To sam i ja u par puta objashnjavao-kad kupish envidiu,samo je bocnesh na matichnu,istalirash drajvere i to je sve;kod ati-ja svi problemi koje si naveo su se u praksi i dokazali.Mozda je ati na papiru brzi od envidije,ali envidija BESPREKORNO RADI u 100% slucajeva(pod uslovom da ti je ostatak hardvera i prateceg softvera ok.)od samog starta.Qpi 9800gtx+(ako mozesh da nadjesh msi o.c. sa 760/2300 mhz defaultnih-klokuje se bez problema na 800/2500mhz.Ostali modeli su na standardnih 675/2200mhz (default).Sa njom npr.crysis extra tecno radi na 1680x1050 sa FUL detaljima(22"),a odlicno radi i na 1900x1200(24" i veci).Pa ti vidi.Ako si pak, avanturista,navali na ati,zivciraj se sa biosom,drajverima,bukom,pregrevanjem itd itd.Kod atija se sve to da reshiti,ali uz dodatne novce i nerviranja.
sve i da sva korisnik nvidie mora da triput instalira drajver (a ne samo poslednju oficijelnu verziju) opet je to mala muka u odnosu na editovanje biosa, citave serije kartica kojima ventilator radi na 6%, gasi se komp usled pregrevanja, gube garanciju stavljajuci 3rd party hladjenja, citaju vpu recover i send dont send porukice 10 puta dnevno, i jos mnogo toga..
da se nelazemo i ja volim da overclockujem, da modujem, budzim ali mnogo vise ljudi zeli samo da kupi nesto pa da to radi a u takvom ponasanju ati NIKADA nece nadmasiti nvidiu (mada sto se mene tice nije ni u cemu drugom ali necu da potezem raspravu), idite u sobu graficke karte i krenite od vrha da brojite probleme i za koga su vezani ti problemi... sve ce vam biti jasno, cak ni jedan gainward koji je po meni medju naj vendorima sto se tice grafickih kartica nije mogao da ostane imun na ati epidemiju...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari