Šta je novo?

Graficki update na barton+epox sistemu?

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Ajde ljudi pomozite!
Dakle bartonac ocovan na 2800 i epox 8rda3g (nf2 - dual chanel) ploca.
Kontao sam da idem na nf4 ali obzirom da 64 bit-a, vista i sve ostalo se nece skoro omasoviti ovde odlucio sam da izvadim dushu ovoj konfi jos 1,5-2 godine ako bog da.
Mislim bartonac lepo ide epox takodje, nikada nije bilo nikakvih problema (kuc, kuc), sve 3 godine staro.
Upgradovao bih grafulju (ati 9200 128bit/64mb) najace sto moze sistem da izvuce.Kinta nije frka.Koju??????????
Dodao bih i 1 GB memorijski modul na postojeca 2 x 256 hinyx pc3200 ddr 400
Koji modul preporucujete a da ga ploca iskoristi do max?

Volim da se igram pa uzmite i to u obzir.

TNX

...

koji proizvodjac za ovaj 6600gt?

Najjača karta za AGP ti je 7800GS. No na taj CPU baš i ne ide. Ja bih potražio 6800GS.

Leadtek, MSI, Asus za 6600GT.

Ja bih prvo zamenio tog Epox-a. Odavno mu je prošlo vreme da mu se naduju kondenzatori i komp da ti pobrljavi. Bolje sve zameni, pošto ti doplata do nekog S754 semprona i NF4 neće biti mnogo veća od uštede koju ćeš ostvariti time što ćeš kupiti aktuelnu PCI-E karticu umesto neke vremešne i preskupe AGP.

Exste moja preporuka je da uzmes X1600 pro. Prosunjaj po forumu imalo je dosta napisano o doticnoj. Ja sam imao istu dilemu kao i ti (Barton i nf2), i posle duge analize odlucio sam se za ATI i nisam pogresio.
Ako na tome dodas i 1 GB rama onda bez problema mozed da igas sve aktuelne igre.

Hvala na komentarima!
Moram priznati da je i meni x1600pro bliza nego 6600gt koja je, istina, fenomenalna karta.
Ovo valjda jel se od pocetka vozim sa ati-jem i stvarno sam zadovoljan. Uostalom nikada nisam imao problema.Takodje i prednost je to sto ne moram da reinstaliram drivers itd a imam i theatrix 550 pro pa bi ovo unificiranje imalo samo prednosti.

Medjutim imam jos jednu malu dilemu>

Kuciste nema dodatnih ventilatora (osim bartonovog box-a).
U ove letnje dane Bartonac ide i do 57C dok Gordon Freeman trči u zaklon.
Konfa je inace i meni i ženi (a i userima na elite hubu) jako bitna.
U jednosobnom stanu Zalman tiho šušti.
Jako nam je važno da buka bude low (pristali bi i na medium ako baš mora).
Voleo bih da to bude silencer karta ali obzirom na već postojeću temperaturu bartonca.....hmmmm?(a i inače je pozicija agp slota relativno blizu bartonca).

Pitanje je:preporucujeti li silencera ili ne obzirom na vrelog bartonca ili imate neki drugi predlog?

poz

exste je napisao(la):
Takodje i prednost je to sto ne moram da reinstaliram drivers itd a imam i theatrix 550 pro pa bi ovo unificiranje imalo samo prednosti.
Jako je preporučljivo da reinstaliraš drajvere. Jes da je GPU od istog proizvođača, ali su u pitanju različite generacije.

....

Mislio sam na promenu drivera sa ati na nvidia.
Ovako, vec su 6.3 na masini pa nema potrebe za reinstalacijom (sve se odnosi na grafulju, 550-ica ionako trazi svoje drivere zbog powercinema-e).

exste je napisao(la):
Pitanje je:preporucujeti li silencera ili ne obzirom na vrelog bartonca ili imate neki drugi predlog?

poz

Moj predlog, prvo uzmi jednu 8 ili 12 cm fan (u zavisnosti kakav je otvor na zadnjoj strani kucista). Ukljuci i vidi kako se sistem ponasa, koje su temperature kartice i procesora. Ako uzmes ATI-ja mozes da uz pomoc ATITool-sa da fino kontroliras broj obtaja ventilatora na grafickoj i da podesis temperaturu.
Tek ako onda nisi zadovoljan temperaturama tek onda zameni kuler silencerom ili nesto slicno.

Vrh Dno