Šta je novo?

graficka problem

zeljko211

Cenjen
Učlanjen(a)
16.02.2013
Poena
151
Postovanje svima.Pozdravljam sve na forumu i nadam se da ce mi netko pomoci.Kupio sam maticnu plocu preko njuskala
tKGrFl7.jpg

GIGABYTE GA-EP35-DS3L
I sada me zanima dali mi netko moze pomoci kakva graficka ide na tu plocu.Prije sam imao asusovu plocu pa je samo jedno jutro bilo crnilo na monitoru ta je ploca imala integriranu graficku.Molim za pomoc.

to znam da tu ide ali su mi neki rekli da neodgovara svaka graficka radi utora.

Pa lepo ti je turok objasnio. Grafička kartica ti treba za PCI-e (pci ekspres slot) to ti je taj plavi. Stare ploče su imale AGP slot za grafiku, a još starije PCI slot, ... Ta matična što si nabavio, upošte nije loša, možeš i C2Duo ili Quad procesor da nabaviš i fino će raditi. Grafičku možeš i neku jaču - ovisno o tome koliko para misliš da potrošiš na nju, i koliko ti je jako napajanje.
Btw, Velika, hehe. Nekada davno sam letovao u Velikoj, bile su neke kućice sa oštrim krovovima (kao u planinskim krajevima), potočić (rečica neka), penjali se na vrh gore iznad mesta, baš lepo mesto.

napajanje booster sps-520. 520w.Graficka svakako polovna jer sam i novo napajanje kupio i ventilator hladnjaka .polovni hard disk 160gb. sada jos da graficku nadem i da vidim hoceli ta sklopocija raditi.Sto se tice graficke znate kako ide da malo para a daje barem srednje klase.
A sto se tice velike ona je skoro ista kao sto je opisao salenjak.

Polovna ATi Radeon HD 5850 (ili 6870, ili malo jeftinija i samo malo slabija 6850 - polovna ako nađeš za recimo 60-70 evra, odlično, to su kartice novije generacije, i trebalo bi da rade još neko vreme), ali čak i ATi 4850 (4870) (za 30-tak evra), samo što se malo više greju i dosta su starije, pitanje je koliko će još da izdrže... Za NVidia kartice će nadam se neko drugi savetovati, ja ih ne koristim pa ne poznam dovoljno da bih nešto predložio.

Puno hvala decki na svjetima sada cu barem znati sto traziti samo me jedno pati sto ako uzmem graficku a ispostavim dami maticna nevalja jer je ipak kupljena na njuskalu a vec me previse kosta,sve to a ipak sam ja penzioner i dali postoji ikakav nacin dase maticna ispita ovako laicki sve sam ubacio i pospajao i upalio komp ali ne zadugo vidio sam da svjetle na maticnoj neke zute diode i cuo sam jedan bip ali dalje nisam htio isprobavati posto fali graficka a da mislim da sam stavio i intel dual procesor core 1. sada se nesjecam kolko je dalje ide procesor.

Evo decki nesto sam nasao sto bi mi odgovaralo cjeni a vi mi recite dali to sto valja i dali je to za moju plocuevo slike.
KXRPNnd.jpg

HD4650 1GB,
ATi Radeon, HD4650,
PCIe x16,
1024 MB (1 GB)
128-bit
Radni takt GPU 600 MHz
Takt memorije 800 MHz
DVI-I, HDTV, 1x D-sub, HDMI, 2560x1600
Grafička ispravna cijena povoljna.

i jos jedna
GFTI9Ib.jpg

Chipset Radeon HD 4550
Core Clock 600 MHz
Memory Clock 1600 MHz
Memory Type GDDR3
DirectX 10.1
D-sub Yes
DVI Yes
Memory Size HyperMemory to 512MB
Potpuno ispravna,nova i samo stavljena u PC radi probe,kutija,CD driver,knjiga...

Toliko mogu izdvojiti novaca tosam na njuskalu nasao.

Ako već biraš između ove dve, uzmi 4650.

4550 je ispod svakog minimuma, i služi samo za puštanje filmova, internet i sl, dok se na 4650 može i pustiti koja starija igra.

Decki necu ni jednu ni drugu trazit cu dalje.Ako moze jos neka preporuka.

Moraš prvo reći koliko bi max. izdvojio para za grafičku (u evrima).

Trazi 9600GT, 8800GT iliHD5570 za te pare.
Isto tako HD3870, HD4770, HD4850, 9600GSO.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno