Šta je novo?

Graficka ispravna ali ne daje sliku

tanlleoni

Poznat
Učlanjen(a)
02.12.2019
Poena
45
Pozdrav, sklopio sam nov racunar, svi delovi su novi, osim grafike, nju sam dobio polovnu. U pitanju je RX470 4GB sa kojom se kopalo.
Konfiguracija je:
i7-11700F
Asus TUF GAMING B560M-PLUS WIFI

Kada probam da upalim racunar, nemam sliku i svetli bela lampica za VGA. Po tome bi trebalo da je grafika neispravna, ali drugar ju je korisito za majnovanje i sve je bilo okej. Dao mi je drugu, istu takvu ali od 8GB i opet ista stvar.
Kada sam ubacio RX570 4GB iz bratovog kompa, sve je okej, daje sliku. Tako da nije problem do ploce, procesora ili rama.

E sad nije mi jasno zasto nema slike, nemoguce da su obe kartice neispravne, a kopao je sa njima redovno. Bios za majnovanje je na karticama, da li to mozda predstavlja problem?

Veoma moguće da je majnerski bios grafe.

Da li ste probali te majnerske grafe na drugom računaru?

Veoma moguće da je majnerski bios grafe.

Da li ste probali te majnerske grafe na drugom računaru?
Nisam probao na drugim racunarima. Pretpostavljam da bi se isto desilo.

Naravno da može da predstavlja problem.
Vratite fabrički bios na karti
Kako bih mogao da vratim ako mi ne daje sliku?
Da li smem da prikljucim obe kartice u racunar(ima dva pcie slota) pa da onda tako probam da promenim bios na kartici?
Napajanje je CM MWE bronze v2 650W

Može i iz windowsa, ako imaš ispravnu karticu, a dobro je da se provo proveri koji je tačno model (gpu -z):

Windows alataka je i najažurnija:

Pozdrav ljudi, ako mogu da se nadovezem na diskusiju, naime imam gtx 950(kuoio je novu i radila evo vec 7 godina), i radio je racunar normalno, igram ja nesto i kresuje igra bla bla, i ja ajde da resetujem racunar i nece da baci sliku, ka ga ugasim i opet i nista, a primetio sam da se nije vise cuo beep od maticne. Onda sam je izvadio i cuje se beep, predjem na integrisanu i sve radi. Graficku sam pregledao i ne vidim nista fizicki da je pregorelo ili tako nesto. Mozda neko od vas ima ideju sta se desilo😊

stavi grafičku u drugi kompjutor,
(za početak nije neophodno da skidaš ili brišeš stare drajvere, dovoljno je da dobiješ sliku sa te kartice)

*A ako imaš sliku, grafička je najverovatnije ispravna.
za potpuno utvrdjivanje radne sposobnosti, treba obrisati stare drajvere sa DDU, iz sejf moda, i instalirati nove sa nvidia sajta.
ako grafika daje sliku i pokreće igre nakon instalacije svežih drajvera, imaš ispravnu grafiku

*B ako nema slike ni na drugom kompjuteru, solucije su sledeće-
b1 - grafika ima zaprljane kontakte sa pločom. - rešenje, očistiti PCI Express kontakte, apotekarskim benzinom, ili čistim alkoholom, koristeći natopljenu maramicu, istrljati dobro i osušiti.
b2 - grafika je nefunkcionalna (ne nužno i mrtva), možda pomogne reflow, ili eventualno, daleko skuplja opcija re-ball. (košta daleko više nego trenutna cena polovne gtx 950 karte)

(za početak nije neophodno da skidaš ili brišeš stare drajvere, dovoljno je da dobiješ sliku sa te kartice)

za potpuno utvrdjivanje radne sposobnosti, treba obrisati stare drajvere sa DDU, iz sejf moda, i instalirati nove sa nvidia sajta.
ako grafika daje sliku i pokreće igre nakon instalacije svežih drajvera, imaš ispravnu grafiku

b1 - grafika ima zaprljane kontakte sa pločom. - rešenje, očistiti PCI Express kontakte, apotekarskim benzinom, ili čistim alkoholom, koristeći natopljenu maramicu, istrljati dobro i osušiti.
b2 - grafika je nefunkcionalna (ne nužno i mrtva), možda pomogne reflow, ili eventualno, daleko skuplja opcija re-ball. (košta daleko više nego trenutna cena polovne gtx 950 karte)
Hvala probacu😊

Probao sam to sto si napisao, stavio je u drugu konfig. i daje sliku(sad nisam imao sistem na tom racunari,tacnije imam na tom ssd ali verovatno jer je druga ploca nmg da ga pokrenem, ali pokrene se sve lepo do boot-a mogu i u bios uci). Sad ne znam kako si mislio da na staroj konf. instaliram novi drajver jer mi neda to jer nema grafike, a ako je ubacim nmg ga uopste upaliti(probao sam i ono sa ddu da obrisem stari i opet nije nista bilo).😁

чек, чек.
Не убацуј још ГТХ 950 у систем. Нека ради на Интел интегрисаној.
Уђи у сејф мод.
Кад рачунар рестартује и уђе у сејф мод, покрени ДДУ. Из менија горе десно изабери опције "GPU", и "NVidia".

"Clean and shut down"
Тек онда убаци графичку картицу. Каблове уредно повежи на монитор.
Графика би требало да ради (исправна је по твом искуству)

Ако графика не даје слику, пробај да
-Disable Onboard graphics из УЕФИ (биоса)
-замениш видео кабл
-замениш излаз са карте (други ДВИ излаз, ХДМИ, ВГА...)
-Промениш ПЦИ Експрес слот у ком је картица (под условом да плоча има 2 ПЦИ Експрес х16 слота)

Poslednja izmena:
чек, чек.
Не убацуј још ГТХ 950 у систем. Нека ради на Интел интегрисаној.
Уђи у сејф мод.
Кад рачунар рестартује и уђе у сејф мод, покрени ДДУ. Из менија горе десно изабери опције "GPU", и "NVidia".

"Clean and shut down"
Тек онда убаци графичку картицу. Каблове уредно повежи на монитор.
Графика би требало да ради (исправна је по твом искуству)

Ако графика не даје слику, пробај да
-Disable Onboard graphics из УЕФИ (биоса)
-замениш видео кабл
-замениш излаз са карте (други ДВИ излаз, ХДМИ, ВГА...)
-Промениш ПЦИ Експрес слот у ком је картица (под условом да плоча има 2 ПЦИ Експрес х16 слота)

Probao sam sve sto sam mogao od toga, jedino nsm imao dvi kabl(ali hdmi port je bacio sliku na drugoj konf.), ubacio sam drugu graf. u isti Pci-e i radi sve normalno(maticna ima jedan pci-e), menjao sam i kabl(hdmi), ugasio integrisanu takodje, i opet nista, ne radi(sve isto sam probao i sa drugom grafickom i radi sve). Ne znam meni i dalje upada u oci to sto maticna ne da beep signal kad ubacim graficku...

Probao sam sve sto sam mogao od toga, jedino nsm imao dvi kabl(ali hdmi port je bacio sliku na drugoj konf.), ubacio sam drugu graf. u isti Pci-e i radi sve normalno(maticna ima jedan pci-e), menjao sam i kabl(hdmi), ugasio integrisanu takodje, i opet nista, ne radi(sve isto sam probao i sa drugom grafickom i radi sve). Ne znam meni i dalje upada u oci to sto maticna ne da beep signal kad ubacim graficku...
Поздрав, ако можеш пробај друго напајање. Можда је дотрајало и не даје довољно струје.
Мада ово нема бип, можда је само биос заглупео, пробај да га рестартујеш, можда проради.

Поздрав, ако можеш пробај друго напајање. Можда је дотрајало и не даје довољно струје.
Мада ово нема бип, можда је само биос заглупео, пробај да га рестартујеш, можда проради.
Bios sam resetovao, ako mislis na baterijicu( i nju sam zamenio), a napajanje je novo, skoro kupljeno(sumnjam da je do njega,a i merio sam da li 6-pin daje napon).

Poslednja izmena:
Bios sam resetovao, ako mislis na baterijicu( i nju sam zamenio), a napajanje je novo, skoro kupljeno(sumnjam da je do njega,a i merio sam da li 6-pin daje napon).
За ресет није довољно да се замени батерија, најбоље је да се раскачиш све "спољне каблове" са кућишта, извадиш батерију, и спојиш назначене контакте за ресет биоса.
Ако не знаш да нађеш који су, напиши модел плоче, није проблем да се нађе.
Не знам колико штапа рама имаш, али ако је више комада, пробај са сваким појединачно да упалиш комп са убаченом графом. Ово предлажем јер се фаличан рам испољавао на хиљаде различитих начина, а није цимање да се проба.

За ресет није довољно да се замени батерија, најбоље је да се раскачиш све "спољне каблове" са кућишта, извадиш батерију, и спојиш назначене контакте за ресет биоса.
Ако не знаш да нађеш који су, напиши модел плоче, није проблем да се нађе.
Не знам колико штапа рама имаш, али ако је више комада, пробај са сваким појединачно да упалиш комп са убаченом графом. Ово предлажем јер се фаличан рам испољавао на хиљаде различитих начина, а није цимање да се проба.
Ram sam vadio i stavljao u razlicite slotove( probao sam i drugi sto sam nasao takodje). I bios sam sad resetovao na maticnoj ali nista opet...

Nazad
Vrh Dno