Šta je novo?

graficka za Dotu 2

Nišlija_1992

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
08.03.2015
Poena
30
cao svima,treba da kupim polovnu graficku karticu.

ovo nije bas tema da mi preporucite grafiku,nego vise imam problem oko toga da li ce 750ti biti dovoljno brza? sve sam procitao o ovoj karticu,znam od prilike kakva je. medjutim,igram gore spomenutu igru,igram cs go ponekad,a igracu i gta 5,to je u planu. al ajde,za sad mi je bitno recimo da u doti 2 mogu da imam koliko-toliko stabilnih 120fps. sto bi sa ovim procesorom,tesko bilo izvodljivo? al mozda bi i bilo. zanima me ako je neko radio slicne stvari kao ja,koliku ce razliku ova kartica napraviti u odnosu na sadasnju hd5850+overclock,na procesoru xeon5440 12mb i 4ghz? ne zelim da se zeznem,svo vreme mi bode oci to sto je ova 750ti 128-bit kartica i ja se vise ne secam kad sam zadnji put imao 128-bit karticu. ne zelim vise da se bahcem oko procesora,rama i ploce,to je reseno. znam da imam jos prostora na ovom procesoru i da je moja trenutna hd5850 sporija od procesora. voleo bih da je 750ti dovoljno brza da odradi taj posao,ali ipak...ona cak ne zahteva ni kabl za napajanje dodatni. sto mi je cudno i prosto ne verujem da cu biti zadovoljan s njom. hteo sam ici na varijantu gtx760 ili gtx660/680. starije kartice ne dolaze u obzir,jer hocu 28nm GPU,zbog manjeg grejanja i manje buke! i sad gledam da bude air-free ventilator,a ne proklete turbine...AMD kartice vise necu,dosta je bilo. odvratni crimson drajveri,malo opcija,gade mi se! znaci nvidia+28nm preporuka? kad sve saberemo,ne bih mogao dati vise od 10k din. hvala unapred 🙂

8800gt obavezno da uzmes! Samo pazi da neko ne uzme pre tebe!

Salim se ofc...ne znam bas sta da radim. jel da se mucim da ubacujem win10 da bi proradio najnoviji driver za rx460 ili da je samo zamenim za hd7850,to je jedina karta koja je ostala kao besplatna opcija. dakle?

:type:win 10

ubaci jos 2gb rama ako bi na 10tku. meni je 6gb bilo malo i na 7ici.

6gb malo na Win 10? Za sta malo?! Nije isto za bleju i za GAYming. 8GB rama treba bez obzira na system za neki GAYming.
Imam ja 3 masine sa 4GB rama i rade prefektno na Windows 10.
Nislija uradi Win 10 i to je to. Mrzi me da objasnjavam i nema me vise ovde, na ovoj temi.

ovde se prica o grafickoj za dotu 2 sto znaci za gejming. discord(skype), jedan tab jutjuba i dota malo je 6gb verovatno.
takodje iz iskustva lol, dota 2 vecina dok ceka gejm je vec na discordu i plus gledas neki snimak ili nesto tu 6gb bude zakivanje.

Poslednja izmena:
ljudi,pricate gluposti. kako sad dodjosmo do ram memorije,kad znam da mi je 6gb i vise nego dovoljno za moje potrebe? kad igram dotu,sve zivo je ugaseno,samo steam i dota. win7 mi jede tek 1gb memorije,jer je sve zivo pogaseno i iskljuceno. za sta da ubacujem win10,bolje ce mi raditi kartica? kartica je ocigledno losa do bola,zadnji driver je ubacen (ne kazem da je pokvarena,a moguce je)! padaju mi frejmovi u doti na 45,a sa hd5850 padali na 55 minimum minimuma...menjam sutra ovo djubre,mucio sam se i previse. nece bre da radi brate,katastrofa razoracala me skroz! jos na pocetku sam napisao da sam odmah kad sam je ubacio usao u igru,ugasio frame limit i dobio sam jedva 125fps,a sa starom 150-160fps...zar nije logicno da ova vise frejmova pravi? amd chill ugasen,frame contol stavljeno na 200fps,u afterburneru dodato malo voltaze i power control +50 stavljeno...sve ostalo je isto,i novi win7 sam ubaciio,al dzaba. ovo ce mi biti lekcija za ubuduce,iako od 2008 godine nikad vise nisam kupio 128-bitnu karticu u zivotu,otkad sam iskusio cari hd3850...sad sam se opet zahebo i nikad vise! 😡

Poslednja izmena:
... ili ih osuditi na večnu patnju sa onim 128-bitnim. :d

Ja isto mislim da 128bit kartice su krs :/ Bracala, sad cu uzmem lepo 1030 / 64bit i da vozim sve na ultra 120fps 🙂

Logicno, ako su opicena graficka podesavanja i u pocetku partije gledas u pod, pa je cpu opterecenje nikakvo.

Ubacio Win10 x64 & Crimson ReLive 18.2.3 (zadnji) i testirao sam staru i novu grafu,obe su overclockane,s tim sto stara moze mnogo vise,a ova rx460 nece. Kroz Crimson driver sam morao da je clockam,uspeo sam 1280mhz gpu (1150mV voltaza je max kroz Crimson) i 2000mhz pri 800mV memoriju,ali nisam jos skroz testirao stabilnost,tek sam uspeo Dotu da odradim. Na 1300mhz gpu odma baca artefakte u Doti,pogotovo na visim podesavanjima,pa se ubrzo srusi drajver i igra. Ali dobra stvar je sto se racunar nikad ne zablokira,vec se samo resetuje drajver i idemo ponovo. 🙂 Memorija se izgleda solidno clocka. Dodao sam kartici u Crimsonu i +50 power limit,to izgleda mora. Moraju se u Crimsonu ugasiti gluposti kao sto je power saving,amd chill,frame target staviti na 300 i jos ponesto...Na DX9 se razlika izmedju broja frejmova smanjuje izmedju ove dve kartice,ali na DX11 se povecava znacajno. hd5850 je za dx9 igre,a rx je za dx11 striktno. Ako se pogase svi detalji,a ostane full hd rezolucija,rx460 dobacuje 230fps. Procesor je Quad Core Q9550 3.75ghz da ne zaboravimo,ram 7.1gb ddr2 900mhz u asimetricnom modu. Takodje sam primetio da sa povecavanjem grafickih detalja,na rx460 dosta manje padaju frejmovi,nego na hd5850. I cini se da je potrebno staviti vece detalje da bi se "uposlio" procesor. Tako da ne znam koliko bi pomoglo nagurati ovaj procesor na nekih 4ghz,mozda i preko? Trenutno nemam dovoljno dobro napajanje da probam tu mogucnost,ali bice...Pozz svima hvala na odgovorima

Untitled.jpg

evo i rezultata iz performance test 8.0

1315gpu,1150mv,2000mem,+50mv.jpg

Poslednja izmena:
Ne verujem da postoji DX9 igra sa kojom ce se RX 460 muciti.

Znaci, kartica nije djubre?
Tim klokovanjem karte i vram-a neces dobiti gotovo nista, jer je procesor bottleneck uglavnom, a generalno klokovanjem Polaris karti se ne dobija mnogo.

Ja kartu iz potpisa drzim u silent biosu, napon je ~1V, ventilatori u full load idu do 30%, podesio sam malo agresivniji fan curve, ali karta ne prelazi 60C pod opterecenjem.

Pa klokanjem sam dobio,znaci stock ide 113fps,a sa clockom ide do 122fps. Jedino sto baca artefakte i sto je ogranicena voltaza u crimsonu na 1150mW. Ne znam jos da li je djubre,toliko me namucila sa sistemima,prvo sam sedmicu reinstaliro,sad sam desetku ubacio,probao 5-6 drajvera i bezbroj puta usao u Dotu samo da bih testirao. Dok ne odigram nekoliko celih gejmova ne znam kako ce se ponasati,hoce li da koci po malo i da bude neki mini-stuttering,to cu testirati,ali vec sad je kartica na prodaju na KP. U svakom slucaju sam se jako zeznuo,jer cak i gtx750 ima bolje performanse u DOti,znaci u toj igri bolje radi prema nekim benchovima koje sam gledao. Znaci Nvidia radi bolje za Dotu 2,ako uzmemo u obzir te neke kartice slicne brzine i cene. Ako se dobro pokaze zadrzacu je,ali ako osetim te 128-bit simptome kao sto sam uvek osecao sa starijim karticama,onda samo mogu da cekam nekog da se javi da je prodam i posle toga lepo uzmem gtx670/680/760/770.

😀 😀 😀 😀

Nije RX 460 bila bottleneck, nego kada je CPU bottleneck Nvidia karte daju bolje performanse, manji driver overhead.

Mada, ako se koriste sva jezgra na 100%, taj procesor(klokovan) moze da isprati 270X, sto i jeste bolja karta od RX 460.

Poslednja izmena:
prodao sam rx460 davno i zali mi se kupac da karta mnogo brljavi,da ga izbacuje iz igre,ima graficke gliceve,bagove,zamrzava i gasi komp,daje belu sliku i sneg i ne znam sta jos...i da to radi samo jednom dok se desi,posle resetovanja kompa moze da igra kolko oce bez problema. nosio je u servis i rekli mu da je sam GPU CIP u pitanju i ne mogu je popraviti. ne znam kako da mu pomognem,izgleda grafa nije valjala...90% sam siguran da je rudarila do besvesti.

ha...xeon na 4ghz ne moze da isprati ni goat simulator...ubacio sam neku sugavu intel dp67ba plocu sa i5 2320 procesorom i 4gb 1333 rama. nagurao u biosu mnozilac na 36 (max),to je 3.5ghz u turbo modu. radi dota bolje nego ikad...drzim na 110hz i isto toliko fps,pada samo u teskim fajtovima na nekih 85,ali jako brzo se vrati u normalu. vecinom vremena ga drzi na 110fps,detalji su mi uglavnom visoki. radi mnogo dobro,xeon i sve ostalo ide na prodaju,da ga ne gledam vise...

zasto je ploca sugava,evo na slikama,pa neka primeti onaj ko se razume. sramota za intel praviti takve decije bolesti. :trust:

IMG_20180616_235516.jpg

IMG_20180616_191921.jpg

Poslednja izmena:
Zamisli, cpu od 15-20$ za platformu staru 10 godina ne moze da izvuce 120fps :d

Nazad
Vrh Dno