Šta je novo?

Graficka MSI G4Ti4600-VTD, GeForce4 Ti4600, 128MB DDR, Video

Star Trek

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
619
do sada sam imao iskljucivo Asus video karte sa geforce cipsetom jer su mi svi rekli da je kvalitet 2d mnogo bolji od 2d nekih so-so-name kartica sa istim cipsetom.....

ali, sada sam cuo da je 2d kog geforce4Ti familije kartica, isti (odlican) i kod Asus i kod ostalih.

dali neko zna dali je 2d slika dobra i kod navedenog modela u naslovu....

dali je slika dobra kod MSI generalno......

hteo bi da uzmem navedeni primerak, ali neznam za 3d prikaz :(

molim komentare

hvala na savetu, vidis vec sam se spremao da uzemem tu karticu, ali ipak cu onda da sacekam asusa.

mozda jos neko ima savez?

Ja stvarno neznam o cemu intel govori, ali to nije tacno! MSI je imao stvaro losu seriju MX-eva i GTS-ova, ali je to popravio sa mx400 i gf2ti,gf3 serijom. Sasvim dobra slika.
E sto se tice gf4 ST ... nemoj dzabe bacati pare. Ako izbace 4200 uzmi njega ako ne ... gf3ti 500 ili gf3 obican su vise nego dovoljni.

Running Man je napisao(la):
A kolke su cene pomenutih kartica (4600 i 4200)?

cene su iz cenovnika koje dobijam na mail - ako nije reklama postovacu u sledecem postu....

Graficka MSI G4Ti4400-VTD, GeForce4 Ti4400, 128MB DDR, Video In/O 379
Graficka MSI G4Ti4600-VTD, GeForce4 Ti4600, 128MB DDR, Video In/O 499

eura, dakako ;)

video sam neke usporedne testove gf3ti i gf4ti 4600 i u svima je gf4 puno bolji na velikim rezolucijama....

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ja stvarno neznam o cemu intel govori, ali to nije tacno! MSI je imao stvaro losu seriju MX-eva i GTS-ova, ali je to popravio sa mx400 i gf2ti,gf3 serijom. Sasvim dobra slika.

dobra slika, ali ne i odlicna...slozices se da ne moze da se poredi sa ASUS-om ili GAINWARD-om...

He... bas te dve MSI kartice su kod mene... 4600 je u kompu od prosle nedelje... Istina je da su brze, ali da li je bas potrebno bacati pare na njih... ? Slika je zaista najbolja koju sam video na ne-ATI karticama... (Radeon 8500 i dalje moze da bude za nijansu bolji ali samo od 1600*1200 i preko)... Ove dve msi karte su odlicne... Jaca ide od def. 300/650 do 325/735MHz... Moze i preko, ali ovo je 100% stabilno....

BTW, ne verujem da mozes da ih uzmes jos - barem dok ja ne dam Sasi Veljkovicu, pa on Sasi Uzelcu itd...

Star Trek je napisao(la):
cene su iz cenovnika koje dobijam na mail - ako nije reklama postovacu u sledecem postu....

Graficka MSI G4Ti4400-VTD, GeForce4 Ti4400, 128MB DDR, Video In/O 379
Graficka MSI G4Ti4600-VTD, GeForce4 Ti4600, 128MB DDR, Video In/O 499

eura, dakako ;)

video sam neke usporedne testove gf3ti i gf4ti 4600 i u svima je gf4 puno bolji na velikim rezolucijama....

Choveche, ti bi mogao parama da zadavish tuce magaraca. Da li bi hteo da me posvojish?? Bices ponosan na svog posinka. :D

P.S. Ako umesto toga, odlucis da finansiras revoluciju u nekoj Latino-Americkoj zemlji, bicu tuzan, ali razumecu. Ni to nije los sport.

notax je napisao(la):
Choveche, ti bi mogao parama da zadavish tuce magaraca. Da li bi hteo da me posvojish?? Bices ponosan na svog posinka. :D

P.S. Ako umesto toga, odlucis da finansiras revoluciju u nekoj Latino-Americkoj zemlji, bicu tuzan, ali razumecu. Ni to nije los sport.

covece, revolucija....hm, hm, razmislicu pa cu ti javiti :)

byMaX je napisao(la):
He... bas te dve MSI kartice su kod mene... 4600 je u kompu od prosle nedelje... Istina je da su brze, ali da li je bas potrebno bacati pare na njih... ? Slika je zaista najbolja koju sam video na ne-ATI karticama... (Radeon 8500 i dalje moze da bude za nijansu bolji ali samo od 1600*1200 i preko)... Ove dve msi karte su odlicne... Jaca ide od def. 300/650 do 325/735MHz... Moze i preko, ali ovo je 100% stabilno....

BTW, ne verujem da mozes da ih uzmes jos - barem dok ja ne dam Sasi Veljkovicu, pa on Sasi Uzelcu itd...

ja sam dobio mail od zormija, koji ih ima po tim cenama - nisam danas proveravao, ali ih valda nije prodao vec.....

Pa losija je ali ne i neuporediva.
Od gf3 serije su veoma poboljsali kvalitet slike... ali su zato jebali nsteo drugo :D

sta su to sjebali??

notax je napisao(la):

Notax, ovakvi komentari su gotovo nepotrebni.. .. I vise od toga..
Ti ne bi kupovao najnoviji hardver da mozes...? ;)

byMaX je napisao(la):
Notax, ovakvi komentari su gotovo nepotrebni.. .. I vise od toga..
Ti ne bi kupovao najnoviji hardver da mozes...? ;)

Nije mi jasno sta tacno znaci "Notax, ovakvi komentari su gotovo nepotrebni" ???
Mislio sam da ce se shvatiti kao duhovitost. Samo mi nije jasno, zasto tebi smeta to sto sam napisao, a sto je sasvim ocigledno napisano u formi vica, i ne izgleda mi kao da nekoga vredja.
Da imam mnogo para, ne bih uzeo tu karticu, ali da imam beskonacno mnogo, razmislio bih.

Ma ne vredja mene, nego ono... Tolerancija i te fore... Live and Let die... Upgrade-ovali smo forum, a sada da budemo ekstra fini prema njemu...

Peace!

nema potrebe za svadjom......

nebi ja uzimao tu karticu da nemislim da ce da mi doneti pare.....nisam ni ja blesav;)

nikakva uvreda nije dosla do mene, a fora je dobra, nasmejao sam se dobro kada sam procitao.

nego, jel ima nekih komentara pogotovo od mad_muzzy-a da vidimo sta su sjebali na MSI-u.......

i kao sto kaze moj signiture:

nema potrebe za svadjom......

nebi ja uzimao tu karticu da nemislim da ce da mi doneti pare.....nisam ni ja blesav;)

nikakva uvreda nije dosla do mene, a fora je dobra, nasmejao sam se dobro kada sam procitao.

nego, jel ima nekih komentara pogotovo od mad_muzzy-a da vidimo sta su sjebali na MSI-u.......

i kao sto kaze moj signiture:

Ni moj signature nije mnogo daleko, ali naravno, sadrzi i dozu ironije. :D

intel je napisao(la):
dobra slika, ali ne i odlicna...slozices se da ne moze da se poredi sa ASUS-om ili GAINWARD-om...
Slika je odlicna , potpuno ista kao i na Gainward-u , to mogu da ti garantujem jer sam video i jednu i drugu. Cak je GW GF4 MX 440 imao nesto losiju sliku od MSI modela koji mi je trenutno u masini.
Sve GF4 kartice su pravljene po referentnom dizajnu i jako se malo razlikuju.

byMaX je napisao(la):

I naravno , meni da se malo igram :D

ne zelim da ispadnem nezahvalan na datim savetima, ali molio bi da ipak poredite 2d prikaz ne-Asus-ovih modela sa Asus-om ili Ati-jem modelimo.... nikada nisam imao ni MSI ni GW pa mi neznaci mnogo poredjenje ta dva.. :(

ST ... sjebali su BIOS koji pravi mnogo problema. Posto si bas zapeo za MSI-a(a nije mi jasno kad vec kupujes top kartu uzmi i ntop proizvodjaca Gaiward-a ili ASUS-a), obrati se MaX-u za bolji BIOS. Namucio se svetski da "napravi" BIOS za MSI gf4-e. Posto se takodje bavis 3d-om ne znam kako ce ti gf4 doneti pare... bolji ti je gf3 ti500@Quadro DCC softwareskim(bezbolnim) putem i ELSINI MAXtreme drajveri i da vidis kako leti Viewport.

...obrati se MaX-u za bolji BIOS. Namucio se svetski da "napravi" BIOS za MSI gf4-e.

...da, na to sam posebno ponosan... prevazisao sam samog sebe... ;)

ST ... sjebali su BIOS koji pravi mnogo problema. Posto si bas zapeo za MSI-a(a nije mi jasno kad vec kupujes top kartu uzmi i ntop proizvodjaca Gaiward-a ili ASUS-a), obrati se MaX-u za bolji BIOS. Namucio se svetski da "napravi" BIOS za MSI gf4-e. Posto se takodje bavis 3d-om ne znam kako ce ti gf4 doneti pare... bolji ti je gf3 ti500@Quadro DCC softwareskim(bezbolnim) putem i ELSINI MAXtreme drajveri i da vidis kako leti Viewport.

kako mislis leti viewport - dali mislis na 3ds max ili neki drugi softver?
mislim i da se gf4 moze prepraviti u quadro (mozda ne jos, ali uskoro).
gde da nabavim maxtreme drajvere - skinuo sam jedanput sa elsinog sajta, ali nisu hteli bez njene kartice...

byMaX ako mozes da mi posaljes taj bios za msi ti4400 i upustvo za instaliranje na moj mail,pls.

Znas kako, ja sam preradjivao GF4Ti4600... i stavio njegov bios u 4400 ali moj, modifikovan. E sada, moras da budes siguran da ta karta hoce da radi 100% stabilno (u zatvorenom kucistu, posle 20 sati igranja, na leto itd.) na def. freq od 4600.... dakle na 300/650MHz.. Jos bolje, probaj 310/660MHz, jer ce naleto biti hladnije... ako radi, ok!

I hocu da ti to posaljem, ali veruj mi, bolje ja da dodjem da ti to namestim... Ne zelim da nesto zbrljas, pa onda da ja budem kriv... Iscimaj me dovoljno, i pojavicu se da to odradim... OK?

byMaX je napisao(la):
Znas kako, ja sam preradjivao GF4Ti4600... i stavio njegov bios u 4400 ali moj, modifikovan. E sada, moras da budes siguran da ta karta hoce da radi 100% stabilno (u zatvorenom kucistu, posle 20 sati igranja, na leto itd.) na def. freq od 4600.... dakle na 300/650MHz.. Jos bolje, probaj 310/660MHz, jer ce naleto biti hladnije... ako radi, ok!

I hocu da ti to posaljem, ali veruj mi, bolje ja da dodjem da ti to namestim... Ne zelim da nesto zbrljas, pa onda da ja budem kriv... Iscimaj me dovoljno, i pojavicu se da to odradim... OK?
o.k. pusticu jos neko vreme da radi da vidim kako se ponasa,ako budem nezadovoljan pozvacu te,ako se ti slazes.hvala ti unapred.

kako mislis leti viewport - dali mislis na 3ds max ili neki drugi softver?
mislim i da se gf4 moze prepraviti u quadro (mozda ne jos, ali uskoro).
gde da nabavim maxtreme drajvere - skinuo sam jedanput sa elsinog sajta, ali nisu hteli bez njene kartice...

Karta mora da se prvo prepravi u Quadro... verovato mora da se stavi i BIOS quadra, mada ljudi kazu da se i Softwareskim putem odradi posao, nako cega mozes da instaliras MAxtreme. Imas ih i na nVidia sajtu...

Nazad
Vrh Dno