Šta je novo?

Graficka ne radi pod Win

tootooban

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2004
Poena
630
Komp ne radi, ja odem da vidim winXP nece da se startuje ali z safe moda daje neku cudnu sliku (nije 16bita + neke linije) Da se ne mucim, rekose da ga reinstaliram i da ce da brisu ceo hard. Reko Ok i meni lakse. Odem danas, formatiram sve particije instaliram winxp koji i u toku instalacije daje istu sliku. Pogledam 4bit-na paleta boja i ne mogu da promenim. Drivere nece da prihvati za graficku ni najnovije ni one "originalne".
Probao knoppix i slika je normalna. Sada ovo pisem sa Fedore live.
Evo slika kako izgledaju linije:

izvinite, ali ne umem da smanjim slike na fedori

edit: snas'o sam se

Prilozi

• DSC00170.JPG
    DSC00170.JPG
    237.5 KB · Pregleda: 109
  • DSC00173.JPG
    DSC00173.JPG
    237.8 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Jedino sto mi pada na pamet jeste da graficka mozda ima neki IRQ konflikt sa necim u PCI slotovima, ako ima...(modem ili tv karta mozda).
Graficka je verovatno ispravna cim pod linuxom radi.Rebus.

Ocisti kontakte na grafickoj i ploci, probaj sa drugim kablom za monitor.Probaj instalaciju sa nekom drugom grafickom, moguce je da je ta ipak neispravna ma koliko to bilo cudno...

Hvala na odgovoru ali nemam vreme da vadim grafickua nije moj komp...ici ce komp u servis ;) . Nema modem, nema TV karticu, ima samo 2 DVD rezaca, probao sam i na drugom kablu i monitoru posto je tamo bio na crt a kod mene na tft-u i isto. znaci i mis i tas. su drugi.
jos neko sa nekom idejom:S:

p.s. probao sam Load Optimize Defaults i nista :mad:

Nazad
Vrh Dno