Šta je novo?

Graficka za 3ds max

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Imam Radeon 9100.Ako bi kupio GeforceFX5600(ultra)dali bi mi brze radio 3ds max???Koju bi mi predlozili graficku za 3ds max do 140€ a da radi bolje od mog radeta??? :?: :?:

pa radio bi FX brze od tvoje sadasnje karte,ali i sa tim FX-om ozbiljniju primenu zaboravi...

apostol7 je napisao(la):
Imam Radeon 9100.Ako bi kupio GeforceFX5600(ultra)dali bi mi brze radio 3ds max???Koju bi mi predlozili graficku za 3ds max do 140€ a da radi bolje od mog radeta??? :?: :?:

Bilo koji ti4200...

Mali HoBiT je napisao(la):
pa radio bi FX brze od tvoje sadasnje karte,ali i sa tim FX-om ozbiljniju primenu zaboravi...

ovo nema blage veze sa bilo chim, od brdo ljudi kod nas koji zive od 3dsmax-a, niko nema profi kartu...a nije ni lud da baca pare kad moze kola da lupi za cenu jedne 😀

cudno,imam prijatelja koji je pazario 5600 kada se pojavio i samo sam preneo njegove reci,"ne moze se kupiti karta do 200 evra a da radis iole ozbiljno"...
a cudno prezadovoljan je sa 5900 FX 0m :?:
i ne cudi me,ja sam video razliku u brzini pri renderu jedne malecke scene,i na 5900 karti je nisam gledao pola sata :mrgreen:

Mali HoBiT je napisao(la):
a cudno prezadovoljan je sa 5900 FX 0m :?:
i ne cudi me,ja sam video razliku u brzini pri renderu jedne malecke scene,i na 5900 karti je nisam gledao pola sata :mrgreen:

DZI cudo su ovi laici jel da ?

GF4 Ti 4200

M

- pazi, na stranu sto stvarno ima ljudi koji misle da render u 3dsmax-u zavisi od graficke ali secam se jos kad je izasao ati8500, da je gf2Mx bio keva za njega a izmedju GF4MX440 i ti4200 nema neke vidne razlike u realnom radu...Doduse, sigurno da je bolje za one koje rade iskljucivo pod directX drajverima da uzmu ati-ja ali tesko da ima puno takvih kod nas...
- ti4200 je best buy ali tesko se nalazi, stvarno ne znam sta moze od ovih novijih GF-ova...
- postoji i varijanta sa gf4MX440/460 pa da je pretvori u Quadro sa Softquadro patchom za RivaTuner - http://www.nvworld.ru/docs/sq4e.html

Zasto je bolje raditi pod openGl-om nego directX-om??

Ne znam da ti objasnim teorecki ali evo prakticno 🙂 opelGL jednostavno modeliranje radi brze i lepse su objekti nego pod DX

NPR imas neki komplikovan objekat i treba da ga zarotiras za 180 stepeni pod dx ce ti to seci neverovatno dok pod open gl ce ici dosta glatko...

eto neki ovako banalan primer...

Meni na radetu9100 radi obrnuto,directX radi dosta brze od openGL??

Pa to ljudi pokusavaju da ti objasne , Radeon je mnogo losiji u OpenGL-u nego u DirectX-u , dok je kod NVidia-e obrnuto ...
Uglavnom OpenGL je izbor grafickih profesionalaca , smisljen je sa tim ciljem , e sad sto M$ gura DX ...

Pozdrav , Misa...:boom:

apostol7 je napisao(la):
Meni na radetu9100 radi obrnuto,directX radi dosta brze od openGL??

Poslusaj ljude i uzmi Nvidiju ako hoces da se bavis 3d Max-om. Veruj im na rec da je izmisljenja za te stvari :beat:

Jos jedan glas za NV i to 4200 i 4400...

ja imam fx5600 256ddra na njoj....

to mi je prva kartica, i mogu vam reci da je rad u 3dsmax 5ici komotan.

posto se graficka karta najvise koristi u samom editovanju (ne u renderovanju u toj meri) mogu vam reci da je odlicna.

ucitao sam neki space ship koji ima 100000 faces i u perspektivi ka rotiram bez ikakvog kasnjenja, dakle...

fx5600 je ok za komotan rad u 3ds maxu 😉

... AHG!!!
Renerovanje direktno neces nikada ubrzati grafickom kartom!

Svaka karta iznad MX serije je vise nego konforna za rad u 3ds max-u jer su (od verzije 5) drajveri i za D3d i za OGL odradjeni odlicno. Ako ti je max primarana stvar na kompu onda nVidia, ako se uz njega i igras, i to malo cesce, onda mozes da razmilslis i o ATi-u... 9600/pro recimo.

Sta je 100000 to je nista kod mene leti MOJA :mrgreen: scena(vidi sliku) 400000 poligona Gf4mx440 o/c core 350 mem 500 naravno OGL

MAD_MUzzY je napisao(la):
... AHG!!!
Renerovanje direktno neces nikada ubrzati grafickom kartom!

quote]

Upravo tako ti kada kliknes na render jedina funkcija graficke karte je da ti prikazuje preview a sve ostalo je na procesoru.

Nazad
Vrh Dno