Šta je novo?

Graficka?

_4c_Deki

Cenjen
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poena
150
Koju nvidia-inu graficku preporucujete a da je jaca od 9600Gt???
Pozdrav

Kupujem novi comp,za oko 750eura.Sta mi preporucujes Pejo,otprilike 4 gb Rama,250gb Hard diska,jedan zestok procesor i dobra graficka,solidna maticna,kuciste i mislim uzeti neki LCD monitor od 20 inca....
Sta mi preporucujes,da to nabavim iz Srbije ili .....da prodjem jeftinije, pozzzzz

Pa definitivno ces bolje proci ako to uzmes ovde. E sad, ostaje onaj problem oko garancije, tj. sta ako nesto budes morao da reklamiras...
Ali, bez obzira na to, ja bih komp uzeo ovde, kod vas u RS, a cini mi se pogotovo u Banja Luci kompjuteri su preskupi.

Ovako nesto bi bila preporuka:

Core i5 750
Gigabyte GA-P55-UD3
2x2GB DDR3 na 1333MHz Transcend ili Kingston
WD od 320GB
Asus 4770
Samsung SH-S223F
Corsair VX550 ili Chieftec CFT-600-14CS
Neko kuciste za ~3000-4000 din, moze Thermaltake, recimo
Monitor ViewSonic VA2226w
Neki obicni mis i tastatura.

Ovo malo prelazi 750e, ali je odlicna masina koja ce dugo i pouzdano da te sluzi, ja ne bih zakidao ni na cemu, jedino kasnije mozes da zamenis graficku za neku noviju i to je to.
Manji i jeftiniji monitor ne bih uzimao danas, ipak ces u to da gledas verovatno narednih nekoliko godina.

Pa definitivno ces bolje proci ako to uzmes ovde. E sad, ostaje onaj problem oko garancije, tj. sta ako nesto budes morao da reklamiras...
Ali, bez obzira na to, ja bih komp uzeo ovde, kod vas u RS, a cini mi se pogotovo u Banja Luci kompjuteri su preskupi.

Ovako nesto bi bila preporuka:

Core i5 750
Gigabyte GA-P55-UD3
2x2GB DDR3 na 1333MHz Transcend ili Kingston
WD od 320GB
Asus 4770
Samsung SH-S223F
Neko kuciste za ~3000-4000 din, moze Thermaltake, recimo
Monitor ViewSonic VA2226w
Neki obicni mis i tastatura.

Ovo malo prelazi 750e, ali je odlicna masina koja ce dugo i pouzdano da te sluzi, ja ne bih zakidao ni na cemu, jedino kasnije mozes da zamenis graficku za neku noviju i to je to.
Manji i jeftiniji monitor ne bih uzimao danas, ipak ces u to da gledas verovatno narednih nekoliko godina.

Mozes li mi samo jos napisati cijene od svake komponente da ja usporedim sa cijenama ovdje?Ako bude dosta skuplje moracu nekako da to u Srbiji kupim!
Interesuje me jos koliko je ova graficka bolja od 9600gt?Hvala puno na strucnom odgovoru!!!Pozdrav

Core i5 750 ~163e
Gigabyte GA-P55-UD3 ~108e
2x2GB DDR3 na 1333MHz Transcend ili Kingston ~71e
WD od 320GB ~40e
Asus 4770 ~95e
Samsung SH-S223F ~20e
Corsair VX550 ~ 80e ili Chieftec CFT-600-14CS ~75
Neko Thermaltake kuciste ~40e
Monitor ViewSonic VA2226w ~190e
Neki obicni mis i tastatura ~15e

Ukupno ~780e, ako je problem za doplatu, imas malo jeftiniju plocu Gigabyte P55-US3L, ona je ~10e jeftinija od ove.
4770 je ~35-40% brza od 9600GT.

Core i5 750 ~163e
Gigabyte GA-P55-UD3 ~108e
2x2GB DDR3 na 1333MHz Transcend ili Kingston ~71e
WD od 320GB ~40e
Asus 4770 ~95e
Samsung SH-S223F ~20e
Corsair VX550 ~ 80e ili Chieftec CFT-600-14CS ~75
Neko Thermaltake kuciste ~40e
Monitor ViewSonic VA2226w ~190e
Neki obicni mis i tastatura ~15e

Ukupno ~780e, ako je problem za doplatu, imas malo jeftiniju plocu Gigabyte P55-US3L, ona je ~10e jeftinija od ove.
4770 je ~35-40% brza od 9600GT.

Ako odlucim da to kupim u Srbiji,koji je meni najblizi grad gdje cu ja to moci sve nabaviti po tim cijenama???****ga izvini ako te smaram sa ovolikim pitanjima ali mi stvarno treba jak comp po dobroj cijeni,hvala jos jednom!

Ako odlucim da to kupim u Srbiji,koji je meni najblizi grad gdje cu ja to moci sve nabaviti po tim cijenama???****ga izvini ako te smaram sa ovolikim pitanjima ali mi stvarno treba jak comp po dobroj cijeni,hvala jos jednom!

mozda ti je jos bezbolnije ako imas nekog u bgd-u da napises sta zelis od komponenti pa da mu oni posalju na kucnu adresu i ti posle samo skones po to...jer najbolje je kupovati u bgd-u zbog najpovoljnijih cena

ma kakva carina...memoriju,cpu,hdd mozes da sakrijes sebi u dzep,,,jedino ti je veca maticna al ti ne moze naplatiti carinu za hw koji je ispod 100e,a oni bas i nemaju pojma koliko to kosta...ti mozes da kazes da si je nosio na reklamaciju

Ma realno, ko da ce mu neko i pogledati u auto (ili autobus). Presao sam sigurno 6-7 puta u zadnjih mesec dana granice sa Hrvatskom i R. Srpskom, niko mi ni gepek nije otvorio :)
Bas treba da budes baksuz, mada se u 1-5% slucajeva desava pa zato kazem :)

Poslednja izmena:
pa onda racunaj koliko ce put da te izadje.... a firme koje prodaju racunare i racunarsku opremu nemaj bas uvek sastavljene komponente koje nude u cenovniku sto znaci da ces mrati da sacekas bar jedan dan...
vidi koliko ce troskovi puta da te izadju pa onda lepo razmisli koliko je isplativo kupovati u SRB

pa onda racunaj koliko ce put da te izadje.... a firme koje prodaju racunare i racunarsku opremu nemaj bas uvek sastavljene komponente koje nude u cenovniku sto znaci da ces mrati da sacekas bar jedan dan...
vidi koliko ce troskovi puta da te izadju pa onda lepo razmisli koliko je isplativo kupovati u SRB

Troskovi puta su oko 50 eura da dodjem i da se vratim sa autom!
Ovdje u BL sam trazio gore navedene komponente i nemogu sve da mi obezbijede a i dosta je skuplje!

Ako je 50e put, onda se to isplati na cenu konfiguracije od ~ 750e :).
Peja ti je lepo sastavio, samo ja izgleda nisam u toku, kad je to i5 dosao na nase trziste :zgran:.

Posle kuciste u gepek i sta bude bice, pa ces nam ispricati :D.

Poslednja izmena:
Ako je 50e put, onda se to isplati na cenu konfiguracije od ~ 750e :).
Peja ti je lepo sastavio, samo ja izgleda nisam u toku, kad je to i5 dosao na nase trziste :zgran:

Posle kuciste u gepek i sta bude bice, pa ces nam ispricati :D.

Imam u planu da za mjesec dana odem u Srbiju,valjda ce do tad stici procesor.
A sto se tice carine,vidjecemo sta ce biti.

Ovako bi trebalo biti:

Core i5 750
Gigabyte GA-P55-UD3
2x2GB DDR3 na 1333MHz Kingston
Asus 4770
Western Digital 320 gb
Samsung SH-S223F
ThermalTake Wing RS201 nowindow/black
Monitor Samsung 22'' 2233SN

To bi bilo najpametnije,samo neznam kako cu proci na granici da li ce oni meni to ocarniti ili da to sakrijem????

Kakva carina, pre par nedelja sam isao sa drugarima na rafting.

Dobar dan momci (mi polu svesni cheers )

Dali licne karte, castili ga pivom, objasnili da zurimo na rafting i tako je bilo.

Da ne pominjem kako je bilo dalje u crnoj gori

Cekam brata da bude slobodan pa da odemo ja i on sa autom po taj komp...
Vec sam se cuo sa jednim likom koji radi u nekom computer shopu,i rekao mi da se javim par dana prije da oni to sklope i testiraju...Nadam se da cu imati ovaj komp za 10 dana.

Heh, moze, ali to je Micro ATX ploca, onako bas najosnovnija, meni nekako ne ide uz Core i5 750 (mozda uz neki slabiji model procesora), ali kako ti hoces.

Vrh Dno