Šta je novo?

Graficka karta do 350eura?

Bleach4

Cenjen
Učlanjen(a)
03.08.2013
Poena
154
Ostao sam bez grafe,pa trebam za koji dan kupiti novu. Sta uzeti? Razmisljao sam se dugo!

Promasio si podforum ali dobro... Sledeci put ovde postuj : http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?43-monitora-grafičkih-i-TV-karti

Savjet za GPU DO 350€ je ASUS R9 280X Matrix Platinum 3GB (ako ti ne smeta sto zauzima 3 slota/debela mrcina je:) ), nju sam nasao u dve prodavnice preko itsvet. nVidia GTX770 je nesto malo skuplja pa ako se mozes protegnuti mozes uzeti u obzir i tu GPU kao i Asus R9 280X DirectCU II TOP Edition.

Aj i ja da se ubacim. I ja bih otprilike toliko dao na grafu i koliko vidim najbolje da idem na asus.
E sad, r9 280x ili gtx770, medjutim asus je oko 40k, a msi 770 gaming 34k.
Koliko sam citao asus retko kada ima probleme, ne znam kakva je situacija sa msi?
Da jos cekam, posle ng skace pdv i bice mozda i vece cene.

Poslednja izmena:
DO 350e (40.000 din), svi uzimajte AMD R9 290.
EDIT: sacekajte da se slegnu cene i naravno non-referente verzije r9 290.

Poslednja izmena:
Malo sam trazio sta su nereferentne kartice i koliko sam shvatio isto ih rade asus, msi... samo sto nema dizajn nvidie, atija? Jel tako nesto uopste postoji na nasem trzistu?

Svi rade nereferentna izdanja, referentna su ona koja je proizvodjac GPU-a dizajnirao, nereferentna proizvodjaci kartica. Uglavnom imaju bolje hladjenje i jacu naponsku, naravno po visoj ceni. Ima ih i kod nas, naravno. Sto su visi segmenti u pitanju, sve se redje kupuju referentne

Sada su izasle referentne R9 290 oko 40.000 dinara,imao bih novac,al da sacekam da izbace ne referentne grafe... matrix jeste dobra I hteo sam je jer imam ROG maximus v formulu pa da uparim sa plocom.

Kad budes probao videces i sam snagu kartice, ako vec "mislis" a nisi siguran otkucaj po netu bencheve i nadji da vidis kakvi su rezultati. Nema sta tu da se voli ili ne voli, bitno je da kartica koju uzimas radi ono sto bi trebalo na odredjenom nivou.

Ne sumnjam ja da je gtx 770 jaka,gledao sam testove davno. Al sada za je izasla 290 koja jede I u nekim testovima gtx 780 znaci najverovatnije cu nju,al me zanima,,DA LI NEKO ZNA KADA CE IZLAZITI NE REFERENTNE GRAFE 290 ?!

al me zanima,,DA LI NEKO ZNA KADA CE IZLAZITI NE REFERENTNE GRAFE 290
Neki kazu kraj novembra, pocetak decembra...

Vrh Dno