muchacito
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.08.2007
- Poena
- 304
Imam laptop Acer Aspire 5920G, koji je 5 godina radio bez ikakvih problema. Pre pola godine mi se desilo to da je slika pobrljavila na ekranu, pokusao sam sa reinstalacijom driver-a, nisam uspevao jer je izgleda bio problem do hardvera. Odneo sam ga u jedan lokalni servis, gde su mi rekli da je izgleda graficka pobrljavila, ali da su ga osposobili da sljaka bez 3D, i stvarno je lap radio OK. Medjutim juce mi se opet javio isti problem, ekran se iz cista mira ugasi, tj daje crnu sliku, ili se pojave neke sare po ekranu, a cesto i ne uspe da se startuje. Probao sam sa drugim monitorom i isto se desava, tako da verovatno nije do ekrana vec do graficke verovatno.
E sad me zanima vas savet za resavanje problema:
1. Zamena pokvarenog dela, da je li to isplativo, i da li je opste moguce menjati graficku na ovom modelu?
2. Nasao sam neka alternativna resenja, nisam siguran da li ovo stvarno pomaze, i da li je isti problem u pitanju:
[YOUTUBE]HYQgHSyKvwk[/YOUTUBE]
3. Da li mogu ja sam jos nesto da uradim, mislio sam da ga otvorim da ocistim prsinu, ne znam koliko bi to pomoglo?
ovakav je ekran bio do malopre, dok nije oziveo posle nekoliko restartovanja:

E sad me zanima vas savet za resavanje problema:
1. Zamena pokvarenog dela, da je li to isplativo, i da li je opste moguce menjati graficku na ovom modelu?
2. Nasao sam neka alternativna resenja, nisam siguran da li ovo stvarno pomaze, i da li je isti problem u pitanju:
[YOUTUBE]HYQgHSyKvwk[/YOUTUBE]
3. Da li mogu ja sam jos nesto da uradim, mislio sam da ga otvorim da ocistim prsinu, ne znam koliko bi to pomoglo?
ovakav je ekran bio do malopre, dok nije oziveo posle nekoliko restartovanja: