Šta je novo?

Grafika ili?

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
Na maticnoj MSI K9N Neo, AMD Athlon 64 3200+, 1 GB Ram memorije, Gainward 7300GT do jutros je radilo sve bez ikakvih problema i onda .....,da Vam pokusam ukratko objasniti moj problem.
Danas kada sam palio racunar,prilikom dizanja sistema ona bela slova kod command prompta su bila i bela i crvenkasta pa se nakon izvesnog vremena monitor ugasio sam od sebe sa porukom da nemam signal i da proverim kablove.Posto sam posumnjao na drajvere,a i odavno se spremam na format ja sam to i uradio.Ali i posle formata slova u promptu su bila malo bela,a malo crvena ali se monitor nije ugasi😵nog momenta kada sam instalirao nVidia drajvere posle restarta monitor se ugasio sa istim simptomima.
Znaci dok su u racunaru default drajveri od Windowsa radi bez problema u rezoluciji 1024x768,a cim instaliram drajvere za graficku (default uz CD ili neke nVidia) monitor se ugasi.Da li moze biti jos neki problem ili je graficka spremna za zamenu(znaci da je vrisnula).Celo vreme dok ovo pisem nemam nikakvih problema sa monitorom i grafickom.
Ako vec moram da kupujem novu graficku onda bih molio i vasu preporuku za nekih 80 - 100 EUR-a

Unapred zahvalan.

Poslednja izmena:
Probaj da izvadis grafiku iz slota skroz,pa je vrati onda upali komp instaliraj Driver cleaner i obrisi drajvere od Nvidie.Zatim skini verziju drajvera sa oficijalnog sajta koja je svezija od te koju ti imas.Instaliraj ih upali komp i ako ti se isto desava grafika je verovatno neispravna mada moguce da ti je i Slot za grafiku na samoj ploci riknuo(Na MSI pločama se taj kvar dešava)!Ipak ja bih ti savetovao da i ako se desi da grafika ne radi nakon ovog sto sam ti rekao istu probas na drugom racunaru i onda ces biti 100% siguran da li je ona neispravna !Pozdrav:wave:

Vadio sam kartu i deinstalirao drajvere cak sam i ceo racunar ocistio od prasine.
I sve se ponavlja.A sa Win drajverima radi bez problema (mislim u granicama njihovih mogucnosti,a ne tako kao sa nVidia drajverima) i evo vec vise od sat i po radi bez problema tako da mislim da nije PCI slot u pitanju.Tu opciju da probam kartu kod drugog bas i nemam kod koga da isprobam,ali cu sutra pokusati neku kombinaciju sa novom grafickom.Ipak hvala ti na odgovoru. Pozdrav

Totalno mi nije nista jasno.Racunar sa instaliranim drajverima u subotu prije podne do malopre je radio bez problema i onda se monitor opet ugasio.Kada sam ga upalio u safe modu,deinstalirao drajvere i ponovo ih instalirao za sada radi bez problema.Navodno je memorija na grafickoj u pitanju pa zna li neko moze li ona malo da radi,amalo da neradi

Pa testiraj grafichku programom Ati tools...

a mozda na monitor da posumnjash ? chudni su simptomi za otkazivanje grafichke pogotovu to chas radi chas ne radi.

ne deluje mi da memorija moze tako da zeza sporadichno i to u 2d prikazu gde je opterecenje zanemarljivo u odnosu na 3d. probaj stvarno neki 3d test tipa att kao shto reche pablo ili bilo koju igricu (ako stignesh da ih upalish dok radi komp). ovakvo ponashenje bi moglo da znachi da su recimo neki kondenzatori pri kraju (bilo na plochi bilo na grafi)..

koje napajanje i monitor imash ?

Monotor je Belinea 17" TFT,a napajanje je Frontier 400W.
I sada radi pod drajverina nVidie(znaci redovno).Instalirao sam 3DMark06 i kod one druge demo igrice prvo mi je blokirala (zamrzla) se slika sa onom sumom ili sta vec, pa je pocrneo ekran i posle nekoliko sekundi izbacio mi je poruku da ne moze da nadje neke drajvere od nVidie sa rezolucijom u pozadini 640x480,a kada sam restartovao racunar vratio je sve u normalu.

Kolika ti je temperatura graficke?

Hvala svima na odgovorima i Vasoj pomoci,ali jedino resenje je bila kupovina nove graficke i evo od 17.30 radi neprestano bez ikakvih problema.Kada sam otvorio racunar na donjoj strani graficke se na dva mesta vide blagi tragovi bele boje kao da je curila neka tecnost (uglavnom pocinje od mesta gde su zalemljeni izvodi verovatno od kondenzatora).A evo sta sam kupio za 6.000,00 din i testirao
u 3DMark06

Prilozi

• 3D mark test.webp
    3D mark test.webp
    122.2 KB · Pregleda: 68
malo je slabo ovo, trebalo bi biti jaci rezultat pogotovo na toj rezoluciji

single core athlon...to te keca

Evo test po default podesavanjima koje mi je ucitao 3DMark pri pokretanju (onaj prvi sam malo pojacao).A da kazem da bas i nisam bio za opciju skuplje graficke karte iz vise razloga prevashodno zbog buducih finansijskih troskova

Prilozi

• 3DMark test 2.webp
    3DMark test 2.webp
    120.1 KB · Pregleda: 50
sjajno.

sad mozda bi staru mogao da opravish tipa pitash chika peru koliko para da ti zameni taj kondenzator pa ako bude radila kako treba prodash je i izvuchesh neki dinar

Nazad
Vrh Dno