Šta je novo?

Graficka karta za oko 50 E , bitan fps ???

marko_89bgd

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poena
154
E ovako ljudi , rece mi ortak da mi je ovo najbolji forum sto se tice racunara. Treba mi vasha pomoc , kupujem novi racunar , ne planiram nesto mnogo da dam , tipa oko 200 E do 250 E...Bitno mi je da ima dosta rama , brz procesor i dobru graficku , pre svega graficku koja ce da mi omoguci sto vishe fps-a? Znaci zanimaju me graficke koje se krecu negde oko 50 evra ? Hvala unapred

Poslednja izmena:
Ne zelim da te vredjam, ali da li hoces i muzicku zelju? :p

Imas 2 opcije da uzmes neku AMD integraciju (kao sto sam ja uzeo prosle godine samo sad dobijas bolju integrusu) ili da ustedis na necemu pa da ubacis 4650 ili da dodas jos malo pa uzmi 4670, ali za te pare se neces naigrati

3. opcija da juris po forumu oglase pa da sklopis sam masinu, ali i to je igra na srecu

Poslednja izmena:
nesporazum:)

Nismo se razumeli , ja sam konfiguraciju nasao , ito sasvim dobru ... samo ozu da izbacim grafiku koju oni nude i da ubacim neku drugu...oni nude 4350 , ja sam bas i razmisljao o 4650...al reko aj da pitam da vidim sta ljudi misli...tnx anyway

E da , da napomenem , ja nisam neki fanatik za igre...bitno mi je da mi radi novi pes , po mogucnosti ha high... ostale igre koje igram su CS i lFS...koje su po zahtevnosti u najmanju ruku smeshne...

Poslednja izmena:
konfuzniji post odavno nisam video ... Sta si ti uzo konfu za 250 eura pa sad oces jos 50 da das za graficku ? ili si uzeo konfu za 200 eura pa sad tih 50 oces da das na grafulju ? Nista ovde razumljivo nije ... U tom rangu ja bih ti najpre preporucio da gledas male oglase da juris nesto ... Al ako te bas mrzi da to radis ... 4770 je out of your league , al eto ... 4650 ce ti "zavrsiti posao" ako se ne igras u visokim rezolucijama (ne rece koji monitor imas) ...

nemas postenu konfu za te pare, doduse to zavisi i od tvojih zahteva. Bolje pare za grafu ulozi u neko napajanje, da ti ne propadne cela konfa. Pu,pu :D

PES ne igram, ne volim ali mogu ti reci da se neces naigrati sa 4350, na high ces mozda i moci da se igras na manjoj rezoluciji

Poslednja izmena:
imas u Bench house Gainward 9600GT za 5700din na akciji jos nedelju dana. to je 60e ali za te pare nemas bolje i ona ti je neki minimum za gaming.

sta mislite o ovoj konf? Imam 17icu samsung 740N , znaci max rez 1280x1024

MATICNA PLOCA : Foxconn MB Intel G31MXP-K
GRAFICKA KARTA: ATI RADEON HD4550 512MB DDR3
PROCESOR : INTEL DualCore E5300 2.6GHz
MEMORIJA : 4 GB DDR2 800MHz
HARD DISK : 500 GB SATA II 7200 rpm
CD UREDJAJ : DVD RW Black
KUCISTE : ATX MIDI Tower 400W
ZVUCNA KARTA : SB Integrisana 5.1
TASTATURA : Logitech PS/2 Black
MIS : Logitech PS/2 Black
-------------------------------------------
Garancija: 3 godine

Naravno , graficku cu da izbacim i da trazim da mi spakuju neku drugu :D

Poslednja izmena:
4550 je DDR3 ali 64bit karta tako da je sporija od 4650 DDR 128bit bar 20-30%. Ja trenutno imam 4550 i mogu da kazem da je kartica dovoljna za neki minimum igranja, sto je jos i odlicno sobzirom da je 64bit memorija. Elem probao sam samo COD6 i u 1024 na medium sa svim senkama ukljucenim moze da se igra bez vecih problema (pomalo secka kada je veliki dim ili mecava).

Lepo ljudi kazu 9600GT ili 3850/3870 i bog da te vidi to je bar dva do tri puta brze i bolje od 4550, 4650....

Imas u novi ati3870 za 4900,brza je od 9600gt

4550 je DDR3 ali 64bit karta tako da je sporija od 4650 DDR 128bit bar 20-30%. Ja trenutno imam 4550 i mogu da kazem da je kartica dovoljna za neki minimum igranja, sto je jos i odlicno sobzirom da je 64bit memorija. Elem probao sam samo COD6 i u 1024 na medium sa svim senkama ukljucenim moze da se igra bez vecih problema (pomalo secka kada je veliki dim ili mecava).

Lepo ljudi kazu 9600GT ili 3850/3870 i bog da te vidi to je bar dva do tri puta brze i bolje od 4550, 4650....

Hvala brate...definitivno sam se zaljubio u 3870 , za te pare mi deluje ludacki dobra...

3870 nece moci na najjeftinijem napajanju od 400W nikako. Mada ti ja bezobzira na bilo koju graficku predlazem neko bar LC napajanje od 30E pod obavezno.
Ukoliko bas nenameravas da se ispruzis za bolje napajanje 4670 je jedina solucija posto trosi manje struje od 38x0 kartica.

Ako pod "jacim setovanjima" podrazumevas ukljucen AA,onda si u pravu,jer ati 3xxx serija ima veci % pad kada je AA ukljucen u odnosu na 9xxxnV seriju(u odnosu kad nije ukljucen AA,naravno). U tom slucaju jesi u pravu. A u onom drugom slucaju nisi :)

Ali mislim da je jednostavna situacija, 3870 je skoro 20% jeftiniji, i brzi je u najmanje 50% slucajeva,sto znaci da je bar 20% bolja kupovina. Moje misljenje

ako kupujes spravu u gigatronu....zaboravi na zamenu graficke. Masina se prodaje "as is" - bez ikakvog daljeg doradjivanja ili sakacenja...provereno

bas tako :(

Ne mogu da verujem , a onaj operater na sajtu je reko da moze nesto da se menja uz doplatu , realno brate , uz svaki komp daju onaj lesh od kartice 4350 koja je 64-bitna i nikako mi ne odgovara , ova koju trenutno imam na kompu je 128-bitna a stara je 3 godine...sad sam se smorio...

Ne mogu da verujem , a onaj operater na sajtu je reko da moze nesto da se menja uz doplatu , realno brate , uz svaki komp daju onaj lesh od kartice 4350 koja je 64-bitna i nikako mi ne odgovara , ova koju trenutno imam na kompu je 128-bitna a stara je 3 godine...sad sam se smorio...

Pa druze, ti bi za 250 evra vrh komp. Kazes, ja bih da dam 250 evra, ali da ima dosta memorije, dobar procesor, i dobru graficku :D

I ja bih da kupim auto, imam 1000 evra, ali bih ako moze BMW 5, mercedes SLK, ili AUDI A6. Dajte savet!

:)

Moras da izdvojis malo vise. Ako ne, onda kupi polovno, uz garanciju (imas dosta takvih ponuda, tipa graficka stara godinu dana, ima garanciju jos godinu ili dve.)

Pa druze, ti bi za 250 evra vrh komp. Kazes, ja bih da dam 250 evra, ali da ima dosta memorije, dobar procesor, i dobru graficku :D

I ja bih da kupim auto, imam 1000 evra, ali bih ako moze BMW 5, mercedes SLK, ili AUDI A6. Dajte savet!

:)

Moras da izdvojis malo vise. Ako ne, onda kupi polovno, uz garanciju (imas dosta takvih ponuda, tipa graficka stara godinu dana, ima garanciju jos godinu ili dve.)

A ***...video sam da prodaju onaj fantom za 17500 , pa sam mislio da mogu da doplatim razliku za neke komponente i da uzmem nesto jace...al izgleda da tako ne moze...

Bas ta "Fantom" konfiguracija nije 17500 vec 19500. Drugar je bio zainteresovan za nju, svratili smo do Ggatrona da se raspitamo i rekli su da je greska i da je odstampana pogresna cena. Cisto da znas to.

A brate zasto ti sam ne sklopis konfiguraciju i nadjes nekog da ti sastavi.
Nesto tipa Athlon II x2 240
Neka 770 ploca npr MA 770-ud3 dobra je za clock, moze i jeftiniju ako nemas
2gb ili 4gb rama najobicnijeg moze i polovan
3870
Neko kuciste i napajanje koliko ti ostane
Hard i optiku vidi polovno da kupis za sta ti odgovara....
To bi bila dobra opcija za tebe, nije valjda da ne mozes da najdes nekog da ti sastavi komponente...

Idealno bi bilo da imaju u gigatronu saphire 4650 sa ddr3 memorijom na 1.6ghz za 3900din. Tesko da ima bolje karte za ove pare bilo nove bilo polovne. To stoji u cenovniku ali ga nisu imali kad sam kupovao 4650 zato sam uzeo standardan asus sa duplo sporijom memorijom od tog modela.

*** :(

Zvao gigatron i naravno , kao sto sam pretpostavio , komp se prodaje ceo bez secenja :D Ne pada mi napamet da kupim kod njih komp jer realno na svakom uvaljuju neke krsh grafike (64-bitne) i onda sam naso radnju koja prodaje skoro istu konf , samo bez graficke , tj ima neka integrisana , i to zadovoljstvo kosta 16000 , to mi deluje jeftino ... ako nekog zanima nek mi posalje pp...pozz

Evo i konfiguracije pa mi kazite sta mislite , meni se cini OK za te pare , al me zanima vase misljenje

Procesor:INTEL CELERON DUAL CORE E3200 2,4GHz
Maticna ploca:MSI G31M3-L V2
Memorija:APACER 2GB DDR2 800
Graficka karta:INTEL X3100
Mrezna karta:REALTEK GIGABIT LAN
Usb port:USB x4
Opticki uredjaj: DVD RW 20x
Hard disk:WD 250GB SATA2
Kuciste:CX3167 CRNO 450W
TASTATURA
OPTICKI MIS

Poslednja izmena:
Pazi moja konfa iz potpisa tera sve igre (naravno ne na max :D) i dalje.... tako da ce i ta da tera sta god hoces... ali ces sa detaljima da se pomiris, kakvi su takvi su, negde bolji negde losiji...

E sad sam im poslao poruku pa cu da vidim dal moze da se doplati za hard od 320 i intel dual core E5300 , uz to sam mislio da kupim i 3850 , nadam se da cu moci da teram pes 2010 na high :D Salim se naravno , ne mogu vishe da gledam ovaj krsh kuci , greje se , spor je , ma uzas...

Nazad
Vrh Dno