Šta je novo?

Graficka za C2D E4500 do 200€

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Preporucite graficku do 200€ (pci-e). Vreme je da se otarasimo 8500GT 🙂 Konfiguracija je sledeca E4500, i945, 2GB. Dolaze dobre(zahtevne) igre, kao sto je GTA4 !

Unapred hvala.

uzmi 4850 ili dodaj josh malo za 4870
btw koje napajanje imash ?

Pre nego sto posegnes za 48xx serijom pogledaj sobu graficke karte i koliko ljudi imaju problema sa njima, 70% postova je vezano za otkaz, pregrevanje, buku, lose serije, probleme sa drajverima, za te pare uzmi 9800gtx+ ultimate i nebrini, neka kaze ko sta hoce ali nvidia je nvidia ma kakav trenutan hit ati imao, nju ubodes i ona radi, bez da editujes bios, menjas hladjenje (mislim stvarno: dam 160e za karticu i odma ja moram da stavljam novo hladjenje??? wtf.. u cemu je fazon), bar ja razmisljam da kad se nesto kupi pa jos za te pare to treba da radi odmah i bez problema!

Poslednja izmena:
To sam i ja u par puta objashnjavao-kad kupish envidiu,samo je bocnesh na matichnu,istalirash drajvere i to je sve;kod ati-ja svi problemi koje si naveo su se u praksi i dokazali.Mozda je ati na papiru brzi od envidije,ali envidija BESPREKORNO RADI u 100% slucajeva(pod uslovom da ti je ostatak hardvera i prateceg softvera ok.)od samog starta.Qpi 9800gtx+(ako mozesh da nadjesh msi o.c. sa 760/2300 mhz defaultnih-klokuje se bez problema na 800/2500mhz.Ostali modeli su na standardnih 675/2200mhz (default).Sa njom npr.crysis extra tecno radi na 1680x1050 sa FUL detaljima(22"),a odlicno radi i na 1900x1200(24" i veci).Pa ti vidi.Ako si pak, avanturista,navali na ati,zivciraj se sa biosom,drajverima,bukom,pregrevanjem itd itd.Kod atija se sve to da reshiti,ali uz dodatne novce i nerviranja.

To sam i ja u par puta objashnjavao-kad kupish envidiu,samo je bocnesh na matichnu,istalirash drajvere i to je sve;kod ati-ja svi problemi koje si naveo su se u praksi i dokazali.Mozda je ati na papiru brzi od envidije,ali envidija BESPREKORNO RADI u 100% slucajeva(pod uslovom da ti je ostatak hardvera i prateceg softvera ok.)od samog starta.Qpi 9800gtx+(ako mozesh da nadjesh msi o.c. sa 760/2300 mhz defaultnih-klokuje se bez problema na 800/2500mhz.Ostali modeli su na standardnih 675/2200mhz (default).Sa njom npr.crysis extra tecno radi na 1680x1050 sa FUL detaljima(22"),a odlicno radi i na 1900x1200(24" i veci).Pa ti vidi.Ako si pak, avanturista,navali na ati,zivciraj se sa biosom,drajverima,bukom,pregrevanjem itd itd.Kod atija se sve to da reshiti,ali uz dodatne novce i nerviranja.

Aha, a ja sam princ od Velsa. Ja sam morao da izmenjam 3 drajver dok mi kartica nie proradila kako treba, tako da toliko o besprekornosti :wave:

sve i da sva korisnik nvidie mora da triput instalira drajver (a ne samo poslednju oficijelnu verziju) opet je to mala muka u odnosu na editovanje biosa, citave serije kartica kojima ventilator radi na 6%, gasi se komp usled pregrevanja, gube garanciju stavljajuci 3rd party hladjenja, citaju vpu recover i send dont send porukice 10 puta dnevno, i jos mnogo toga..

da se nelazemo i ja volim da overclockujem, da modujem, budzim ali mnogo vise ljudi zeli samo da kupi nesto pa da to radi a u takvom ponasanju ati NIKADA nece nadmasiti nvidiu (mada sto se mene tice nije ni u cemu drugom ali necu da potezem raspravu), idite u sobu graficke karte i krenite od vrha da brojite probleme i za koga su vezani ti problemi... sve ce vam biti jasno, cak ni jedan gainward koji je po meni medju naj vendorima sto se tice grafickih kartica nije mogao da ostane imun na ati epidemiju...

sve i da sva korisnik nvidie mora da triput instalira drajver (a ne samo poslednju oficijelnu verziju) opet je to mala muka u odnosu na editovanje biosa, citave serije kartica kojima ventilator radi na 6%, gasi se komp usled pregrevanja, gube garanciju stavljajuci 3rd party hladjenja, citaju vpu recover i send dont send porukice 10 puta dnevno, i jos mnogo toga..

da se nelazemo i ja volim da overclockujem, da modujem, budzim ali mnogo vise ljudi zeli samo da kupi nesto pa da to radi a u takvom ponasanju ati NIKADA nece nadmasiti nvidiu (mada sto se mene tice nije ni u cemu drugom ali necu da potezem raspravu), idite u sobu graficke karte i krenite od vrha da brojite probleme i za koga su vezani ti problemi... sve ce vam biti jasno, cak ni jedan gainward koji je po meni medju naj vendorima sto se tice grafickih kartica nije mogao da ostane imun na ati epidemiju...

Ne znam shta da ti kazem, ja bi menjao mj 9600 za neku ekvivalentnu ATI kartu bez problema, imao sam ih nekoliko do sad i nijedan od navedenih probelma nisam imao, osim VPU reocovera, al da se ne lazhemo kartica je bila zverski OC-ovana kad je iskochio. Za sve probleme koje si nave oko pregrevanja koje dolazi zbog brzine kulera nije kriv ATI vec bios koji je vendor stavio u njega, a 3rd party hladjenja chesto izazivaju gubitak garancije nebitno na proizvodjacha grafichkog chipa 😉

Covek uzmi ati i ne obazri se na ove hejtere atija. Ja sam fan nvidie ali sam morao da kupim ati jer sam za ulozeni novac dobio najvise. Nisam se prevario ni malo.
Nemam nikakvih problema sa karticom, sve radi kako treba, promenio sam 3 drivera i svi su radili stabilno. Moja kartica se ne greje, ne cuje tako da ti je preporucujem.
Ove jeftine modele(125-130e) sa slabijim hladjenjem preskoci. Uzmi neko ds resenje.

ma ne mrzimo mi nikoga, samo smo realni, statistika je divna stvar, ako zelis stabilnost, brzinu, pouzdanost, do 200e 9800gtx+ ili ultimate i ostane ti jos za 2 giga rama...

Nazad
Vrh Dno