Šta je novo?

Graficka za laptop?

dok

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2005
Poena
319
Kakva je graficka NV 8600gs 512mb DDR2 koji imaju pojedini laptopovi?Mislim da li ce moci da gura neke novije igre?Ima li neko iskustva sa njom,gledao sam testove na netu ali me interesuju iskustva ljudi koji je poseduju.

Ako ja sa 8400GS mogu da guram Assassins creed moces i ti nove naslove.
(ne pitaj za nivo detalja ali ide bar 20fps :p )

Za igranje na notebook-u smatram da je najpametnije sacekati Montevina platformu sa 3850/9600 grafikama...

Kakva je graficka NV 8600gs 512mb DDR2 koji imaju pojedini laptopovi?Mislim da li ce moci da gura neke novije igre?Ima li neko iskustva sa njom,gledao sam testove na netu ali me interesuju iskustva ljudi koji je poseduju.
tesko... jako tesko....

Sasvim sigurno hoce. zavisi i od RAM-a i CPU-a naravno. WOW hoce 100 posto, a COD4 vrlo verovatno. Rade i na slabijim karticama od te - cak i integrisanim. AA i AF naravno zaboravi sa svim iole novijim igrama.

Radice, ali pitanje je koliko ce vremenski ta karta moci da izgura nove naslove. Vec za 5-6 meseci bice totalno prevazidjena.

Ne kontam.Dual core 2GHz,2 giga rama,8600gs 512mb DDR2,pa da je to u desktop masini garantovano bi guralo Stalker.Oblivion itd. sasvim zadovoljavajuce, a ovako u laptopu nece.Mislim u cemu je fora?Da li je neko pravio poredjenje desktop vs laptop sa istim komponentama,ponasanje u testovima i igrama.Sta je to sto ogranicava laptopove u igrama?

Ne kontam.Dual core 2GHz,2 giga rama,8600gs 512mb DDR2,pa da je to u desktop masini garantovano bi guralo Stalker.Oblivion itd. sasvim zadovoljavajuce, a ovako u laptopu nece.Mislim u cemu je fora?Da li je neko pravio poredjenje desktop vs laptop sa istim komponentama,ponasanje u testovima i igrama.Sta je to sto ogranicava laptopove u igrama?

Oblivion - potpuno svez naslov :p

Pa nisam bas dobro postavio pitanje,nisam mislio bas na naj,naj najnovije "neoptimizovane uglavnom" igre, za koje teba masina od najmanje 1000 evra i opet nece raditi kako treba vec na ove hitove novijeg datuma( do 2god)

P.S. A sta je novijeg datuma a vredi ,reci mi majke ti?

Pa nisam bas dobro postavio pitanje,nisam mislio bas na naj,naj najnovije "neoptimizovane uglavnom" igre, za koje teba masina od najmanje 1000 evra i opet nece raditi kako treba vec na ove hitove novijeg datuma( do 2god)

P.S. A sta je novijeg datuma a vredi ,reci mi majke ti?

Ima dovoljno naslova da jedan igrac zaobidje kupovinu laptop-a...

Kada ce se pojaviti 9600M? Ovde pise da ce se pojaviti sredinom jula. Jedino sam tu nasao datum izlaska. I neke ocekivane cene za nove laptop-ove bi bile slicne onima koje sada imaju modeli sa 8600? Konkretno me zanima Dell XPS M1530, a nisam pronasao informacije kakve ce biti specifikacije njegovog naslednika, ili da li ce se pojaviti 1530 sa 9600. Prevashodno mi treba racunar za 3DS Max, ArchiCAD, Maxwell, pa mi graficka i nije toliki prioritet koliki prioritet je procesor, ali posto bi mi laptop bio zamena za desktop barem jedno 2 godine, hteo bih da imam i neku "postenu" graficku (ali ne po ceni vecoj od 1000-1200e), mogu da cekam do oktobra sa kupovinom. Jedini racunar koji sam nasao da ispunjava sve moje uslove je Nox A15, ali ne znam nista o firmi koja ga proizvodi niti o dostupnosti kod nas..

PS

Cini mi se da sam skrenuo sa teme.. cini mi se.

Za pare koje kosta jedan gaming laptop (nekih 2000 evra), moze se komotno uzeti gaming desktop (800), solidan laptop (600) i xb360 pride (400 + tft 22" 200). Cene u zagradama su okvirne i mogu biti vece ili manje, zavisno od amfiniteta.

Laptop i gaming nekako ne ide zajedno :) bar za normalne pare. Ako bas hoces da se igras i da mozes da poneses igricu kupi konzolu i solidan notebook :)

Znaci da zaboravim na igranje novih igara na laptopu sa 8600gs grafickom, 2gb rama, i Core2duo procesorom? Bedak:(
Dal neko zna kolko su losije performanse u odnosu na desktop konfiguraciju sa istim hardverom?

Poslednja izmena:
pa dobro nije da bash nishta ne mozhe da se igra ajde to su malo grube rechi ali ako si mislio AA i te munje na najvecjoj rezoluciji, naravno da ne mozhe ali jedan alienware custom made itekako mozhe =)

Nemojte tripovati coveka, mozes stosta da se igra na lapu samo sto u zavisnosti od graficke i cpu igras igre do odredjene godine. tako ja napr. sa X3100 integrusom igram do 2003-2004 godine u zavisnosti od igre :D.

Pa pazi ovako, ja sam sa masinom iz potpisa igrao Oblivion na full tako da to i nije bas toliko lose:) E sad, zavisi sta hoces, ako ti odgovara da na primer Crysis igras na medium onda ok, ako ne drzi se desktopa! Doduse igrao sam i na high cisto probe radi jedno pola sata ali je neudobno do bola:p
Sama 8600 je bolja od 2600 tako da mozes da ocekujes samo bolje performanse, ali ne previse bolje.

Drugo resenje je da sacekas da se pojavi neki "Puma" laptop i da kupis eksternu grafiku, onda ces imati maltene desktop. Kazem maltene jer dok ne probam licno ili cujem od nekoga koga znam odnosno dok ne procitam na benchu kako to funkcionise ja se ipak ne bih kleo u to! Ideja je sjajna doduse:)

Ograničavajući faktor kod laptopova je i brzina hard diska. Doduše sada se mahom prodaju 5400rmp modeli, ali su i oni drastično sporiji od 7200rmp modela koji su u desktop mašinama.

Ja se sećam da mi je davno na nekom Fujits-Siemensu (Centrino 1.6 2MB, 1GB, X700 128MB) seckao FarCry na nekim smešnim podešavanjima dok mi je na desktopu XP1700, 512MB i 9600Pro radio bez problema. Jedino logično objašnjenje je bila sporost HD-a (koji je ionako najsporija komponenta u racunarima danasnjice).

Ja se sećam da mi je davno na nekom Fujits-Siemensu (Centrino 1.6 2MB, 1GB, X700 128MB) seckao FarCry na nekim smešnim podešavanjima dok mi je na desktopu XP1700, 512MB i 9600Pro radio bez problema. Jedino logično objašnjenje je bila sporost HD-a (koji je ionako najsporija komponenta u racunarima danasnjice).

Ja sam na slicnoj desktop masini igrao Oblivion sa negde srednjim podesavanjima i sa ukljucenim planinama (ne mogu da se setim kako se opcija zvala), jedina razlika je u tome sto sam imao 9700pro 128mb!
Na mom laptopu sve ide na full tako da pitanje harda i nije bas toliko strasno, hard moze da pravi problem kod ucitavanja nivoa i pozicija. Ukoliko imas dovoljno rama, barem 2gb da budem precizan komp nece preterano da svapuje po hardu i samim tim bice manje usporenja.

Novi MacBook Pro dolazi u septembru/oktobru sa Montevina platformom i 9600M GT? Nagadjam..

Ne kontam sto svi blatite laptopove? Sta je bitno imati >40fps-na high da moze da se igra igrica?
8600GS ce pogurati novije naslove na srednje (mozda nize) detalje u pristojnoj rezoluciji.
U svakom slucaju meni je kvalitet gameplaya vazniji od broja fpsa...
Ali naravno necu igrati se na 15fps...

opet...
ja se fino igram na novom laptopu od 660e (doduse kupljen u kanadi al ***)
assassins creed fino pici na niskim detaljima. meni dosta...

opet...
ja se fino igram na novom laptopu od 660e (doduse kupljen u kanadi al ***)
assassins creed fino pici na niskim detaljima. meni dosta...

Tebi je dosta, ali neko sa detaljima ispod High i fpsa ispod 40 nece ni da pricha. Gameing na lapu je moguc (sa odredjenim ogranichenjima), jer sam sklapo deskotop mashinu sa 945G chipsetom koja ima GMA950 na sebi i nasho oko 20ak igrica koje rade OK sa tom integurushom. Poshto su slicha reshenja u laptopovima iste igrice bi vrlo verovatno radile i na lapu.

Vrh Dno