Šta je novo?

Graficka okinava... Da nije i ploca?!

iNTERNAL

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2008
Poena
309
Poz, jel moze neko da mi kaze kako da utvrdim da li mi je i ploca okinava... Danas sam prikacio sata rezac i sve je funkionisalo normalno cak sam i narezao par diskova... Onda mi se odjednom pojavio svetlo plav ekran (nije BSOD), restartovao sam komp i izasao iz sobe na neki 10-ak minuta (sve je radilo normalno do tad) i kad sam se vratio soba je vonjala do j... kad sam ga rasklopio video sam da je graficka sprzena i da je slot za nju malo istopljen...

Ploca : ga-x38-dq6
Graf : Asus en8800gt top model

Evo par slika...

Ubaci neku drugu graficku u slot koji je malo istopljen ako ne radi onda je slot crko a mozda i cela ploca..Mozes da probas da ubacis neku graficku u onaj drugi PCI Express slot..

Prvo moras saznati zbog cega je graficka sprzena..mozda je napajanje ili je negde nesto prespojilo..
Ne znam kako da proveris da li ti radi slot za graficku jedino da ubacis u taj slot graficku kao sto sam ti vec rekao..Da nisi mozda clockovao graficku pre nego sto je sprzena?:D

Nisam, sve je bilo po defaultu... Mada mi je onaj kuler na napajanju slajfovaomi je izgledao ko da se jedva drzi...

Stavi neko drugo napajanje i onda probaj da vidis da li radi..Moguce da je problem bila samo graficka a da je napajanje i sve drugo ok..

Ako ti je frka da nakacis neku grafiku,a da nespalis istu,donesi do mene,pa cemo je probati.
Neverujem da ces spaliti ili na bilo koji nacin ostetiti drugu graficku.
Verovatno je sve ostalo ok.

lepo covek kaze!
samo ocisti lepo slot alkoholom ili apotekarskim benzinom (usput proveri pinove), stavi drugo napajanje i grafiku pa javi sta si uradio...
pozzzz

Nemoj alkoholom leba ti... Odnesi ti to lepo u servicio.

Vrh Dno