Šta je novo?

Graficka kartica plavkast ekran

Romeo Crennel

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2009
Poena
360
Pozdrav ljudi,imam sledeci problem:
Kupio sam prosle nedelje sa KP graficku karticu Asus hd 7770 1gb ddr5(navodno skroz ispravnu)dosla je kod mene i kada sam je ukljucio u racunar(hd 4850 je bila pre nje) daje sliku koja je plavkasta i slaba je crvena boja,pomislih mozda je do kabela,uzmem drugi kabel(inace je spojena na monitor sa adapterom dvi-vga) i opet isto,odnesem komp do televizora i imam kabel dvi-hdmi i kad sam ga ukljucio u tv slika je najnormalnija.
Rekao ajde mozda mi je crkao taj adapter,uzeo da uradim ona Windows expirience index test da vidim hoce li proci grafika,kad pocne da radi izbaci posle par sekudni beli ekran,pa jednom beli sa crnim linijama i tu zaglavi ceo komp.
Da li mozda neko zna sta je tu otislo i da li moze da se nekako popravi ili da je bacim odma u smece i da ne gubim vreme i ovo malo zivaca sto mi je ostalo.
Hvala u svakom slucaju na bilo kakvoj pomoci.

Probaj da je opteretiš malo da vidiš kako će da reaguje. Skini furmark i pusti da vrti malo.

Imao sam slican problem, meni je bilo do toga da je jedan od dva DVI bio los. Ubadanje kabla u drugi DVI ulaz je resilo problem. Ti verovatno nemas dva DVI?

Ali kako to da na jednom kabelu(dvi-hdmi) daje normalnu sliku a na drugom(dvi adapter vga) daje plavkastu,imam i treci dvi-dvi i tamo nema nikakve slike kad sam spojio na tv

Instalirao sam drivere na cistu masinu,instalirao GPUZ i sve se lepo vidi u njemu,cim poteram neki youtube snimak,igricu ili furmark odma se zakoci i tu stane,da li bi pomoglo neko grejanje(duvaljka ili rerna) cisto da probam jer ionako nemam sta da izgubim.

Pa verovatno je to već rađeno na njoj s' obzirom da si kupio polovnu na KP. možeš da probaš i ti mada je to sve kratkog veka.

Nazad
Vrh Dno