Šta je novo?

Graficka x1950 crkla?

djpaan

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2004
Poena
645
Sve se vidi, ceo spektar boja, ali na nekim aplikacijama se pojavljuje neki plavicasti ton viska... Ne slikesu u kao nekom half tone-u, cak mi je i bench okvir te plavicaste boje. ovi catalist drajveri 7.4, aplikacije rade, ali visak boje je tu. Da li je crkal graficka ili je vreme da potrazim pomoc oftamologa ? :)
Poz, A

Ja stvarno ne znam sta je sa tim 1950tkama... 2 komada asusa 1950pro, cim poteras neki 3d, ugase sliku, samo restart pomaze, probano i sa napajanjima, drajverima, sistemima, ne pregrevase, a dobavljac ih 2 puta vraca kao ispravne a nisu. Sad videh da i ti imas asusa... Mozda su neke fabricke greske?!?!!!

mozda je monitor?
proveri sa drugom grafickom

ma monitor je ok, probao sam sad na samsungu 910mp... ali mene buni posto ja vidim taqj spektar boja... Cak i na tvom avatrau vidim neku nijansu te zelene... :wall: :crash:

Prilozi

• screen.jpg
    screen.jpg
    114.1 KB · Pregleda: 210
ma monitor je ok, probao sam sad na samsungu 910mp... ali mene buni posto ja vidim taqj spektar boja... Cak i na tvom avatrau vidim neku nijansu te zelene... :wall: :crash:
Meni ovaj skrin sto si izbacio deluje sasvim normalno ili ja nevidim dobro?

Meni ovaj skrin sto si izbacio deluje sasvim normalno ili ja nevidim dobro?

Stvarno deluje normalno, tj bas lepo izgleda.

Da li neko zna sta o problemu koji sam gore opisao, posto me danas zvao dobavljac, kaze sad testiram u marku05 i prolazi vec drugi krug po 3 puta i nista a ja sam ih przio u 06ci???

I te anomalije mora da se proizvode na izlazu kartice, posto je screenshot ok. Mozda je isti problem, kao sto rekoh, do proizvodjaca, a ne do bas te (jedne) kartice.

Mogao si da vidis ako si pratio druge teme da je nas par, petoro sestoro tacnije imalo identican problem sa restartovanjem i gasenjem monitora sa 7900GS karticama, tako da mozda ste i vi zaboli jednu losu seriju 1950-ica...

Mogao si da vidis ako si pratio druge teme da je nas par, petoro sestoro tacnije imalo identican problem sa restartovanjem i gasenjem monitora sa 7900GS karticama, tako da mozda ste i vi zaboli jednu losu seriju 1950-ica...

Trazio sam i trazio, ali sam se ogranicavao na x1950. Pogledacu, hvala.

znaci presuda je da sam samo ja lud i vidim ovo plavetnilo oko pocetnog manija i u paleti gde je trebala da bude crna obja (prvih 4 boje i nijanse crne gore desno)?
Da znam da idem dalje...

Pa zar nije logicno da samo ti vidis to plavetnilo, nama ostalima graficka ocigledno radi kako treba pa su sve boje na screenshot-u ok (ocigledno je da se slika koja se stvara u grafickoj ok, problem nastaje kasnije pri prikazu).Trebao si da uslikas izgled ekrana fotoaparatom da bi i mi ostali mogli da vidimo te nepravilnosti.

Pa zar nije logicno da samo ti vidis to plavetnilo, nama ostalima graficka ocigledno radi kako treba pa su sve boje na screenshot-u ok (ocigledno je da se slika koja se stvara u grafickoj ok, problem nastaje kasnije pri prikazu).Trebao si da uslikas izgled ekrana fotoaparatom da bi i mi ostali mogli da vidimo te nepravilnosti.

Kao sto vec rekoh, verovatno si u pravu.

hmmm, kada ne znas sta je optuzi drajvere...
setio sam se da sam instalirao 7.4 catalist drajvere i ispalo je da je to uzrok mojih problema... :)

hmmm, kada ne znas sta je optuzi drajvere...
setio sam se da sam instalirao 7.4 catalist drajvere i ispalo je da je to uzrok mojih problema... :)
Bravo maistore, sledeci put kad budes hteo da smaras prvo proveri sve sto sam mozes provriti pa onda postavi pitanje sa problemom koji imas da nebude:smackbum: :D

Poslednja izmena:
dobro, nisam zano da je tako razvijen duh prijateljstva i pomoci drugom ovde na forumu...

druze, nista nije dobronamerno kada sebi cupas kosu od muke zasto ***** nece da radi kako treba...

Imam slican problem sa Club-3D x1950pro...znaci restartuje se i zamrzne slika po nekada u igricama. Malo sam googlao (malo vise) i video da dosta ljudi sto kod nas sto preko imaju slicne probleme, i izgleda da se odredjeni delovi kartice previse zagreju u toku igranja igrica i jacih 3D aplikacija. Kod x1950pro konkretno "zadnji" deo kartice (jer jako je dugacka, bar ova moja) na kome je prikljucak za napajanje, zna prilicno da se ugreje a ne pokriva ga ni odlicni Arctic Cooling kuler koji je stavljen na nju, niti neki pasivni hladnjak, tako da je ostala gola i ne pokrivena. Doduse ima sa strane jedan mali prorez kroz koji kuler baca hladan vazduh preko tog dela ploce ali je neznatan da bi se dobro ohladila. Video sam da se prodaje posebno deo kojim se hladi taj zadnji deo kod x1950pro tako da je ocigledno da im je to slaba tacka. Ja sam nesto budzio i montirao dva fana da biju od gore u karticu i za sada bez restarta i zamrzavanja, pa ukoliko jos ima ljudi sa slicnim problemom neka urade nesto slicno ovome sto sam ja uradio :wave:
...a da i one silne 7900GS sa Zalmanom izgleda da su imale slican problem, jer je pokrivao samo GPU a ne memorijske module ili bilo sta drugo, tako da hladite ih necim kako znate moze da pomogne :)

Prilozi

• Slika(6).jpg
    Slika(6).jpg
    88.8 KB · Pregleda: 86
  • Slika(12).jpg
    Slika(12).jpg
    76.9 KB · Pregleda: 79
  • Slika(13).jpg
    Slika(13).jpg
    98.6 KB · Pregleda: 107
  • Slika(14).jpg
    Slika(14).jpg
    92.9 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Da se nadovezem na ovo od gore, nakon sto sam poslao mail tehnickoj podrsci iz Club-3D-a stigao mi je i odgovor od njih...

From: Marcel: [email protected]
Subject: RE: RE: VGA Support request

you can use an extra cooling for the VRM part with a heatsink.
for example look at: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=90&data=7&disc=

...tako da znaci to je poznata zackoljica sa x1950pro pa ko moze da nabavi ovu sitnicu ne treba mu dodatno aktivno hladjenje za istu...

Poslednja izmena:
ja na tom delu imam fabricki montiran pasivan hladnjak preko cele sekcije, pretpostavljam da bi to zavrsilo posao i na x1950pro (sobzirom da zavrsava na x1900xt), pa je malo jednostavnije od kulera i maltreta sa time. Ne znam gde i da li jos uvek mogu da se kupe oni speeze hladnjaci za memoriju, to bi bilo idealno resenje za nekih 200din :D

@gx-x, Ne znam kakve su po dimenzijama i rasporedu onih dzidzabidza x1900xt i x1950pro, da li odgovara pasivni sa xt na pro...a to sto kazes za te "speeze" hladnjake, da to bi bilo idealno kada bi se naslo negde...ja stavio ova dva fana da duvaju direktno u karticu od gore i mogu ti reci da se temperatura kartice dodatno spustila a da igre vise ne koce, znaci kocilo mi je u stalker-u po malo a sad ne, isti driver-i sve isto...ispade super stvar kad se ohladi ovako :D

uff, pa bilo je u imtelu ranije (speeze hladnjaci).

ako je ta karta o kojoj pricate ovakva , onda nije ni slicna kao x1900xt :p Nadji mi neku sliku, ili nadji sliku x1900xt-a pa uporedi.

Da bas takva kartica kao sa slike...u Imtelovom cenovniku ne vidim da ih ima, kao i bilo gde drugde, ili ih mozda niko ni ne stavlja u cenovnik? Kad bih nasao ovaj dodatak od Arctic Cooling-a to bi bilo super, ali niko ne prodaje njihove komponente ovde koliko vidim...

Nazad
Vrh Dno