Šta je novo?

Graficka

• Začetnik teme Začetnik teme big
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

big

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2002
Poena
619
Malo sam presto da pratim trend napredovanja graf. kartica, pa me interesuje da li je GF4 mx440 potpuno prevazidjena kartica, da li bi sa njom mogao igrati neke relativno novije igrice, znam da zavisi sve to i od procesora i memorije, al mene samo interesuje za graf. karticu.

Prevazidjena je u potpunosti,jer ako se sjecam ona je DX7 kartica....tako da stvarno nema teorije da moze da pokrene nove igre...mislim ako u 640x480 budes imao preko 15fps...da pjevas 😉
Poz...

Nije DX7, nego DX8. Smesno je sto radi na 250/400 po defaultu (moze super da se OC) i nema pixel jedinicu. Ne ocekuj da ces se naigrati, mada za svakodnevnu razbibrigu ce posluziti.
Najjace sto sam na njoj poterao bio je GTA San Andreas (bar mislim da je najjace) u 1024x768 rezoluciji sa vecinom podesavanja na low. FPS mi je zasmetao samo u situacijama kada je bilo puno kretanja na ekranu (bas puno), a distance je bio negde na polovini.

Wolfman je napisao(la):
Nije DX7, nego DX8. Smesno je sto radi na 250/400 po defaultu (moze super da se OC) i nema pixel jedinicu. Ne ocekuj da ces se naigrati, mada za svakodnevnu razbibrigu ce posluziti.
Najjace sto sam na njoj poterao bio je GTA San Andreas (bar mislim da je najjace) u 1024x768 rezoluciji sa vecinom podesavanja na low. FPS mi je zasmetao samo u situacijama kada je bilo puno kretanja na ekranu (bas puno), a distance je bio negde na polovini.

Kakav bre dx8????
GF4 mx440 i ceo taj serijal 420 i 460 su dx7 kartice. Ne podrzavaju vertex shadere uopste a pixel shadere jedva nesto. gf3 je daleko kompleksniji gpu iako je izasao pre nv17.
Verovatno se neki secaju da je nv17 trebalo da bude gf3mx ali se nevidija nesto tu zeznula...
Sve u svemu to je mnoooogo matora karta i mnogo slaba karta (ustvari bila je slaba i dana kada se pojavila na trzistu).
gf3 je znacajno brzzi a 4titanium je ihaaaaaaaa brzi i moze da pkrene mnogo toga, jos uvek...

Broz je napisao(la):
Ne podrzavaju vertex shadere uopste a pixel shadere jedva nesto.
Ima neku neprogramabilnu PS jedinicu koja je tu zaostala iz GF2 GTS, ali ne znam ni za jednu igru koja je podržava (jer bi programeri onda morali da pišu varijantu koda specijalno za tu karticu, a njih totalno zabole).
Znači stick to 9550 🙂

EDIT: Ili ono beše ne podržava PS, a ima neprogramabilnu vertex jedinicu... u svakom slučaju, KRŠ! 🙂

Poslednja izmena:
E, ljudi, u svakom slucaju zaboravite na nju ako hocete da se igrate. Sta god da podrzava, DX7 ili DX8, opet je matoro, tako da obrni okreni, obustavi 🙂.

Grafika je zastarela i to samo tako ali .......
Na njoj nece da rade igre koje traze Pixel Shader ili na 64MB karticama
igre koje traze 128MB video Ram-a.
Ako je 128-bit i u potpunosti ispostovana nVidia specifikacija
(250MHz GPU i 500MHz MEM) mze da posluzi onome ko nema novca za upgrade.
Igre koje hoce da rade na njoj rade bez problema, pa cak i bolje nego na
SE varijantama kartica novijih generacija.
Dakle po meni bolje dobar MX440 nego neki 9200SE ili FX5200 64-bit.
Jeste da ce igre na njoj izgledati losije ali ce makar raditi bez seckanja.
Far Cry kod moga druga radi bez seckanja na XP 1700 masini sa 512MB ram-a
i jednom punokrvnom MX440.

Nije istina da MX440 daje los frame rate, cak sta vise, fps je odlican, na nivou Ti4200 (zahvaljujuci tome sto ima mnogo manje posla od pomenute).
Problem sa MX-om je taj sto je to DX7 karta i nemoguce je pokrenuti vecinu novih igara, ali zato one koje je moguce pokrenuti daju sasvim pristojan frame rate.
Sledeci problem je taj sto i igre koje je moguce pokrenuti (kao FarCry na primer) izgledaju neverovatno ruzno.
Tako dolazimo do toga da je MX440 ipak, iako brza, jako zastarela karta koju bi trebalo promeniti (ali nikako za neku low-end DX9 karticu, kao sto Wolfman rece NIKAKO ZA 9200SE ili FX5200 64-bit).

Ma nek covek jednostavno uzme asus 9550ge i da ne raspravljamo o ovoj odavno zastareloj grafickoj.

Ma i GF2 MX400 ti je bolja kartica od ove.
Slu na stranu uzmi nesto novije !!

ako nemas drugi izbor onda je odlicna, jos ako je 128-bit
ima da isece DX8/9 i da vozi ko luda

Kao korisnik (bivsi na svu srecu) kartica GFMX440 (128mb/128-bit) i GFMX460 (64mb/128-bit), mogu vam reci da je to avantura za male pare 🙂 Iako mi nisu radile igre koje su zahtevale PS, ja sam se naigrao FarCry-a i to sve na VERY HIGH. Naravno, grafika je bila ruzna, ali imao sam dobrih 40FPS-a sa V-Syncom 😉
Ni mrtav se ne bih vratio na nekih od MX-eva, prvenstveno sto nemaju PS i sto nemaju maaalcice bolji support za DX8.
Ako neko planira da kupi ovu karticu:
1. Nove igre ce moci igrati ali ne sve, i to ako mogu igrace ih sa malim FPS-om i sa ruznom grafikom
2. Kartica je dobra za stare igre ili za all-day usage
3. Ne greje se mnogo

Pre bih uzeo neki ATI 9550GE nego MX4xx karticu....

Poz :wave:

Dorry je napisao(la):
...
Pre bih uzeo neki ATI 9550GE nego MX4xx karticu....

Poz :wave:

A ja bih pre uzeo 6600 GT nego 9550GE. Mislim, nemoj da poredis graficke iz razlicitih cenovnih kategorija (9550GE je 3 puta skuplji od MX440). Mozda covek jednostavno nema tih 65 evra za 9550GE, tako da hajde da mu pomognemo barem sto se MX440 tice.
Za cenu do 25 evra, MX440 128bit je odlican izbor, i dosta igrica starijh od godinu - dve ce moci lepo da se igraju.

A cek kao 6600gt i 9550 su ista cenova kategorija? 6600gt je vise nego duplo skuplji tako da ne znam o cemu se ovde govori.

Stormbringer_bg je napisao(la):
A ja bih pre uzeo 6600 GT nego 9550GE. Mislim, nemoj da poredis graficke iz razlicitih cenovnih kategorija (9550GE je 3 puta skuplji od MX440). Mozda covek jednostavno nema tih 65 evra za 9550GE, tako da hajde da mu pomognemo barem sto se MX440 tice.
Za cenu do 25 evra, MX440 128bit je odlican izbor, i dosta igrica starijh od godinu - dve ce moci lepo da se igraju.

Znam da su iz razlicite kategorije i da je skuplji 9550GE 😉 Hteo sam da kazem da ja NE bih vise uzimao nikakav MXxxx, jer sam sit tih kartica, pa makar i ne radio mi komp dok ne ustekam pare, jer znam kako je ziveti bez PS :zgran:
Ako sada covek planira da kupi MX4xx, neka kupi, ali nece leba da se najede sto se tice igranja novih igrica, jer ima nekoliko koje ne podrzavaju GF4 ili koje traze PS (GFMX ima verziju 0.9 😛). Ima lepo da mu rade stare igre od pre godinu dve + sve to zavisi od proca i memorija (meni je lepo radilo na P42.8 i 1GB mem ,) )
Moja licna preporuka je da se malo stekaju pare i da se kupi 9550GE, ako se cilja na igranje modernih igrica sa "opustenim" FPSom...

ne vidim nigde smajli pa stecim utisak da nije bio ironican... ili mozda gresim 😛

gf4mx nema ni VS ni PS vec NSR-nvidia shader rasterizer ako se ne varam
-------
Nije istina da MX440 daje los frame rate, cak sta vise, fps je odlican, na nivou Ti4200 (zahvaljujuci tome sto ima mnogo manje posla od pomenute).
-------
Au?
Ljudi ipak je ovo ozbiljan forum, ovakvim izajvama nije mesto ovde (sem kad je naklokujete na 700mhz i to za q2/q3 engine)

Nazad
Vrh Dno