Šta je novo?

Graficke table?

DamjanMX

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2000
Poena
619
U duhu radnih obaveza i platnih dobitaka :D , odlucio sam da utrosim nesto zaradjenog prihoda na unapredjenje posla :D . Tako dosao do zakljucka da mi treba neka graficka tabla. Posto non stop crtkam neke texture za 3d objekte (nekad manje nekad vise detaljne) pocelo je da mi smeta "drndanje" misa po photoshopu pa sam odlucio da predjem na sledeci nivo.

E a posto ja nemam ama bas nikakvog iskustva sa grafickim tablama (na sajmu sam pre 2 godine uzeo jednu da isprobam, poceo da crtam i komp se zakocio posle 10 sekundi, ja sam naravno trkom napustio mesto zlocina :D ), potrebna mi je vasa pomoc.

Cuo sam samo za Wacom table i cenim da nisu lose. Ne bih uzimao nista spec pa smatram da bi mi A6 velicina sasvim odgovara (neka me neko naravno ispravi ako gresim). Manje vise cenovnog ranga do 200e.

Vidim da se tu uklapaju Volito, Graphire 2 i Intuos 2 A6 pa me zanima da li neko ima neka iskustva ili reci hvale/pogrde?

Hvala vam puno
DMX

Samo cu ti reci da zaobidjes Geniusa, los je. Moja devojka uskoro kupuje Graphire 2...

Pa svi hvale Wacom table.. Ja nemam toliko srece (mora prvo da se nabavi "digitalac"), pa ne mogu da nabavim tablu (a trebala bi malo za crtanje), ali sam probao Wacom mislim da se zove Volito (Neka drecavo zelena kutija ubi boze)... Sve u svemu ne znam sta tebi tacno treba, ali ja bih licno bio zadovoljan i sa ovim modelom. Prilicno je precizna, jeste mala povrsina za crtanje, ali meni licno veca ne bi ni bila potrebna...

Samo da se nadovezem na onog Geniusa, verovatno i sam znas da ne treba nista uzimati sto proizvodi Genius, sve sto naprave je bofluk (danas razupao G07, iznerviralo me kolko je los "krstic")...

Jel moze neko da preporuchi vecu graf. tablu, gde to ima, iskustva?

Imas ceo asortiman Wacom-a u [reklama]Computer Land-u[/reklama].....e sad mene zanima isto i odnos Graphire2 i Volita, posto imaju iste specifikacije a Volito je skoto duplo jeftiniji???

probaj da nadjes negde da je probas pre kupovine odgovarajuceg modela. jako zavisi sta tacno nameravas da radis sa njom. ja sam svojevremeno kupio neki totalno jednostavan model kako bi uopste video kako cela stvar radi na duze staze! ako nemas tacnu predstavu o tome kako i gde moze da ti unapredi posao, gledaj da ne investiras previse - znam ljude koji su kupili skupe modele i na kraju shvatili da im je stvar potrebna tek sporadicno!) posto se sa svim tablama dobija i mis, gledaj obavezno da bude sa tockicem (za neke stvari mi se cini da je i dalje nezamenjljiv), zatim imas i verzije koje imaju olovke i misa koji rade na baterije i one koje naravno rade bez.
inace velicina table nije toliko presudna ako ne radis neku digitalizaciju. razunaj da ti tabla predstavlja ekran, mada to uvek mozes i drukcije da podesis....
takodje medju nekim modelima ima i razlike na osetljivost na pritisak, vidi koliko ti je to bitno.
ako slucajno uzimas polovnu, gledaj da imas barem neku rezervnu "minu" za olovku.
sto se tice geniusa, imao sam prilike da koristim onu veliku namenjenu cad-u. uvek je bio neki problem sa driverima....

srecno u izboru

pozdrav

Nazad
Vrh Dno