Šta je novo?

Graficka za notebook

davidoff29

Slavan
Učlanjen(a)
22.06.2005
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G
Miš & tastatura
Logitech
Pristup internetu
  1. Optički internet
Sticajem okolnosti dosao sam u posed graficke za notebook (laptop) i to ATI 9600.
E sad posto se moje iskustvo u popravljanju notebook racunara svodi na ciscenje prasine i zamenu memorije i HDD-a, sto je prilicno skromno, interesuje me da li je moguce montirati tu graficku na TOSHIBA Qosmio F20 notebook?
p.s. Trenutno na Toshiba lap-u radi integrusa i to INTEL 910/915. Unapred hvala!

ako vec u laptopu nema diskretne grafike - onda je siguran odgovor: nije moguce

ako znas iz kog laptopa je ta kartica, onda moze eventualno da se utvrdi lista modela kojima bi ona "pasovala"

U pitanju je ATI Radeon Mobility 9700 graphics chip, koji se nalazi(o) u Gigabyte G-Max N512 laptopu. Valjalo bi ga ubaciti u TOSHIBA Qosmio F20, koji je u listi slicnih modela dolazio i sa Nvidia Go 6600 grafikom, pa sam pomislio da je mozda kompatibilno tj. da postoji neki slot ili sl za graficku.

urgh... ukratko, ne!
video sam samo 9600 u prvom postu, pa sam pomislio da je Nvidia ;)
to je najmocnija graficka kartica za 2004. godinu :D i sada je slabija od obicne Intelove integruse. Tvoj Qosmio verovatno nema mesto za diskretnu grafiku, koja je izmenjiva - tipa MXM slot. tako da... dzaba ...

Poslednja izmena:
Ok, u svakom slucaju hvala!
Ako bude nekih novosti, okacicu!

Imam slicno pitanje. Drugarici je riknula graficka na laptopu, Radeon Mobility 9300, u servisu su joj trazili 70e za zamenu graficke. Interesuje me da li je to realna cena? I ako nije, koliko otprilike kosta zamena, da zna da je ne deru.

Imam slicno pitanje. Drugarici je riknula graficka na laptopu, Radeon Mobility 9300, u servisu su joj trazili 70e za zamenu graficke. Interesuje me da li je to realna cena? I ako nije, koliko otprilike kosta zamena, da zna da je ne deru.
to nije realna cena

odluči se da li je ta grafička 9600 ili 9700? u suštini ako lap ima integrušu teško da ima slot za descrete grafičku.

Vrh Dno