Šta je novo?

Grafika za masinu iz potpisa

IkaDaka

Slavan
Učlanjen(a)
03.10.2008
Poena
320
Pozdrav drugari,
kao sto naslov kaze treba mi grafika za masinu iz "moja masina". Budzet je maksimum 14000 dinara. Sta uzeti za ovu lovu ?
Hvala unapred!

Pa moj savet je da ustedis 5e i da uzmes Phenom II 955, 200Mhz razlike ces nadoknaditi prostim povecavanjem mnozioca u biosu (ne moze lakse od ovoga) a 5e ti ostane za kuler.
Sad za plocu nemam pojma koju da uzmes, izbegavaj MSI.. a moja preporuka je neka Asus, ne znam koliko para imas za plocu?
Iz iskustva mogu da ti kazem da Patriot memorije (posebno ova signature najjeftinija) umeju da zezaju na Asus plocama, ja sam 2x4Gb signature zamenio za ovu Kingston.. mada mozda poslednji bios resava probleme..

Prica se svodi na sledece.
CPU: Amd Phenom II x 4 955 BE @ 3.2GHz
MB: Asus M5A78L-M LX3 ili M5A97 PRO (ako budes imao para)
RAM: 2x2Gb Kingston HyperX @1600MHz
GPU: Ati Radeon 5770 (sto pre to bolje)
Sve ostale kombinacije su bespotrebne i suvisne. 8Gb rama i 965 su ti nepotrebni. Ja imam mnogo jacu graficku i 955 i 4Gb rama su vise nego dovoljni meni, a kamoli tebi sa slabijom grafickom i bili bi suludo potrosen novac. 200mhz jaci procesor i 4gb rama vise se uzima kad ti novac nije frka, a ne kad se stekas na ploci zbog toga. Mislim da se i hsv slaze samnom.

cpu - razlika između 955 i 965 je 400 din zato sam pisao 965, jer i ako je 2-3% razlika u brzini na defaultu između njih meni je ok
mb - razlika između te dve ploče je 3500 što mi je previše
ram - 2x2 gb je i ja mislim dovoljno a i lako se menja kasnije ako baš bude potrebno
u toj varijanti 965 + ona jeftinija ploča + 2x2 dođe nekih 16500 (malo probija prvobitno zamišljeni budžet samo za grafiku koji nije imao smisla :)) a treba mi i sata dvdrw koji je oko 2000 (malo manje)
znači sve u svemu oko 18500.

nakon prodaje onog što mi ostane od stare mašine (mb, cpu, 3gb rama, možda i 4770) valjda će da se skrpi za neku grafiku :) 7750 ili 7770 ako napajanje može to da gura. Ako ne, onda ostaje 4770 a ide novo napajanje a grafika će da sačeka.

Pa 7770 manje trosi od 4770 a primetno je brza, kupi nju ako budes imao para.

Vrh Dno