Šta je novo?

Graficka za laptop?

I ja sam siguran da kupish najjachi Alianware laptop i za iste pare sklopish desktop kofu i desk konfa bi brisala patos sa laptopm. Laptop moze dosta, naravno zavisi ko je koliko spreman da plati, isto tako sa desktopom. Ali laptop od 500e nece bash biti za gameing, a desktop od 500e vec moze da bude vrlo solidna gameing mashina :wave:

I ja sam siguran da kupish najjachi Alianware laptop i za iste pare sklopish desktop kofu i desk konfa bi brisala patos sa laptopm. Laptop moze dosta, naravno zavisi ko je koliko spreman da plati, isto tako sa desktopom. Ali laptop od 500e nece bash biti za gameing, a desktop od 500e vec moze da bude vrlo solidna gameing mashina :wave:

Poenta je u tome sto si napisao u zadnje dve reci "gameing mashina".Da li uopste postoji takva sprava?Kompjuter po definiciji nije namenjen igranju igara,vec cuvanju podataka i radu sa programima (kontam i da su igre programi).I sta kao da igre tipa zuma nisu interesantne?Pa mozes se dobro zabaviti uz milion igara koje dobro rade na laptopovima.Po meni najbolja igra do sad napravljena (Far Cry) odlicno radi na mom laptopu.O cemu mi ovde pricamo?Za najnovije naslove koji traze 4 giga rama nece ti biti ni desktop od hiljadu evra dovoljan.Neka mi neko kaze da je igrao Crysis koji klizi kao onaj filmic na pocetku igre.Komjuter je bunar bez dna koji jede lovu vise nego bilo sta drugo,dokle vise nadogradjivati i bacati pare za igre koje ne vrede tolikih para i zivaca vezanih za zamenu komponenti.

Komjuter je bunar bez dna koji jede lovu vise nego bilo sta drugo,dokle vise nadogradjivati i bacati pare za igre koje ne vrede tolikih para i zivaca vezanih za zamenu komponenti.

Zato uzmes laptop i ne jedish se.
Zivela prenosivost:d

Pa da ti kazem iskreno bolje sam se zabavio igrajuci Mario nego leteci u bestezinskom stanju u Crysisu,smorio me nivo do bole.Jedino je bilo zabavno daviti ih i bacati u vazduh sto sam i jedino radio u igri.

S-775, Gigabyte, GA-P35-DS3L, Intel P35+ICH9, PCI-E 16x, N/A, 4xDDR2, Dual Channel, 3 god. [ 1 * 5157.45 = 5157.45 ]
S-775, INTEL, Core 2 Duo E7200 Box, 2 X 2.53 GHz, Wolfdale, 1066MHz, 2 X 1.5Mb, 3 god. [ 1 * 6939.4 = 6939.4 ]
1GB, Kingston, DDR2 / 800MHz KVR800D2N5/1G, PC2 6400, CL5, 10 god. [ 4 * 1193.2 = 4772.8 ]
Western Digital, 250GB S-ATA 2, WD2500AAKS, 16MB, 7200rpm, 3 god. [ 1 * 3014.4 = 3014.4 ]
TFT 22", Acer, AL2206W, 1680x1050, Analog, 5ms, 300cd/m2, 700/1, 3 god. [ 1 * 12143.95 = 12143.95 ]
PCI-E Gigabyte, ATI RX4850 GV-R485-512H-B, 512MB DDR3 800MHz, 256bit, TV Out, 2xDVI, 3 god. [ 1 * 11382.5 = 11382.5 ]
Codegen, Midi Tower 6099-Black Briza, 400W, 4x5.25", 1x3.5", 3xHDD, USB2.0 / 1394, Audio, crna, 1 god. [ 1 * 3069.35 = 3069.35 ]
Pioneer, 115D Black, IDE, 1 god., Write CD/DVD, Read CD/DVD [ 1 * 1365.9 = 1365.9 ]
Ukupna vrednost racunara je 47845.75 RSD.

Znači za 600 i kusur evra dobijate bukvalno zver od mašine i to sa 22" monitorom. I veruj mi - ova će mašina glat izvući Crysis na ful setovanjima.

Poslednja izmena:
'os se kladis da nece??? Mozda 20-25 fps kad pocne guzva? Neigrivo sigurno.

Poslednja izmena:
Poenta je u tome sto si napisao u zadnje dve reci "gameing mashina".Da li uopste postoji takva sprava?Kompjuter po definiciji nije namenjen igranju igara,vec cuvanju podataka i radu sa programima (kontam i da su igre programi).I sta kao da igre tipa zuma nisu interesantne?Pa mozes se dobro zabaviti uz milion igara koje dobro rade na laptopovima.Po meni najbolja igra do sad napravljena (Far Cry) odlicno radi na mom laptopu.O cemu mi ovde pricamo?Za najnovije naslove koji traze 4 giga rama nece ti biti ni desktop od hiljadu evra dovoljan.Neka mi neko kaze da je igrao Crysis koji klizi kao onaj filmic na pocetku igre.Komjuter je bunar bez dna koji jede lovu vise nego bilo sta drugo,dokle vise nadogradjivati i bacati pare za igre koje ne vrede tolikih para i zivaca vezanih za zamenu komponenti.

Da nije gameinga, kompjuteri ne bi bili na ovom nivou gde su sad sigurno. A i mislim da postoje gaming mashina, jer se proizvode posebne serije HW samo za igrache i etuzijaste. Tebi je Far Cry omiljena igra nekome nije, ne mora da bude Crysis moze da bude neka vozna nebitno laptop da bi se borio sa novim naslovima mora da bude skup, daleko bilo da ce desktop biti jeftin ali ce biti jeftiniji. Da je kompjuter bunar bez dna tachno je, ali koji hobi nije? Tunig auta je isto skup sport, pecanje isto , da vidite samo kakvih shtapova i mashinica ima da se kupi niko nikog ne tera da kupuje to ljudi koji kupuju to verovatno vole to. A i to shto kazesh da kod laptopa nema menjanja komponeti to si upravu, ali ima menjanje laptopa ;)

'os se kladis da nece??? Mozda 20-25 fps? Neigrivo sigurno.

na 1650x1080 ~30fps sa High setovanjima ce ici :)

Poslednja izmena:
Komjuter je bunar bez dna koji jede lovu vise nego bilo sta drugo,dokle vise nadogradjivati i bacati pare za igre koje ne vrede tolikih para i zivaca vezanih za zamenu komponenti.

Odlicno receno. Ja sam prodao moj desktop bas iz tog razloga: ne mogu vise da se "borim" sa IT trendovima. To je zaista bunar bez dna. Od sada sve te IT novotarije pratim preko novina i foruma a ne preko sopstvenog dzepa. :banana:

E da, i zabole me da li crysis radi na 4, 40 ili 400 fps. Who cares!

Poslednja izmena:
Zato se i ja razmisljam da zamenim moju desktop masinu za neki laptop iz Puma serije ili pak sa 3470 grafom(video sam da igre koja ja igram rade i na EEE i na 6600TD grafici pa reko kontam moze i na ovom) Posebno mi interesantni oni Asusi sa 3 gabarita rama margarina i nekim C2Dualistima

Cena moze da ne bude faktor, ali ono sto meni trenutno bode oci kod igrackih laptopova je:
Display (eeej 15" ili 17"), znaci back to '97...
Tastatura...
Mis (znaci nema igranja u putu ili je jako nezgodno)
Zvuk
Baterija i tezina (jaki laptopovi su u stvari desktop racunari u fensi kucistu), tj mobilnost minimalna...
Buka (iako su laptopovi obicno tisi, mogo su blizi usima, a desktop moze da bude jaaako tih i jos je daleko >= 1m)

Po meni je trenutno resenje (iako se neki nece sloziti) destop za u kuci, neki ultra portabilni notebook za van kuce. Nikad ne bih zrtvovao udobnost rada zbog malo mesta pored stola (kuciste).
Mozda sam ja razmazen, ali uvek sam gledao kako meni da bude lakse i udobnije.

ps.
Sto se tice rupe bez dna, nema razlike, za laptop ces puci sad vece pare, pa ces posle nekog vremena zameniti isti za neki bolji ako si covek koji prati trendove.
Ako pogledate moja masina, primeticete da je moj racunar star vise od 1.5god... Nije mi izvlacio pare, pazljivo sam kupovao :). Sad planiram da ga zamenim sa nekim koji trosi manje, manje se zagreva i ima mnogo rama jer racunar koristim za programiranje, zezanje i skidanje filmova. Znaci nista zahtevno previse, ali radi 24/7. Laptop bi mi odgovarao, ali bi mi samo stojao na stolu prikljucen na monitor, tastaturu, misa i zvucnike... A volim da imam vise mesta na stolu :)

Na trajanje Li-on baterija utiče najviše starost. Li-on baterijama gubljenje kapaciteta počinje od trenutka kada su proizvedene. Nebitno da li se koriste ili ne.

Utice i zagrevanje (to je ono bitnije), tako da ih treba vaditi iz laptopa dok su na struji ;)

Sta bi ti, prenosivi 22"?
to onda gubi smisao :)

Ne vec desktop 22" ili vise i prenosivi 10" (ako moram da radim nesto napolju, onda su prenosivost i baterija bitne, a hardver minimum sto mora).

Ja bas i potenciram koliko je glupo uzeti nesto izmedju (17" sa 2 hard diska i 2 graficke u sli modu koji tezi par kila vise od desktopa :d)

Poslednja izmena:
Aman, dokle vise sa ovim ? I onda kada mu zatreba malo mobilnosti, da je vraca nazad ?

Ili kad mu zatreba malo mobilnosti da mu radi 15 min :)
Zavisi od modela, neki greju vise bateriju, ako je dovoljno zagreva za par meseci ce drzati jako kratko, tj sluzice sto moj kolega kaze za svoj laptop: "Baterija mi sluzi da mogu da ga prenesem iz jedne sobe u drugu bez da ga iskljucujem" ;)

Ja stvarno ne znam sta ljudi rade NB-ovima i njihovim baterijama pa da im traje toliko kratko... Ja sam kupio Toshibin model iz donje klase (L40-18R) pre skoro pola godine i baterija drzi isto koliko i prvog dana (~2h umerenog rada).

Posle dve rasprave o baterijama, i dalje se preporucuje isto...

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne znam sta ljudi rade NB-ovima i njihovim baterijama pa da im traje toliko kratko... Ja sam kupio Toshibin model iz donje klase (L40-18R) pre skoro pola godine i baterija drzi isto koliko i prvog dana (~2h umerenog rada).

Posle dve rasprave o baterijama, i dalje se preporucuje isto...
Ma treba držati unutra kakvo crno vađenje.

Nije mnogo 6 meseci, videćemo šta će biti kad bude bio star 5 godina :d moja stara Toshiba toliko stara držala je pred prodaju celih pola sata :smoke:

Što se rasprave tiče, imam eee i komp sa 22'' al' sve više primećujem da bi mi više odgovaralo da imam komp ne veći od jedne kutije, koji za par sekundi mogu da sklopim i pomerim u stranu, takođe od ove kombinacije daleko je bolje laptop + LCD od 32 i više ''.

A za 5 godina neces promeniti laptop ? I to jos barem 2 puta ? :)

nv 9700m gts

qosmio f50- 108

ja bolje kod nas nisam uspeo da nadjem

ako neko zna nesto bolje, pomoc bi mi koristila jer ne mogu da nadjem nijedan nb u prodaji koji moze da pokrene nesto ozbiljnije od tetrisa

Imam A 100 -599 Toshibu...

COD 4 - med/low podesavanja, sasvim igrivo, igrao i na netu na low podesavanjima, radilo odlicno
Crysis - ne secam se dal je bas sve bilo na low al je radilo, fps dovoljno dobar sem je seckalo pomalo kad naidje bas krkljanac
Od starijih naslova redovno igram BF2 na netu, podesavanja med/high

Jedino sam potpuno odustao od ARMA-e jer jednostavno izgleda odvratno i secka cak i na najbednijim podesavanjima...

Sve zavisi ljudi od toga sta hocete i koliko imate. Ja nisam bio spreman da platim 3K evra da bi mi igre radile solidno na visim ili nesto visim podesavanjima a opet sam uzivao igrajuci ove i ostale igre. Ne shvatam cemu rasprava od 5 strana oko stvari koje su svima jasne, ili bi bar trebale da budu.

DA - na lap topu se moze igrati, cena = kvalitet
NE - najbolji laptop nece biti tako dobar kao najbolji desktop, cak ni kao drugi ni treci ispod najboljeg desktopa. Bar za sada je tako.

Vrh Dno