Šta je novo?

Graficka za AGP !!! Par saveta molim...

gulanone

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2006
Poena
304
Planiram da zamenim graficku za agp... dugo sam razmisljao da dal da menjam sve (plocu+proc...) ali nemam zivaca za to, a i mnogo je to kesha zbog igranja samo da se razumemo...Tako da resih samo da ubodem koju bolju agp-ovku pa nek radi dok radi...:guitar:

Moja konfiguracija je...
AMD Athlon 64 754 (Athlon ne Sampron, to je prva serija Athlona 64) 3000+
2* 512mb PC400
ATI 9800 PRO
X-fi music...

E sad imam par pitanja!
Razmisljam se izmedju nVidia 7800gs gainward 512mb... 130e Ili Ati 1950gt sapphire 256mb... 142e (sve cene sa itsvet-a) ?!

Interesuje me koja je po vasem misljenju bolja, koja ce duze trajati?
Nemam nameru da menjam to svaki dan... ovo ce trajati sve dok :mad: :wall: :crash:
Uz to me takodje interesuje:
  • Prvo. dal obe imaju HDMI izlaz tj. dal mogu da se nakace na HDMI ulaz na TV-u (kapiram da je valjda to bolje resenje nego da ga kacim na vga... to mi je bitno jel sam nabavio Sony Bravia LCD pa bih da opikam koju igricu i odgledam koji film na TV-u) ?
  • Drugo, koja manje struje trosi, tj. dal cu morati (ja se stvarno iskreno nadam da necu jer mi je to zaista trosak koji mi nije potreban...) da menjam napajanje? Cuo sam da su obe kartice poprilicne "zderonje"... ja vec imam ubodenog ATI 9800 PRO 128mb koji isto trosi mnooogo struje ima i dodatni konektor za napajanje onaj kao za hard disk... koji je nakacen nekog Chieftec-a stvarno nisam siguran koji je cini mi se 360w ili 300w, nemam pojma, nisam siguran stvarno (imam stvarno trista cuda nakacenih... 2 harda, 2 dvd r, skoro svi slotovi za kartice popunjeni, mozda 2 slobodna usb-a od 8 ukupno, 4 ventilatora u kucistu... i sve radi bez problema)... nemam pojma ni gde se snaga napajanja gleda... kupio sam celo kuciste pre godinu, godinu i po dana u List Computers-u...

Poslednja izmena:
Uzmi ati 1950 , a sto se tice potrosnje nebrini manje ima s dobro napajanje moje je kodegen na 400 ljuta kina pa sve sljaka.
Imas power color agp 1950pro moslim da je bolji od obe kartice.

Poslednja izmena:
mislis da ce moci da sljaka?! Da necu morati da menjam napajanje..? Sad nesto gledam po netu nalazim da taj Ati ima 2 molex prikljucka, kapiram da moraju oba da se koriste...

Reci mi jel znas dal cu moci da ga nakacim na HDMI ulaz na TV-u i da li je to bolja solucija po pitanju kavaliteta slike za igranje poneke igrice i gledanja filmova na HD Ready Televizoru?

Napajanja nije skupo
bolje uzmi jace nego da rizikuje sa tim

a te cene sa itsveta proferi fonom jer vecina nije tacna

Ok, razmislicu o novom napajanju, ali reci mi sta da gledam ako uopste moram?! Jer video sam da svi nesto pljuju nova napajanja kazu da su ova starija kao sto ja npr. imam mnogo bolja... Koja valjaju..?
Ponavljam opet, ako je iko upoznat, ovaj ATI 9800 Pro takodje mnoooogo guta struje, pa me zanima dal ce to sa ovom novom biti u tim razmerama ili ce biti problema...

Provericu cene naravno i planirao sam, hvala na savetu!

PS: Upravo sam nasao na jednom sajtu... MSI RX1950PRO 256MB DDR3 AGP TV 124.00EUR prosto sam se zacudio...

Poslednja izmena:
Mislis da je nakacim pa da vidim onda dal mi treba novo il ne..?
Tako sam i ja nesto mislio...
Pa jel moze da se desi nesto sto ne bi trebalo mislim... jel moze nesto da vrisne... jel mogu neke negativne indikacije da se dese? da ne bude :mad:

:):):)

Ono jel pouzdano?! Jel u rangu sa ovim poznatijim proizvodjacima?! Chieftec, ThermalTake, Cool Maser... Kazem stvarno nisam jedan od onih koji menjaju komponente svaki dan... Planiram da posle ove graficke nista ne pipam sigurno godinu dana...

Ok je LC ali prvo probaj tvoje (izduvaj prasinu pre toga). To je solidno napajanje i ima zastitu od preopterecenja tako da ne bi trebalo nda bude problema. Cak i jnc i slicna imaju zastitu ali sam ja recimo sa nekim vastec napajanjem spalio pola racunara a njemu nista. Nije moglo da dovolno na 12 v.

chief 360w kod mene radi OK (vidi konfu u profilu), a HDMI neces naci ni na jednoj AGP karti, AFAIK. Ali, ako imas 300w, e onda spremi kesh za neko bolje!

Pa cemu onda sluzi onaj HDMI out ?!
Najnovija generacija... tu mislis na one RADEON HD2600 / 2900 ?!

Pa recite mi onda jel taj HDMI out ima ikakve prednosti u odnosu na vga ulaz za TV prvenstveno mislim?

Poslednja izmena:
Aj jos jednom razmisli o prelasku na PCI-e, mislim verovao ili ne proci ces jeftinije, pogledaj samo ovo:

2x512mb DDR400 koje imas glavu za glavu zamenis bez ikakve doplate za 1x1GB DDR800

Athlon 3000+ s754 i plocu koju vec imas mozes da uvaljas ladno za 50e
ATI 9800pro mozes da prodas za 40e bez problema, to je ukupno 90e

Za 100e imas da kupis Biostar NF520 A2+ i AMD X2 4000+ (dakle samo 10e doplate!)

E sad, pare koje si planirao da izdvojis za AGP graficku, daces za PCI-e samo dosta manje, tj oko 105e koliko kosta Palit Sonic+ 8600GT

PS cak verovatno neces morati da menjas napajanje, jer ove komponente nisu veliki potrosaci

Poslednja izmena:
Aj jos jednom razmisli o prelasku na PCI-e, mislim verovao ili ne proci ces jeftinije, pogledaj samo ovo:

2x512mb DDR400 koje imas glavu za glavu zamenis bez ikakve doplate za 1x1GB DDR800

Athlon 3000+ s754 i plocu koju vec imas mozes da uvaljas ladno za 50e
ATI 9800pro mozes da prodas za 40e bez problema, to je ukupno 90e

Za 100e imas da kupis Biostar NF520 A2+ i AMD X2 4000+ (dakle samo 10e doplate!)

E sad, pare koje si planirao da izdvojis za AGP graficku, daces za PCI-e samo dosta manje, tj oko 105e koliko kosta Palit Sonic+ 8600GT

PS cak verovatno neces morati da menjas napajanje, jer ove komponente nisu veliki potrosaci

Dobra je ideja, samo ako imas nekome da uvaljas svoje komponente jer ovi dileri ce ih ceniti mnogo manje. Npr. moj komp (pogledaj u moja masina) su cenili manje od 200e.

Znam to i ja na zalost... Razmisljao sam dosta o tome... Zato i nisam planirao takvo neko planinarenje... veliko je to cimanje, samo zbog igrica... treba da juri po oglasima dilere, pa da se cenjkam, pa da jurim delove po razim prodavnicama, pa ovde ovo ima, tamo ono nema... pa sve to da sastavljam, pa onda da inst. sve ispocetka... Znam kako to sve ide... lepo je sve to na papiru, ali na kraju se ispostavi da nikad nije bas tako... trenutno nisam za toliko ""planinarenje... cilj mi je samo da ubodem koju bolju karticu i da izvucem dusu ovom, a onda :crash::crash:

Kako bi ste poredjali ove kartice po redosledu:

SAPPHIRE ati AGP X1650PRO 256MB GDDR3
MSI 7600GT 512mb ddr2
6800 GS Gainward Bliss 512mb ddr3
Radeon 2600Pro 512mb ddr2

I

XFX 7900 GS 256mb ddr3 (ali ona mi se cini stvarno kao preskupa, mislim 13xxx, mnoooogo je...)
???

To je otprilike ono sto sam mogao da nadjem... Nadao sam se da cu pronaci neki 7800 ili 1950, ali... realnost se mnogo razlikuje od oglasa na internetu...:mad:

Poslednja izmena:

Chovek kaze da ima 2 HDD-a / 2 DVD-rw i sve PCI slotove popunjene.....
Na to napajanje kad nakachi X2 4000+ / 1 Gb rama i Palit Sonic+ 8600 GT jel mislish da ce raditi ?? :S:

@ gulanone

Skini stranicu kucishta i pogledaj shta pishe na napajanju i koliko Ampera daje na +12V grani mada chisto sumnjam da ima vishe od 15A na +12V grani.....

E da... To sam i ja hteo da pitam preduhitrio me "FXGT" jel pazario neko nesto preko tog http://www.3records.co.yu/webshop/ ??? Kako to ide, jel to neka prevara ili.?! Imam drugara jednog koji je pukao 800e na ebay-u za klavijaturu i od tad se klonim tih sajtova ko djavo od krsta...
Zanimljiva mi ova MSI RX1950PRO 256MB DDR3 AGP TV !!! ali cena mi nekako nije realna kao da je neka prevara... ili mi se cini...

E da... To sam i ja hteo da pitam preduhitrio me "FXGT" jel pazario neko nesto preko tog http://www.3records.co.yu/webshop/ ??? Kako to ide, jel to neka prevara ili.?! Imam drugara jednog koji je pukao 800e na ebay-u za klavijaturu i od tad se klonim tih sajtova ko djavo od krsta...
Zanimljiva mi ova MSI RX1950PRO 256MB DDR3 AGP TV !!! ali cena mi nekako nije realna kao da je neka prevara... ili mi se cini...

nije prevara ja sam bio pazario 7900GS galaxy 600/1600 bila 120e kod njega kad je svuda bila preko 140e, porucis pa kad stigne onda placas
zveki je extra lik, scouser je kupio napajanje enermax liberty koje nije bilo nigde itd pa imaju jos malo 700clanova imas tamo komentare pa citaj malo:wave:

Poslednja izmena:
ovako

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/x1950pro-gf7900gs.html

Potrosnja se ne razlikuje puno, cak 9800 ima istu snagu kao i 7800, a 1950 tek nekih 10W vise, ali je razlika u napajanju.

Povuci ce ti dodatnih 4-5 ampera sa 12V grane kada ubacis 7800/1950. Kako ti imas 18A na toj grani ostaje ti slobodnih 13-14A.
Procesor Clawhammer ili Newcastle vuku max 8A sa iste grane, sto ti ostavlja 5-6 ampera.
To ti je dosta za maticnu plocu, nekoliko ventilatora po jedan HDD i DVD. Sve ostalo bi trebalo da preoptereti napajanje.

Mozda da probas, a ako ne ide da uzmes nesto ovako:
http://www.3records.co.yu/webshop/catalog/product_info.php?cPath=1_32&products_id=291

By the way, ovo bih mogao i ja da uzmem. Kako se kupuje preko ovog sajta? Zna li ko?

Poslednja izmena:

Tu klavijaturu su ili drpili na carini ili tvoj drug nije video da ne salju u Srbiju, a 99.99% ponudjaca ne salju u Srbiju. Ovo je firma iz Subotice. Vidis da je proverena.

Ok! Hvala na sugestijama... Kazem stvarno sam skeptik po pitanju te kupovine preko net-a, ali ako tvrdite da je ovo ok onda cu razmisliti! Recite mi samo odakle stize ta roba i koliko im treba za isporuku? Znaci keshira se kao paket na kucnu adresu? Onaj 1950 pro mi nesto lepo mirise za te novce..:D Citao sam neke postove nahvalise ga ljudi... A reci te mi ovako citao sam da on (1950pro za AGP) ima na sebi 2 dodatna molex-a za napajanje?! Jel oba moraju da se nakace, dal je moguce da mu toliko struje treba?!!

Pa da ali znas ono kako kazu "Koga zmija ujede i misa se plasi..." tako da sam izbegavao te stvari maximalno... Dobro je ovo mi se vec svidja kad toliko ljudi stoji iza njih, garantuje vec da je ok stvar...

gulanone;
Ok! Hvala na sugestijama... Kazem stvarno sam skeptik po pitanju te kupovine preko net-a, ali ako tvrdite da je ovo ok onda cu razmisliti! Recite mi samo odakle stize ta roba i koliko im treba za isporuku? Znaci keshira se kao paket na kucnu adresu? Onaj 1950 pro mi nesto lepo mirise za te novce..:D Citao sam neke postove nahvalise ga ljudi...

http://www.3records.co.yu/webshop/catalog/shipping.php
Sve je jasno.
Mislim da znam zbog cega je toliko jeftinija kartica, ali nema potrebe da to objasnjavam jer je off topic.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno