Šta je novo?

Graficki digitroni ?

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Da li neko ima iskustva sa grafickim digitronima?
Gledao sam recimo Casio Algebra FX 2.0 Plus i cini mi se da ima sve sto mi treba i jos vise. Podrzava pisanje dodatnih programa za njega, ekran je kolor i racuna sve i svasta, pogotovo matrica sto meni najvise treba.
Sta vi mislite, neka druga preporuka?

Poslednja izmena:
Hm, priznajem da ne vidim mnogo svrhe za takvim uredjajima sada kada su PocketPC-evi dovoljno mocni, a ima softvera koji moze sve sto mogu i ti digitroni.

OK, prvo takvi kalkulatori su vise nego duplo jeftiniji od PocketPC -a, a drugo na PocketPC -ievima ne postoje tako mocni programi.

Jesi li video mozda SpaceTime za PPC?
Radi sa matricama, crta funkcije u 2D i 3D, ima animirane grafike u zavisnosti od vremena... nisam ni stigao da probam sta sve ima.
Koliko uopste kostaju ti kalkulatori?

Potrazi ovaj model na net-u, ima jako mnogo funkcija tesko je nabrojati ih ovde.
Inace taj model je oko 90$ na netu.
Ako neko zna gde kod nas mogu da se vide takvi uredjaji bilo bi super, mada mislim da ce nasi da preteraju sa cenom, po obicaju.

Pogledao sam sada i stvarno mi deluje da fino radi to sto radi, ali i dalje stojim iza toga da je PPC univerzalnije resenje :)

Ima OK opcije, nisam mnogo zalazio u detalje. A to je samo iz jednog razloga, cena!
Kada saberes PocketPC + SpiceTime dobijas bar 3x vecu cenu nazalost. Jeste da sa Pocket -om dobijas jos mnogo vise, ali kad ti tako nesto ne treba trenutno kalkulator je ipak bolje resenje.

Moj glas za HP49g+ . Mocna sprava crta 2d,3d ,ali ako ti je iscrtavanje funkcija prioritet mozda ce ti smetati ne velike rezolucije crno/beli lcd ekran.Inace i ja sam razmisljao o pocket pc-u ali videvsi sta sve HP radi, odmah sam ga uzeo. Da ne bih prepricavao, pogledaj za specifikacije www.hp.com . :wave:

Poslednja izmena:
HP je dosta skuplji od Casio -a. Da ne pricam da Casio ima vise memorije, bolju rezoluciju i color ekran. Funkcije su slicne.

za palmove postoji emulator za hp49g+, koji je usput i besplatan i ima gomila gotovih programa.

palm T|E je 170 evra+ dzabe emulator i eto ti hp49g+ (koji inace radi 4 puta brze od originala), i jos mnogo toga.

naravno graficki kalkulator je ipak nezamenljiv, npr. ne smes palm izvaditi na ispitu, duze ne razmisljas o bateriji, lakse unosis podatke preko realne tastature nego pomocu olovcice da bodes po ekranu, pa ako ti stvarno puno treba mozda je ipak bolji graficki kalkulator...

inace vidjao sam i Texas Instruments TI-82, ili jos bolji TI-83 i TI-84, ima ih kod nas...
razmisli

poz

Vrh Dno