bilo planirano, posto je Kazunori takav perfekcionista jelte.. ne verujem da je on hteo ovo, sigurno da je hteo da svi automobili budu na istom nivou, ali su negde u toku rada verovatno shvatili da su zagrizli vise nego sto su hteli, qrcili su se sa modelovanjem kablova, srafova, patosnica i karburatora, i shvatili da bi im trebala jos koja godina da urade sve to za svih 1000 automobila..
Samo da ne ispadne jos veca sramota pa da su i fizika i zvuk ostali na GT4 nivou.. da barem oni sto voze sa branika, krova ili odakle vec, mogu da uzivaju..

Meni se cini da su oni razvoj GT5 poceli sa 50 ljudi, da bi posle 2-3 godine povecali tim na 100, sto je i dalje malo.

@Ragnorak

Jeff Rubenstein | June 18th, 2010 at 9:56 am

More than 40 tracks with over 100 layouts (including all versions of Nurburgring – which nobody’s ever done before). That enough for you? :)

Ovo nije izjavio Kazunori vec neki Jeff Rubenstein :p Ali sto je babi milo...

Imace petica i vise od toga...

Poslednja izmena:
Pa ne moram da cekam da mi se nesto kaze, za neke stvari koristim zdrav razum.
Logicno je da ce, aj da ne kazem sve, bar 90% staza iz cetvorke biti u petici sto vec cini tih 40 pomenutih, a svi znamo da je stigao Nascar, WRC i Super GT, tu je negde i LeMans :)
Posle ovog poslednjeg trejlera cinjenica je i da ubacuju sve vise F1 bolida, Red Bull ce se posle ovoga sigurno pridruziti, pretpostavljam da ce i Mercedesov GP biti posle cele kolaboracije izmedju njih i PD-a a voleo bih da vidim i Mclarene sto nije daleko od izvodljivosti...
Za svaka od tih takmicenja neka urade po nekoliko staza i eto ti vec broj staza sa kojim bi svako bio zadovoljan...

Da, ali recimo pogledas GT4 staze.. 8 pravih staza i sve ostalo izmisljeno. Nista ne fali izmisljenim stazama ako ih pravis za trkanje, ali PD nesto vise voli da ih pravi za photo mode..

Kako bi sada neko mogao da uleti u ovu temu i da počne da troluje o tome kako Test Drive Unlimited 2 će imati sve to i možda i više! :D

Ne insinuiram, samo onako, u prolazu, pretpostavljam naglas. :)

Pa da, inache je poznato da vishe=bolje :d

Grafika se ne vozi :smoke:.
TDU2 ce pokazati :d. Al ozbiljno, u svetu arkada, u vrhu je :).

Super je to za vas koji ste pre 5 godina kupili prvi komp i nemate vozachku :)

Prvi komp sam kupio pre 15 godina, a vozacku imam (doduse tek 2-3 meseca) :).

Al ne znam sto si uopste citirao moj post.
Zasto imas potrebu da dokazujes da je neka simulacija voznje bolja od neke arkade, to je neuporedivo. Jedino sto je uporedivo je kolicina zabave koju pruza, ali to je vec individualna stvar. Ja sam igrao 80% simulacija voznje na PC-ju, i jedno 60% arkada.
TDU mi je pruzio vise zabave nego bilo koja druga voznja, dal bila simulacija ili ne, al kao sto rekoh, to je sve individualno.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ima li negde liste do sada potvrdjenih automobila?

Brate , svaki koji ti padne na pamet... :p

jedino ne znam da li ce biti novog Mclarena mp4-12c ali je on ionako koncept i krece sa proizvodnjom sledece godine (nesto za gt6 prologue :p )

Onda honda koja treba da zameni NSX u jgtc mislim da isto nece biti. Toliko sam ja uspeo da se setim. Za sve ostale pogledaj spisak automobila iz prethodnih delova i dodaj sve aktuelne/zanimljive :) ...i od toga oduzmi one koji nece imati kokpit view :(

^Ako mislis na HSV-GT, modelovanje je u toku, ali nije sigurno da li ce ga biti u GT-u 5.

cak i da ga zavrse na vreme mislim da ce nesto ipak ostaviti za sledeci deo. ako ne to onda mozda padne kao DLC. Setite se da oni sa collector`s edicijama imaju 5 free mahina za skidanje :p

Nece to biti 5 posebnih automobila, vec 5 'skinova' i imace par nekih specificnih delova za budzenje (koja komedija ako online bude radilo budzenje automobila pa razlike po krugu budu po nekoliko sekundi :) ).

sv59xe.gif

Neces moci da zivis od klinaca kojima ce ablendovanje biti glavna zanimacija :)

Ma predvideli su to ovi iz polifonija ;) Garant ce biti mogucnost ogranicenja po serverima , tj. koliko ce ko moci da budzi (sistem poena iz prologa).

mada mene to ne dotice toliko jer ne nameravam da se takmicim sa noliferima iz japana. za mene - privatni server, nas par frendova , G25 i mile teraj! :)

Neces moci da zivis od klinaca kojima ce ablendovanje biti glavna zanimacija :)

Ma to nije strasno, kad budu legli na sirenu ima da je sanjas nocu... :d
Sve ce to, nadam se, moci da se podesava pri pravljenju...

Ma to nije strasno, kad budu legli na sirenu ima da je sanjas nocu... :d
Sve ce to, nadam se, moci da se podesava pri pravljenju...

Svakako ce biti dobar fazon ako mozes da podesis vreme po kojem ce se voziti, stavi se neko predvece, privatni server i ablendovanje po potrebi i u kulturnim dozama :)

Vrh Dno