Šta je novo?

Graficka karta

smolcha

Cenjen
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
154
Potrebna mi je pomoc pri kupovini graficke kartice . Nemam striktno odredjeno koju graficku karticu hocu .
Cenovno da bude od 100 do 130 e i da ima 2GB ddr5 memorije .
E sad , problem je u tome sto me zanima da li moram da kupujem i novu maticnu plocu , kao i napajanje.
Specifikacije mog sistema su sledece.
Maticna : MSI 870S-C45 FX
Napajanje : Chieftec GPA 500 S8.

Poslednja izmena:
Izvini , zaboravih da napisem, AMD phenom II X4 960T 3.0GHz.
Zanima me isto , posto mi maticna ima pcie2.0 slot , kako ce se to odraziti na karakteristike kartice , buduci da su sve sa 3.0 slotom.

Probaj da otključaš procesor. Moguće je da dobiješ x5 ili x6 procesor. Time si se obezbedio i sa procesorske strane još za tri godine.

Od grafika, poslušaj peju. R7 270 ti je optimum, mada možeš da uzmeš i 7950.
750ti je slabija, nju samo ako baš mora nova.

Nije losa opcija, ali samo u slucaju da ovo nije jedna od onih repariranih kartica...

Sve dok je ovoliko sirotinje i ovo se vodi kao luksuzna roba.

Da ne bude da šibam off topic.
Dobra je to kartica svakako, nema sta neće gurati od igara. Sa tim procesorom ćeš većinu igara i moći igrati na high settings.
Ali me nervira to "dobra kupovina"! :)

Ljudi moji, ta kartica je vredela pre godinu i po dana 100e u vrh glave 110e. :mad:

Dokle ce vise u ovoj raspaloj drzavi ovakve cene biti?

Nazalost trziste odredjuje cenu. Ja sam moju 7950 kupio pre dve i po godine, bila samo dva meseca stara, platio sam je tada 145e. Jos uvek je u domacoj garanciji, verujem da bih mogao sada i da zaradim na njoj :D

*** , ja sam ispao iz ritma odavno . Ranije sam pratio cene svih komponenti i optimalno sam znao koliko vrede i koji su im kvaliteti .
Moracu ipak nekako da se vratim u kolosek :D

Vrh Dno