Šta je novo?

Graficke koje su vam crkle i zasto?

NikolaT

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
319
Мени је цркла Pixelview 6600GT после 1.5 годину кориштења, а вјероватни узрок је била превисока температура која је у неким тренутцима ишла и преко 100 степени, а прије самог цркавања некада при великим врелинама у неким играма су се појављивали артифекти, а неке су се просто замрзавале као WArcraft III. Такође ме је и нервирао ужасан кулер на овој графичкој који је врло брзо после куповине приликом паљења рачунара крчао, мада то није трајало дуже од 30 секунди. На крају је рачунар блокирао и приликом рестарта су се видјеле неке бијеле линије, а Windows наравно није хтио да се покрене.

Poslednja izmena od urednika:
meni je crkla Radeon 9800Pro, dan pred ugradnju kablovskog neta...verovatno zbog temperature jer je malko izgoreo i pci slot ispod nje?! Isto su mi se pojavljivale bele linije u bios-u, a u win-u su mi brljavile boje i nije radio directx (ni screensaver?!) a graficka je uredno bila prepoznata...znaci katastrofa od grafe ali ipak volim ATI

Bogu hvala, meni nikada nijedna grafička nije crkla, samo sam imao problem sa jednom koju sam kupio novu i koja vec u startu nije ispravno radila (imao sam strasne muke sa reklamacijom)!!!

ja sam bio uspesan samo u toj meri sto sam na jednoj grafickoj spalio TV-izlaz (GF4 MX440 van garancije), posto sam je ukljucivao/iskljucivao sam TV-a dok je komp bio upaljen. Zato pamet u glavu...

Jos jedna spamerska tema :D

Deo ljudi nikada ne bude svestan zasto je grafa crkla, a drugi to i ne zanima.

Crkla mi TNT 2 pre mnogo godina, verovatno zbog slabog disanja obolelog kulera :)

Poslednja izmena:
Ili možda čak zbog zagušljivosti unutar kućišta...

uhh..ja sam bas voleo da cackam grafchke,prva koja je otisla bila je neka s3 virage 1mb...nije crkla usled svojeglavosti vec usled nervoze,pa sam joj poskidao kondenzatore :)),posle su nastupile neke agp ultra old :)) koje sam "MODOVAO" hehe..svaka je bila sprzena,a zadnja koja je otisla bogu na ispovest je 6600..smrc...nju ne mogu da prezalim...

Pri zameni kulera na GeForce dvojci sam skinuo ceo cip!
9600XT je crkla sama od sebe! Ni dan danas ne znam zasto

nijedna mi nije potpuno crkla(da ne cuje zlo!), stara 9200se je pocela da otkazuje( slika nakon duzeg rada treperi i zayebava) pa sam je uvalio jednom pokvarenom dileru koji je mene zayebao za ram(128mb sd) :-devil-: (dokaz da se sve vraca i placa :-devil-: )

ubio dva 7600GS Bliss-a, razlozi verovatno vecini poznati....
Spalila ih velika voltaza :-devil-:
Post Mortem nihil est....

Sve sam cekao da se ti Bojsa javis :d Jel smem sad ja o mojim leadtecima 6800GT ili sam vec dosadio i Bogu i narodu ?! :D

Hmm , nisam imao sluchaj crkavanj grafichke, ali mom drugu je riknula GeForce 4 MX440, blago meni moja koju sam imao 7 godina nije pokazala ni naznake crkavanja.

crkla mx440,skidao kuler shrafcigerom koristeci ga kao polugu:D

Poslednja izmena:
Promeni sam desetak grafika u poslednjih desetak godina i NIJEDNA mi nije crkla, BTW, to je jedini komad hardvera kod koga nije bilo crkavanja.

Jedna Abitova GF440MX, crkla memorija (inace BGA!?) zbog overclockinga (sa 400 na 750).

Meni je crkla jedna 4200gt, posle 3-4 godine mada od pocetka nije htela da radi u zatvorenom kucistu bez obzira sto se nije mnogo grejala.
Na osnovu ponasanja sumnjam da je u pitanju bilo nesto kao hladan lem.

Evo da se i ja pohvalim,uspeo sam da, nemogu reci totalno spalim,jer je procesor potpuno ispravan,ali se nesto desilo sa memorijom, Prolinkovu 6600GT.(Naravno uzasno mi je bilo krivo jer tek po incidentu sam shvatio koliko kvalitetan primerak sam imao)Naime klokovao sam je cak na 586/1070 i jadna je u tom rezimu izdrzala do pred kraj Far Cry-a.Hocu samo da napomenem da sam joj menjao fabricki kuler i stavio bolji,ali dzabe i da se radi o AGP varijanti.
Nosio sam je i kod cika Pere i on je uspeo da je ozivi ali samo za 2D opcije.

Poslednja izmena:
Rukom. Zapekao je bio, mene mrzelo da grejem fenom i skalpelom. Pa sam ga cimnuo mucki!

Imao Club 3D 6600GT koja je crkla posle godinu dana (ista grafika je crkla i mom ortaku posle otprilike istog vremena),ali sam imao srece da je kupim u dobroj firmi pa mi i posle godinu dana vratise pare.
By the way ne znam zasto je riknula nisam je nikad cloackovao,a samo je odjednom odapnula

His 9800 pro samo je pochela da baca artifakte i to je to. Eagle 6600gt je zamenjena zato shto joj ne radi dvi prikljuchak. Zamenjan asus-om 6600gt koji je isto crkao.

Posle ovog ni ne pomishljam da dam 300e na grafiku poshto imam osecaj da sam baxuz :)

Trenutno vozim x550 poshto mi treba neshto shto daje sliku :d

Па изгледа да су ове 6600gt баш склоне цркавању.

Odlicne su to kartice ali su izgleda napravljene sa nekom greskom

pa da,vidis ja dok sam radio u odrzavanju u igraonici,sve kartice su bile 6600gt,i svaka koja je odapela crkao je chip za regulaciju napona na poledjini kartice..ali to ne mora da znaci da je do kartice moze da bude i do kung-fuu napajanja ali na mene su ostavile jako los utisak... sada se drzim gf2 th radi posao do j :))

Ja imam Chieftec napajanje i APC UPS,tako da nema sanse da je bilo do napajanja,jednostavno je crkla,ona se palila i davala je napon ali slike nigde nije bilo

meni je crkao agp Sparkle 6600gt posle 18 meseci, garancija je bila godinu dana.

nekako je radila bez driver-a ali je posle kiblinog zahvata skidanja memare otisla u vecna lovista :D ostao samo ispravan cooler...

Vrh Dno