Da vam ispricam jednu pricu, poucna je...
Dakle, kao sto znate, imao sam problem tog pistanja... tada sam imao Asus P5B-E i GA 8600 GTS... onda sam zamenio grafiku za x1950pro... u 3D marku je prestalo da pisti ali se u igrama i dalje culo... a ta grafika je imala svoje napajanje za razliku od ove 8600 GTS... onda sam uz pomoc Zormija, zamenio plocu za GA DS3 i vratio grafiku na 8600 GTS... dosao sam u servis da uzmem komp kad' mi serviseri kazu da i dalje pisti, kao sada ne pisti ploca nego pisti graficka... ali to je bilo zaista minimalno pistanje, cuje se tanko sa otvorenim kucistem... posto mi je pre toga navodno pistala ploca a sada grafika ja rek'o ajde da probamo jos jednu grafiku (8600 GTS) da vidim da li je moguce da sam takav baksuz da mi prvo pisti ploca pa onda grafika... u medjuvremenu stave oni meni ponovo x1950pro na GA plocu i kazu da uopste ne pisti... ali ja sam bas zapeo za 8600GTS, mogu da pricaju sta hoce ali karta je fenomenalna, odusevljen sam performansama! I ja uzmem tu trecu 8600 GTS, ugradim je i odem kuci sa namerom da vise nikada ne dodjem, bar ne tim povodom. Izmaltretirao sam i njih ali ponajvise sebe.
Sada mogu sa velikim zadovoljstvom da izjavim kako konacno nista ne pisti. Naravno, nije to 100% tisina, cuje se MINIMALNO ponekada, za sada samo u jednoj igri i to u menijima, kada igram sve je ok, i MINIMALNO u 3d mark-u ali sam shvatio da TO ZAISTA NIJE KVAR, dakle to je pitanje kvaliteta ploce i graficke... usput, spustio sam kuciste na zemlju sa stola gde je ranije bilo kako se ne bih tripovao raznim zvukovima i sada sam, mogu da kazem, maksimalno zadovoljan.
Dakle, dobitna kombinacija je GA ploca sa GA grafikom. I to bih preporucio ljudima, da uzimaju istu firmu ploce i graficke jer je tako minimalna opasnost da ce nesto da zeza. Sta reci o Asus plocama kada su Gigabyte MNOGO bolje, kvalitetnije uradjene, sto se moze videti golim okom samo ako se zna sta da se gleda - ja pre svega ovoga nisam imao pojma ni sta su prigusnice, zavojnice pa tako nisam imao pojma da i to treba da gledam. Ali svaka skola se placa pa tako i ova. Ja sam naucio dosta toga novog sto se tice hardvera a i konacno sam zadovoljan.
Zormi, veliko ti hvala jos jednom.