Šta je novo?

Graficka karta do 160€

Elder

Čuven
Učlanjen(a)
27.08.2003
Poena
601
Treba mi vasa pomocu u odabiru prave kartice u ovom rangu cena.
Bitno je da kartica ima odlicne 2D performanse, ali da ne zaostaje preterano u 3Du (volim da se igram , sta da kazem :D ).

Po testovima na internetu video sam da je MSI FX5600-VTDR128 prilicno dobro kotiran. Zanima me da li je ovo opravdano, ili imate boljih predloga?

Unapred zahvalan!

radeon 9600pro GA kosta oko 170e, mozda bi mogao to da uzmes

Miroslav je napisao(la):
radeon 9600pro GA kosta oko 170e, mozda bi mogao to da uzmes
Imam doticnu karticu i fenomenalna je a sada se moze naci za oko 160-165 evra u Bgd. fx5600 joj nije konkurencija vise ;) :)

Glas za Leadtek FX5600 Vivo. 145 evra.

Ma kakav crni FX uzmi GA 9600PRO za 160e.Uzo sam ga pre 10 dana i imam 3347 u 3d Mraku.
Sve pici na Maksimumu..

Dakle, mislite da je ATI nešto bolji kada su u pitanju igre - čini mi se da je čovek rekao da voli da se igra?!

:boom:

Pa bas zato! Ako hoce da u naredne dve godine vidi nesto posteno od dx9 naslova koji dolaze kao bujica, bolje da batali nV 3.x cipove... tj 5200, 5600, 5800, 5900 sa i bez ultra sufiksom, ma sta da to njima znacilo :mrgreen:

I ja preporucujem 9600. A kad ja to preporucujem, znaci da je Nv definitivno omanula sa zadnjom generacijom i oterala me u suprotni tabor :mrgreen:

Ja ti preporucujem za nesto vise para, onu MSI FX5800 sto petrol prodaje na oglasima.

Ipak jos uvek najbolju kupovinu predstavlja GF4Ti4200 :mrgreen:

OptiPlex je napisao(la):
I ja preporucujem 9600. A kad ja to preporucujem, znaci da je Nv definitivno omanula sa zadnjom generacijom i oterala me u suprotni tabor :mrgreen:

Voleo bih da si pogresno napisao oznaku karte koju preporucujes.9600 Pro je solidna karta a ti preporucujes coveku 9600 koja je krsh nevidjeni.Kolje se sa 9000pro i 9100 a kosta vise.

simpson H je napisao(la):
...
Voleo bih da si pogresno napisao oznaku karte koju preporucujes.9600 Pro je solidna karta a ti preporucujes coveku 9600 koja je krsh nevidjeni.Kolje se sa 9000pro i 9100 a kosta vise.

Naravno da sam mislio na pro. Uostalom cena je do 160€ i na tu kartu sam mislio nego sam zaboravio na krsh po imenu 9600 :p pa nisam dodao pro. Ta karta je stvarno krsh ctp; bez obzira koliko je razni hvalili (pozdrav, Nedjo ;)) a tragedija je sto je furaju i forsiraju i preporucuju kao mnogo dobar apgrejd. Karta bukvalno kao da nema niceg zajednickog sa 9600 sto se kvaliteta tice, nesto slicno kao odnos 9500-9500pro. Potpuno drugacije karte.

Znaci Gigabyte, kao sto si i sam pretpostavio.

Pozdrav! :)

cyberdude je napisao(la):
a šta znači to GA ?
jel to gigabyte, ako jeste zar ne bi trebalo da se piše GB ???

p.s. znam, znam, glupo pitanje :d
Dobro pitanje - ja sam prvo pomislio na Gainward... :rolleyes:
Moja logika je da:
Gigabyte = GB
Gainward = GW

...ali...

:boom:

R9600Pro...

Ja sam pre 2 i kusur meseca uzeo Sapphire R9600Pro u nekom bulk pakovanju (najružnija kartonska kutija i bez štampanog uputstva) za 180€ i nisam se pokajao. Ako je tada koštala 180€ valjda je pala cena do sada....

...a radiće i HL2 (valjda :beat: )

Pozdrav! cheers

Uzeh svoju GA pre isto tako dva meseca - full pakovanje, 170 evra i moze 513/662 mhz mem/core. Uskoro rezultati !;)

Maksimalno sto sam vozio je 1280x1024 i to je ATI kvalitet... RAMDAC, barem prema dijagnostici, je citavih 500mhz pa je slika kristal jasna, cista, sjajnih boja....

ramdac 500?! zar nije 400? ili je 400 kod 9500 i 9700

Jel imao neko od vas neko iskustvo sa Connect 3D Radeon 9600pro,posto su je u novom Digitalu bas nahvalili(po pitanju overkloka),odnosno jeli stvarno bolja od Gigabyte-a?

URGH! je napisao(la):
Jel imao neko od vas neko iskustvo sa Connect 3D Radeon 9600pro,posto su je u novom Digitalu bas nahvalili(po pitanju overkloka),odnosno jeli stvarno bolja od Gigabyte-a?

Upravo Miroslav ima bogato iskustvo sa Conect3d radeonima iz vremena dok je radio u Coresu :beat: pa neka ih saopsti da ne ispadne da ja pljujem po svemu :D

BTW jedem kartu koja ima 500 mhza ramdac, pogotovo ako je deklarisana na 400 :p Da DAC radi na manjem taktu od deklarisanog pa ajde, ali na visem :eek: - nema sanse

Tako pokazuje System propreties...'cu da "sklikam" kad dodjem kuci pa da okacim! ;)
Pravo da vam kazem... who cares!

URGH! je napisao(la):
:bljak: :zid:

Ne znam cemu toliko pljuvanje radeona 9600 non pro. Pre dva meseca sam kupio Connect3d Radeon 9600 i ne mogu nista negativno da kazem. Kartica sa dodatnim kuleron koji kosta 200din radi na 415/270 , ima savrsenu sliku i TV izlaz i 3210 u 3dmarku 2003. Slozicete se, sasvim solidno za cenu 50 evra manju od pro modela. Posle 14 godina iskustva sa PC racunarima bez lazne skromnosti smatram da sam kompetentan da prepoznam dobar proizvod sto po mom misljenju 9600 i jeste. Ako neko od ljudi koji su ovu karticu nazvali "zivim sranjem" to mogu i da potkrepe cinjenicama voleo bih da ih cujem...

ja sam one smajlije stavio zbog mog iskustva sa 9500/9000 modela... izvinjavam se sto sam to zaboravio da napomenem

vidakm je napisao(la):
Ne znam cemu toliko pljuvanje po Radeonu 9600 non pro. Kupio sam pre dva meseca Connect3D 9600 i zaista nista negativno ne mogu da kazem o ovoj kartici. Ima vrhunsku izradu, sa kulerom koji kosta 200din radi na 415/274, ima savrsenu sliku i TV izlaz i 3210 u 3Dmarku 2003. Priznacete nije lose za cenu 50 evra nizu od pro modela. Posle 14 godina iskustva sa PC racunarima mogu, bez lazne skromnosti, da tvrdim da znam da prepoznam kvalitetan proizvod sto 9600 po mom misljenju i jeste. Voleo bih kada bi momci koji za ovu karticu tvrde da je "krsh nevidjeni" mogli to i da potkrepe nekim cinjenicama...
Pozdrav...
E izvini ako si mislio na mene :mrgreen: .Nije mi bila namera da te uvredim niti da vredjam tvoju kartu.Mozda i svi mi malo preterujemo sa HW pa ispod R9700 ne priznajem da je karta :mrgreen: .
R9600 je kvalitetne izrade ali zar to nije i R8500??I 9000 i 9000pro i Ti4200.....
Jednostavno, covek koji je postavio ovaj thread ,je trazio neku kartu do 160€ ,da uje napisao do 120 verovatno bih mu preporucio 9600np (ako vec nema Ti4200 da se kupi)

cyberdude je napisao(la):
a šta znači to GA ?
jel to gigabyte, ako jeste zar ne bi trebalo da se piše GB ???

p.s. znam, znam, glupo pitanje :d

Zato sto Gigabyte svojim maticnim plocama daje oznake tipa
GA-xyz, pa im je to ostalo kao identifikacija

Nazad
Vrh Dno