Šta je novo?

grafika konacno(da,ne?)

tihomir_pg_

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
319
ovako mozhda vec neki znaju da sam razmisaljo o trgovini agp graficke kartice zbog viste jer ovaj moj mrtvak od grafike ima 64 mb... i ocajna je
e sad od vas trazim da mi date savjet dal da kupim novu graficku ili ne
isplati li mi se..i to tako
sadasnja konfiguracija
famozni amd atlon xp tm na 2.2 ghz za koji mi vista daje 3.5 ocjenu
768 rama
grafika ati radeon 9200 se 64 mb...
ploca abit nf 7 s v 2.0
hdd maxtor 80 gb...
evo slika kako vista ocjenjuje moj comp :crash:

da opnovim
kazite mi ocu li mnogo dobiti kupovinom nove agp grafike i oce li biti bas osjetljiva razlika
i predlozite mi graficku a da nije preskupa..

e da samo da znate da cu vas poslusati

Poslednja izmena:
Ma videces sigurno razliku ako pazaris neku grafulju sa 256vram 7600gs, 6800gt, x800xt i naravno jos rama. Jedino nije jasno dal ti se to ulaganje sad isplati. Bolje ti je da batalis Vistu (koji ce ti koji q.rac sada) za neko vreme i da skupis lovu za dolazeci e4300 i uradis "potunu tranziciju" (sto volim ovu rec:D ): dual core, pcie, ddr2

pozdrav

Ako vec hoces upgrade po svaku cenu i zapeo si za Vistom (koja je nepotrebna apsolutno) onda ti ne preporucujem nista manje od 6600GT. Polovna je oko 70e. Preporuka je ipak nesto sa 256MB. Ako nadjes nesto jace a mozes da se otvoris jos bolje za tebe. 6800GT, 7600GT, X800XT... Lepo rece Pedjape. To ti je oko 120e + ram koji ti treba za Vistu. Sa def podesavanjima guta 700MB rama sto znaci da ti nista ne ostaje ukoliko ne poiskljucujes nesto

U sustini ti je najbitniuje da uzmes bar jos 1gb rama i eto najbolja varijanta za graficku kao sto rece @[SAJ]ber Kurajber ti jepolovna 6600gt.

hm..
ne bih bas 100+ € davao za grafiku...

Onda ili 6600GT kao minimum ili se neces naigrati nicega a ni nagledati Viste u svom punom sjaju. I opet kazem Vista je apsolutno nepotrebna. Ne kapiram zasto je toliko bitna da juris nesto zahtevno na slaboj masini. Ram obavezno kupi.

a sto znam ;)
svidja mi se okruzenje a i volim da probam sve novo :p
a i rekao sam vam
vas cu poslusat sta da uradim

Ja sam u sličnom problemu, ne zbog viste, nego zbog grafike generalno, ali ipak sam se odlučio za kupovinu grafike, koju jurim btw. Moj savet, kupi grafičku.

necu je sad kupovat
pa neka ceka vista...
kad budem imao uzecu plocu proc pcie grafiku i ram...

To sam i ja isto resio i ostvario. Cekao bilo kakav razlog i otisao u kupovinu. :)

tihomire, ja imam ati 9500pro na veoma slicnoj konfiguraciji kao sto je tvoja, i ona je dobila ocenu 3.4 na visti a aero radi odlicno. pretpostavljam da bi mogao da nadjes polovan ati 9800pro za 50-ak €, ona je jaca i od 9550, i od 9600, i od 9500, i od 9700, i od nv 6600, id x300/600/700, a za te pare ne mozes da nadjes bilo kakvu iole ozbiljnu novu karticu.

ma od svega je jaca...to je bre najjaca kartica na svet :d

Da sam na tvom mestu sacekao bih jos neko vreme. U medjuvremenu bih stavljao neki kesh sa strane, prodao sve sto imam i uzeo sve novo i to naravno C2D, DDR2, neku graficku ne ispod 7600 itd. Mnogi ljudi govore koji ce ti qrac Vista ali cemo na nju preci brze nego sto smo sa 98 presli na XP. Zivi bili pa videli.

ima li dje u srbiju (BG pozeljno) da se uzme 6600 gt ili 9800 agp i ako mozhe cijene tamo dje ima?!

E sad i mene isto interesuje(nije bas za ovu temu ali ajd da pitam)Ako ne instaliram vistu i budem ostao na XP da li cu igrice tipa Crisis koje podrzavaju dx10 moci da igram na XP ali da mi je ukljucen(radi u DX10 modu)DX10(planiram za 3 meseca da pazarim2gb,dual core,dx10grafu)?

Poslednja izmena:
ima li dje u srbiju (BG pozeljno) da se uzme 6600 gt ili 9800 agp i ako mozhe cijene tamo dje ima?!

LJUDI MENE OVO INTERESUJE ;)

LJUDI MENE OVO INTERESUJE ;)
Polovnih imaš i to dosta, pogotovo 6600GT.

Novih 9800 nema odavno, a nova 6600GT nije vredna para jer 7600GS košta isto, a brža je.

a 7600gs koliko je i jel agp

koji je cip na 7600gs
daj tacnu oznaku

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno