Šta je novo?

Graficka Nvidia Ge Force Go 6150

davidkralj

Slavan
Učlanjen(a)
05.06.2006
Poena
320
imam problem sa drajverom i grafickom karticom iz nalova. naime kad instaliram driver sa hp sajta, jer u pitanju je hp laptop, ne mogu da pogledm ni jednu fotografiju u windows prewiev, ne mogu da pogledam video fajl, u control panelu nvidia ima opcija provere 3D performansi, na ekranu samo trepere linije, nije moguce testirati 3D. kad je driver instaliran u propertisu i device manager sve je OK, nema konflikta, device radi navodno kako treba. Inace, kad reinstaliram driver, mogu da pogledam video fajl i fotografije, ali driver koji nudi windows nije dovoljan, razvucena je slika ekrana i veca slova iako je rezolucija podesena. Ima li neko savet za pomoc, kako da ukrotim driver ili je mozda problem nesto drugo?

e, da zaboravih da napomenem da mi komp. prijavljuje novi hardware coprocessor i treba da mu instaliram driver, koji nemam i neznam koji treba, imam ponudjenu mogucnost da ga instaliram sa cd koji ne posedujem ili da ga on nadje online, sto ne uspeva...zna li neko o cemu je rec?

1) istaliraj drajver koji si dobio na CD-u jer taj mora provereno da radi,ako ne radi,nosi u servis.
2)Sto se tice Coprocessora to je ustvari HPET koji si enable-ovao u biosu laptopa,za koji stvarno ne znam za sta sluzi,ali menja neke stare sisteme koje je intel pre imao (HPET kao treba da poboljsa emulaciju videa i slika,pa ti mozda i to smeta,lepo ga iskljuci (stavi na disable))

1) istaliraj drajver koji si dobio na CD-u jer taj mora provereno da radi,ako ne radi,nosi u servis.
2)Sto se tice Coprocessora to je ustvari HPET koji si enable-ovao u biosu laptopa,za koji stvarno ne znam za sta sluzi,ali menja neke stare sisteme koje je intel pre imao (HPET kao treba da poboljsa emulaciju videa i slika,pa ti mozda i to smeta,lepo ga iskljuci (stavi na disable))

uh, super da se neko javio, taman pomislih nece mi bas niko pomoci. Nego, taj coprecessor definitivno zeza graficku ali ja ga nisam prepoznala u Biosu, mislim da nema opcija da ga iskljucim. Ako poznajes laptop HP Pavilion TX 1000, o njemu je rec. E, sad sto se tice drivera sa CD i njegove instalacije, ne mogu tvoj savet da iskoristim je CD nemam :( Moze neka druga pomoc?

na HP oficijelnom sajtu nema drajvera za download,znaci treba da uradis ovako :

1.Skini drajvere odavde
2.Izbrisi (uninstall-iraj stare GPU drajvere)
3.Instaliraj one koje skines sa sajta
4.Restartuj masinu i probaj slike i video opet..

ako ne radi,kako je pre radilo,znas li koji su prethodni drajveri?

na HP oficijelnom sajtu nema drajvera za download,znaci treba da uradis ovako :

1.Skini drajvere odavde
2.Izbrisi (uninstall-iraj stare GPU drajvere)
3.Instaliraj one koje skines sa sajta
4.Restartuj masinu i probaj slike i video opet..

ako ne radi,kako je pre radilo,znas li koji su prethodni drajveri?

ih , sta mislis da ih nisam tamo trazila, nema ih ! Inace treba mi driver za graficku i za coprocessor, nadam se da ako nadjem odgovarajuce da ce sve da radi kako treba. Inace sad mogu da gledam video fajlove i fotografije kad je reinstaliran drajver, ali kazem da rezulucija ekrana nije zadovoljavajuca iako je sve podeseno, a u control panelu ocena za graficku i 3d je samo 1.0, a trebalo bi da bude bar 3,0

Pa kontam al na HP sajtu nista ne pise o tome..Ako se vec ne razumes mnogo u kompjutere,nadji nekog druga/drugaricu da ti pomogne da to sredis..

P.S. - sta ce ti vise kad ti rade filmovi i slike - nije to laptop za igre...:)

a kolika je rezolucija ekrana??

Pa kontam al na HP sajtu nista ne pise o tome..Ako se vec ne razumes mnogo u kompjutere,nadji nekog druga/drugaricu da ti pomogne da to sredis..

P.S. - sta ce ti vise kad ti rade filmovi i slike - nije to laptop za igre...:)

a kolika je rezolucija ekrana??

rezulucija je 1024x 768. Ha, nije stvar u igricama, nego u tome da hocu da namestim da radi onako kako je predvidjeno. Citam da ljudi imaju isti problem sa ovim laptopom i grafickom, ali nasla sam samo drivere koji resavaju problem u OS XP, inace 32bitni XP ne mogu ni da instaliram na njega, jer ga ne prihvata. A i mislila sam da ostavim Vistu, nego ako ima neko iskustva sa ovim tipom laptopa mozda bi mogao da pomogne, jer su to koliko citam uobicajeni problemi.

Nove drajvere skini odavde. Bilo koji noviji sa WHQL-om ce odgovarati, kada vec imas takve probleme, izbegni beta verzije (mada bi i one trebalo da rade).

A sto se ovog drugog dela tice (hardware coprocessor), uhvati screenshot device managera, pa da vidimo o cemu se tacno radi.

Nove drajvere skini odavde. Bilo koji noviji sa WHQL-om ce odgovarati, kada vec imas takve probleme, izbegni beta verzije (mada bi i one trebalo da rade).

A sto se ovog drugog dela tice (hardware coprocessor), uhvati screenshot device managera, pa da vidimo o cemu se tacno radi.

hvala na savetu, upravo skidam najnoviji paket drajvera dok ovo pisem, probacu i javicu se tim povodom, a sto se tice screenshot, nemam ni jedan program za to, ali tamo u device manager ne vidii se nista posebno, taj coprocessor je pod stavkom other devices, na cemu je znak pitanja, a pod stavka coprocessor ima zuti znak uzvika, i to je sve. U proper. pise:
The drivers for this device are not installed. (Code 28)

There is no driver selected for the device information set or element.

To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver.

U Recources pise: This device isn't using any recources because it has a problem.

To je to ;)

probala sam najnoviji paket drajvera i nesto stariji od pre godinu dana i ni jedan nije drajver odgovarajuci za moj hardver ....

ovo jde sken mog komp. za drajvere

System Summary
DriverAgent | Instant Driver Updates
Phoenix Technologies
# Home
# Why DriverAgent
# How it Works
# Web Scan
# Buy
# Member Login
# Support
Close Details

(system summary) Good Bad Download
Biometric
AuthenTec Inc. AES1610 Bad Subscribe
Bluetooth Devices
HP Integrated Bluetooth module Bad Subscribe
Disk Drives
FUJITSU MHV2120BH PL SCSI Disk Device Good
Display adapters
Standard VGA Graphics Adapter Good
DVD/CD-ROM drives
HL-DT-ST DVDRAM GSA-4084N ATA Device Good
Human Interface Devices
HP Quick Launch Buttons 64 Good Subscribe
USB Human Interface Device Bad Subscribe
IDE ATA/ATAPI controllers
NVIDIA nForce Serial ATA Controller Good Subscribe
Standard Dual Channel PCI IDE Controller Good
Imaging device
HP Pavilion Webcam Bad Subscribe
Keyboards
Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard with HP QLB Good
Mice and other pointing devices
HID-compliant mouse Good
PS/2 Compatible Mouse Bad Subscribe
Modems
Motorola SM56 Data Fax Modem Bad Subscribe
Network adapters
Broadcom 802.11a/b/g WLAN Good Subscribe
NVIDIA nForce Networking Controller Bad Subscribe
Other devices
Coprocessor Bad Subscribe
Processors
AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-50 Good Subscribe
Sound, video and game controllers
Realtek High Definition Audio Good Subscribe
Universal Serial Bus controllers
Generic USB Hub Good
Standard Enhanced PCI to USB Host Controller Good
Standard OpenHCD USB Host Controller Good
USB Composite Device Bad Subscribe
Disconnected Devices
Apple Mobile Device USB Driver Good
Apple iPod USB Device Good
CBM Flash Disk USB Device Good
Generic PnP Monitor Good
USB Mass Storage Device Good
USB Mass Storage Device Good

ScanID: 27346831

Good GOOD - Your computer has the latest driver for this device, no updates are necessary.

Bad BAD - DriverAgent has a newer or better driver for this device.

Subscribe DOWNLOAD - Click on the Download Diskette to download the device driver package.
NOTE: In the event you see a Download Diskette next to a 'green check' you do not need to download the driver. However, you can use the download as a back-up.

To rescan your PC simply double-click on the DriverAgent icon which can found on the Windows desktop. It is not necessary to download DriverAgent a second time.

Hide disconnected devices
Close Details
Your Scan Results
DriverAgent found 9 out of 30 drivers are out of date.

View Scan Details
Update Your Drivers Now
Get 12 Months of DriverAgent Unlimited Updates, One Click Downloads and more for only $39.95!
Subscribe to DriverAgent
No Thanks

You May Be Experiencing

* Slow Load Times
* Unreliable Suspend and Resume
* Intermittent Network Problems

DriverAgent Includes:

* Instant access to the most current
device drivers for your computer
* No more frustrating searches for driver updates. With DriverAgent it's EASY.
* Support - If you need assistance, the DriverAgent staff is here to help

About Us | Customer Testimonials
Copyright © 2009 Phoenix Technologies LTD. All Rights Reserved. | Terms of Use | Policies
Close
But, before you do we’d love to hear your feedback.
Switch to Classic
Cancel

Poslednja izmena:
Ti drajveri bi morali da rade u svakom slucaju, imaju zvanicnu podrsku za 6150. Da li si sigurna da je graficka karta ispravna?

U gomili tih racunara sa NVidia grafickim cipovima upravo je on otkazao. :( Meni licno se to desilo na bas jednom HP-u sa istim cipsetom, a video sam i bar 3-4 slicna slucaja. HP cak nije na kraju dozvoljavao da se dokupi garancija na te racunare.

Ti drajveri bi morali da rade u svakom slucaju, imaju zvanicnu podrsku za 6150. Da li si sigurna da je graficka karta ispravna?

U gomili tih racunara sa NVidia grafickim cipovima upravo je on otkazao. :( Meni licno se to desilo na bas jednom HP-u sa istim cipsetom, a video sam i bar 3-4 slicna slucaja. HP cak nije na kraju dozvoljavao da se dokupi garancija na te racunare.

bojim se da si mozda u pravu, ali nisam nalazila da su problem bile graficke karte nego cela ploca, A OVDE JE GRAFICKA INTEGRISANA NA PLOCI, nego kako ja da utvrdim da li je ona ispravna ili ne. Uspevam da instaliram drajver sa HP sajta, ali prikazuje performansu 1.0 za graficku i 3D, a desava mi se i da se kompjuter ugasi bez nekog posebnog razloga. :wall:

bojim se da si mozda u pravu, ali nisam nalazila da su problem bile graficke karte nego cela ploca, A OVDE JE GRAFICKA INTEGRISANA NA PLOCI, nego kako ja da utvrdim da li je ona ispravna ili ne. Uspevam da instaliram drajver sa HP sajta, ali prikazuje performansu 1.0 za graficku i 3D, a desava mi se i da se kompjuter ugasi bez nekog posebnog razloga. :wall:

Graficka karta otkazuje, a kako je integrisana na maticnu plocu, mora cela ploca da se menja. To je, na zalost, potpuno neisplativo - verovatno bi kostalo 200-300e.

Da, povremeno gasenje bez razloga i situacije da nece da se upali iz prvog pokusaja su prvi simptomi otkazivanja :(

Graficka karta otkazuje, a kako je integrisana na maticnu plocu, mora cela ploca da se menja. To je, na zalost, potpuno neisplativo - verovatno bi kostalo 200-300e.

Da, povremeno gasenje bez razloga i situacije da nece da se upali iz prvog pokusaja su prvi simptomi otkazivanja :(

nemoj tako crno da gledas na prve simptome :) Skupa je ploca za ovaj laptop, negde ista ceka kao i ceo polovan...A gasenje kompjutera moze biti i softverski problem, ja imam utisak da je ovaj laptop zadrti i da trzi samo originalno za sebe :) Nisam uspela da instaliram XP 32bit na njega, ni u ludilu, uspeh Vistu 64bita, sa kojom se inace i kupuje, e sad s'obzirom na konfiguraciju nisam sigurna da li je moguce instalirati 32bit OS. Kad bih imala originalnu njegovu Vistu znala bi da li je hardver ili softver. Cak sam nabavila originalnu Vistu i XP za HP racunare 32bit nije hteo da ih prihvati. Nego kako da iskljucim mogucnost hardverske greske, odnosno kako da budem sigurna da nije nesto crknulo :)

Ja sam imao slican problem sa drajverima.Naime instalirao sam Windows 7 32bit-ni na m670x MSI laptop i nakon istalacije takodje mi je pokazivao da odredjeni coprocesor nema drajver to sam resi instalacijom vistinih 32bitnih drajvera za plocu sa cd-a.Kako je u pitanju nforce 430 cipset sa integrisanom geforce go 6150 (u mom slucaju takodje nforce 430 cipset ali geforce go 6100 graficka)probaj drajvere za odredjeni operaivni sistem da nadjes ovde http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Home.aspx to su drajveri koji provereno rade sa odredjenim operativnim sistemom.Trenutno za graficku koristim 179.67 drajvere i rade odlicno pod win7-com ali su to ustvari vistini drajveri a kako se geforce 6150 minimalno razlikuje od geforce 6100 (samo u taktu procesora)ti drajveri bi trebali da ti rade,ako ne onda nazalost kao sto su ti rekli graficka odlazi u vecna lovista.

Najbolje je pokušati naći CD. Ja recimo imam 7000M, i nikakvi zvanični driveri mi ne rade, osim onih sa CD-a.

I ja mislim da je tu problem, da su u pitanju originalni drajveri i OS, on je na sebi imao OS Vista Home premium genius, a taj genius upravo to radi proverava ispravnost svakog softvera drajvera itd. E, sad ja ne znam kako da dodjem do originalnog OS i drajvera, mada drajveri sa HP sajta moraju da odgovaraju, i ja uspevam da instaliram drajver za graficku sa HP sajta i sve radi OK(mada ne rade video fajlovi i fotografije,dok bez drajvera, radi i video i fotografije) s'tim sto nisam zadovoljna kad vidim da u Nvidia control panelu ocenu 1.0, i nije mi jasno zasto dobija nisku ocenu. Mozda kad bi imala originalni operativni sistem ne bi bilo bagova. A ako je ''umrela'' moja graficka , da li iko zna kako to sa sigurnoscu da utvrdim, mada cisto sumnjam da je to problem. Probala sam sa 3dmark05 da izvrsim test, medjutim kad ukljucim testiranje na ekranu se pojave treptece pruge crno-bele ili zeleni ekran, e to je sa drajverom sa HP sajta, a sa windows drajverom za graficku nece ni da ucita program 3DMark05.

Poslednja izmena:
eee, da zaboravih da kazem da imam instaliranu Vistu Home Basic, mozda me ona ogranicava...

Idi na www.laptopvideo2go.com i skini:
1. driver
2. modded inf za gornji driver

Poikreni instalaciju drivera.. kad akaze nemoze da nadje hw. klikni cancel. Idi na c:\NVIDIA\...\verzija drivera i u njega ubaci modded inf file (nv4_disp.inf). U istom folderu nadji setup.exe i ponovo pokreni instalaciju drivera. Ovoga puta bi trebalo da nadje graficku.

Cela zabuna oko drivera je sto NVidia ocekuje da proizvodjaci laptoppova redovno updejtuju drivere za laptopove koje prodaju. NVidia im posalje svez driver, a oni samo treba da ga brendiraju. Ali iz meni nepoznatog razloga proizvodjaci laptopova to ne rade cesto.

Idi na www.laptopvideo2go.com i skini:
1. driver
2. modded inf za gornji driver

Poikreni instalaciju drivera.. kad akaze nemoze da nadje hw. klikni cancel. Idi na c:\NVIDIA\...\verzija drivera i u njega ubaci modded inf file (nv4_disp.inf). U istom folderu nadji setup.exe i ponovo pokreni instalaciju drivera. Ovoga puta bi trebalo da nadje graficku.

Cela zabuna oko drivera je sto NVidia ocekuje da proizvodjaci laptoppova redovno updejtuju drivere za laptopove koje prodaju. NVidia im posalje svez driver, a oni samo treba da ga brendiraju. Ali iz meni nepoznatog razloga proizvodjaci laptopova to ne rade cesto.

Cek, zar na ovom sajtu vec ne bi trebali da budu modovani drajveri? Koristio sam ih bar na 5 racunara (ukljucujuci i pomenuti HP sa identicnom 6150 grafickom), i nigde nije bilo potrebe da se rucno dodaje inf fajl.

Pogledaj jel imas disc to disc recovery (na nekim noteboocima postoji skrivena particija na kojoj je orginalni sistem kakav je bio u trenutku kupnje, mozda je i ovdje to slucaj). U biosu vidi jel imas tu stavku za upalit ili kad se pali racunalo imas li kakvu kombinaciju tipki s kojom se moze pokrenut.

uh, i pored te inf. budzotine na moj laptop nece da se instalira, on prihvata samo sa HP sajta drivere

Pogledaj jel imas disc to disc recovery (na nekim noteboocima postoji skrivena particija na kojoj je orginalni sistem kakav je bio u trenutku kupnje, mozda je i ovdje to slucaj). U biosu vidi jel imas tu stavku za upalit ili kad se pali racunalo imas li kakvu kombinaciju tipki s kojom se moze pokrenut.

na zalost nisam primetila takvu opciju u Biosu a i da postoji morala bih da imam recovery disk, da bi obnovio sistem... Mozda ako ima neko isti laptop i ima originalni disk mozda bi mogao da mi pomogne...

ne u biosu nego prilikom startovanja ćeš imati opciju dal f12 ili neki funkcijski taster i netreba ti disk
ovo sve pod uslovom da postoji ta skrivena particija sa prvobitnim sistemom

ne u biosu nego prilikom startovanja ćeš imati opciju dal f12 ili neki funkcijski taster i netreba ti disk
ovo sve pod uslovom da postoji ta skrivena particija sa prvobitnim sistemom

...ja vise ne mogu ni sa f8 da udjem u safe mode od kako sam updejtovala bios, on je f12 recovery, a u safe mode ulazim samo ako se iskljuci komp. tokom rada i tada posle paljenja imam opciju da odaberem safe mode. Ali bez obzira na sve ne postoji stari sistem sigurno, jer sam brisala i formatirala hdd, pravila particije... Nego naletim na jedan sajt, kaze momak da mu super radi 7 beta verzija(zadnji post jacquesnoir
Pen Pal - Newbie)
http://forum.tabletpcreview.com/showthread.php?t=11987&page=53

Poslednja izmena:
...inace bios je vrlo siromasan, i ima naznacen operativni sistem
Factory installed OS Vista

Vrh Dno