Šta je novo?

Graficka pisti/cvili !?

eh pa odvrnes muziku i ne cujes pistanje, btw i ja sam primetio neko cvilenje pri paljenju kompa. mislio sam da je monitor zanaci to graf cvili bas cu malo da slusam.

Kao sto je Zormi rekao, danas sam zamenio graficku za x1950pro Gigabyte. U tom 3D mark testu gde je nenormalno pistalo vise ne pisti a u igrama jos nisam probao jer se zezam sa nekim drugom stvarima (o tome u drugoj temi).

Sve u svemu, ovo mi je bila velika skola, NIKADA vise u zivotu necu kupiti Asus plocu, znaci da su onako seljacki uradjene zavojnice to je nesto neverovatno, naspram GA-ovoj ploci ono izgleda zaista smesno. A za plocu sam dao 130 evra!!!. Zormi je objasnio zbog cega dolazi do toga, i to se sigurno ne bi desavalo na GA ploci jer su zavojnice vrh a i na kutiji pise ALL SOLID CAPACITORS... znaci ovi iz Asusa su stvarno diletantni a ja sam jos uzeo P5B-E plocu koja bi trebalo da bude bolja od P5B koja je pandan GA DS3 ploci, barem u overklokerskom smislu...

Mozda bi cak bilo bolje da sam uzeo GA DS3 plocu a ostavio 8600GTS SP3 ali kasno je sada... ako ne cvili bice ok jer x1950pro i nije slabija graficka od 8600GTS osim sto nema dx10... a ako i dalje bude svilelo onda... :wall: :crash:

Bezobrazluk je da prave ovakve ploce i ja sam se navukao iako sam UVEK imao GA ploce i bio njima zadovoljan ali su me nervirale zbog slabog oc-a i sto lazu za temperaturu uglavnom i rek'o ajde da uzmem Asus... poooooooojma nisam imao o tim zavojnicama, prvi put sam sada i cuo za njih ali ocigledno ako nisi doktor nauka za kompjuterski hardver tesko da ces uspeti da pogodis komponente koje su sve ok... a i logicno je da ako uzmes GA plocu da uzmes i GA grafiku ali opet, ko bi rekao da ce da bude ovakvih problema u nekom drugom slucaju...

NARAVOUCENIJE: NE KUPUJTE ASUS PLOCE !!!

Poslednja izmena:
eto, sad si jos i strucnjak za zavojnice i proizvodjache postao :D
salu na stranu, ne treba biti iskljuchiv tek tako i na osnovu (statisticki) beznachajnog iskustva donositi brzoplete zakljuchke...

Poslednja izmena:
Cinjenica je da Gigabyte koristi drugacije (kvalitetnije) zavojnice.

eto, sad si jos i strucnjak za zavojnice i proizvodjache postao :D
salu na stranu, ne treba biti iskljuchiv tek tako i na osnovu (statisticki) beznachajnog iskustva donositi brzoplete zakljuchke...

Slazem se potpuno!

Kao sto je Zormi napisao Gigabyte je hteo da skrene paznju krajnjim korisnicima i na elektronske komponente koje se stavljaju na hardware. Zato na svim gigabyte plocama ima te naglaseno ALL SOLID ili ti svi kondenzatori su keramicki i traju 4-5 puta duze nego klasicni elektroliti, takodje i prigusnice su izolovane (nalaze se u malim kucistima) itd... Naravno da je sve ovo navedeno gore prednost Gigabyte, ali niko ne tvrdi da je zbog toga Asus los ili da asusova ploca nece raditi kako treba.

Jos se niko nije zalio na Gigabyte. Sto se mene tice u blagoj je prednosti u odnosu na ASUS.

@Civil
Shvatam te da si se iznervirao ali nemoj da generalizujes stvari:)
Asus ploce imaju bolje OC sposobnosti, da tako kazem, od GA hteli da priznamo ili ne...
Ja vise gotivim Gigabyte, i naravno obozavam svoju plocu (iz potpisa):)
Ali opet ne osporavam da je Asus dobar, pogotovo za overklok:)
Pozdrav:wave:

Poslednja izmena:
Ljudi, meni ovo i dalje pisti. U BF2 recimo pisti iz sve snage. Tacnije CVILI. Zamolio sam Zormija da promenim plocu, da uzmem Gigabyte DS3 i staru grafiku, pa cemo da vidimo. Mislim da ce to da bude dobitna kombinacija. Iako je mozda problem i u ovoj Asus ploci pojedinacno jer sam danas pricao sa drugarom koji ima P5B + 8800 GTS i nista mu ne cvili. Ako i tad' bude cvilelo, onda je*iga, tampone u usi i pici...

Bas me zanima da li ce i sa DS3, pisi obavezno.

Jedino se plasim sto 8600GTS nema svoje napajanje, ali ljudi, znate kako kvalitetno izgledaju zavojnice na Gigabyte-u... sve je zasticeno, nabijeno tvrdom plastikom, onako u kockicu... sada sam uzeo losiju graficku koja i dalje cvili pa mi je stvarno neki gorak ukus u ustima... :( Nadam se da bi sa gore pomenutom kombinacijom sve radilo lepo...

meni ipak cvili monitor:p sa grafikom i plocom je sve ok:D

Poslednja izmena:
Pre 6-7 meseci Gigabyte je kupio ASUS-a (ili obrnuto, ne secam se) ali su ipak zbog marketinga in pozicija na trzistu zadrzali odveojene brand-ove koji su prepoznatljivi. Inace pre tog spajanja Asus i Gigabyte su bili najveci proizvodjaci-prodavci ploca (ne racunam OEM proizvodjace za brend masine ala Foxconn i sl.).

U sustini, kada se jaki igraci sa jednog trzista spajaju (i zatvaraju "monopol" na trzistu) to ne moze nikako biti dobro za krajnjeg kupca - malog coveka.

Asus je odavno prikazao svoju liniju ploca za gejmere (ROG - Republic of gamers) i verovatno samo na njima ce sve da bude u full-u a sve ostalo je "konfekcija".

Da vam ispricam jednu pricu, poucna je... :)

Dakle, kao sto znate, imao sam problem tog pistanja... tada sam imao Asus P5B-E i GA 8600 GTS... onda sam zamenio grafiku za x1950pro... u 3D marku je prestalo da pisti ali se u igrama i dalje culo... a ta grafika je imala svoje napajanje za razliku od ove 8600 GTS... onda sam uz pomoc Zormija, zamenio plocu za GA DS3 i vratio grafiku na 8600 GTS... dosao sam u servis da uzmem komp kad' mi serviseri kazu da i dalje pisti, kao sada ne pisti ploca nego pisti graficka... ali to je bilo zaista minimalno pistanje, cuje se tanko sa otvorenim kucistem... posto mi je pre toga navodno pistala ploca a sada grafika ja rek'o ajde da probamo jos jednu grafiku (8600 GTS) da vidim da li je moguce da sam takav baksuz da mi prvo pisti ploca pa onda grafika... u medjuvremenu stave oni meni ponovo x1950pro na GA plocu i kazu da uopste ne pisti... ali ja sam bas zapeo za 8600GTS, mogu da pricaju sta hoce ali karta je fenomenalna, odusevljen sam performansama! I ja uzmem tu trecu 8600 GTS, ugradim je i odem kuci sa namerom da vise nikada ne dodjem, bar ne tim povodom. Izmaltretirao sam i njih ali ponajvise sebe.

Sada mogu sa velikim zadovoljstvom da izjavim kako konacno nista ne pisti. Naravno, nije to 100% tisina, cuje se MINIMALNO ponekada, za sada samo u jednoj igri i to u menijima, kada igram sve je ok, i MINIMALNO u 3d mark-u ali sam shvatio da TO ZAISTA NIJE KVAR, dakle to je pitanje kvaliteta ploce i graficke... usput, spustio sam kuciste na zemlju sa stola gde je ranije bilo kako se ne bih tripovao raznim zvukovima i sada sam, mogu da kazem, maksimalno zadovoljan.

Dakle, dobitna kombinacija je GA ploca sa GA grafikom. I to bih preporucio ljudima, da uzimaju istu firmu ploce i graficke jer je tako minimalna opasnost da ce nesto da zeza. Sta reci o Asus plocama kada su Gigabyte MNOGO bolje, kvalitetnije uradjene, sto se moze videti golim okom samo ako se zna sta da se gleda - ja pre svega ovoga nisam imao pojma ni sta su prigusnice, zavojnice pa tako nisam imao pojma da i to treba da gledam. Ali svaka skola se placa pa tako i ova. Ja sam naucio dosta toga novog sto se tice hardvera a i konacno sam zadovoljan.

Zormi, veliko ti hvala jos jednom.

Poslednja izmena:
Drago mi je da si konacno resio problem :)

Meni je "cviela" tako isto GF 256 i radila je korektno dok je nisam prodao.

kod mene isto pisti 8600gt u call of duty multiplayer,u 3d marku pisti ali slabije,ali interesanto pisti samo kada pocmem igrati i cim minimiziram prestane pistati vratim opet pisti

Jesi siguran da je grafichka da nije plocha?

to mi je se desilo poslje oc ali nisam ga puno oc 300mhz i samo kada pocmem igrati ono udjem u server kada minimmiziram nije,u izborniku igrice nije

Poslednja izmena:
I meni pišti (cvili), mada jedva primetno..inače konfiguracija iz potpisa.
Ne znam za vaše slučajeve, ali kad restartujem komp cviljenje nestaje,
a kad ga posle nekog vremena ugašenog ponovo upalim cviljenje je ponovo
tu...međutim ne smeta mi preterano samo da komp radi kako treba, ne treba
biti preterano zakeralo, ako je cviljenje najveći problem na kompu ja sam
zadovoljan!

Bio sam sa ortakom pre 15-20 dana u Imtelu, kupio je citavu masinu. Ja sam mu na licu mesta sklopio. I ocigledno je da nesto nije u redu sa Gigabyte komponentama. Na zalost, i ovaj kompjuter ce morati na reklamaciju.

Znaci, kod njega je pistanje jedno 20 puta jace nego kod mene!!! Uzas, totalno neupotrebljivo! Na primer, pokrene igru, krene najstrasnije da pisti/zuji, znaci bukvalno bas bas jako, neizdrzivo, za razliku od mog slucaja on kada izadje iz igre pistanje se nastavi samo malo slabije, onda mora samo da resetuje komp i kada krene da se dize ponovo on i dalje pisti (!?!?) i tek kasnije prestane...

Uzeli smo 8600GT, GA 865P-S3 i kuciste koje je duplo bolje od mojeg pa pretpostavljam da je izolovanije i da bi pistanje trebalo manje da se cuje.

Nesto smrdi kod Gigabyte-a definitivno!

Ja sam pronasao kombinaciju koja je ok ali evo on na zalost ima isti problem samo 20 puta gori. Nisam siguran da li ova GA 8600GT ima svoje napajanje ali mislim da nema pa moze biti problem u tome.

Ma covece, sta ima da pipam zavojnicu kog djavola, sta me briga sta pisti (tj. njega), pistanje je UZASNO glasno i NEIZDRZIVO. On se ne razume u hardver uopste, mislis da on zna sta je zavojnica? A i komp je pod garancijom... ovo je prezvakana prica, zna se sta pisti samo je u ovom slucaju MNOGO, MNOGO gore nego u mom (tada, sada je sve super) samo sam hteo da ljudima ukazem da GA komponente NISU U REDU... u nekim kombinacijama... nesto ne valja, definitivno... jer moj slucaj nije bio izolovan...

Ja sam tada menjao komponente i meni su izasli u susret tako da sam na kraju pronasao varijantu koja ne pisti iako su mi govorili da "to nije kvar" ali zaista moje pistanje je bilo smesno u odnosu na to koliko njemu sada pisti, znaci njemu nema sanse da kazu tako nesto... i za Imtel bi bilo bolje da vide u cemu je problem i da vise ne narucuju odredjene komponente da ne bi imali problema svaki cas i da ne bi imali iste reklamacije stalno...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno