Šta je novo?

Graficka ili ploca problem

martin2222

Poštovan
Učlanjen(a)
13.03.2017
Poena
51
Imam maticnu plocu ECS A740GM-M: http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pr...goryID=1&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0

Kupio sam graficku karticu AMD Radeon R7 250 Sapphire 2GB DDR5: http://www.winwin.rs/graficka-karti...dvi-hdmi-vga-128bit-11215-20-20g-6804920.html

Medjutim ne radi ... Jednostavno ne baca sliku. Sliku imam samo na integrisanoj grafici.

Pokusao sam update bios-a. Imam najnoviju verziju sada. Pokusao sam da promenim u bios-u da glavna grafika bude sa pci exsspress slota medjutim nista.

Ima li nekog resenja sem kupovine druge matcine ploce?
Mislim da bi ova grafika morala da radi na ovoj ploci, teorijski ili se varam?

Hvala unapred na odgovorima.

Isprobaj tu grafičku kod nekog, ako si u mogućnosti. I uzajmi od nekog drugu grafičku da probaš kod sebe.

Poslednja izmena:
Tako je, najbolje da se proveri i graficka i PCIe slot.
A je si li probao sve izlaze na grafickoj?

martin2222: naravno da ta grafička može da radi na toj matičnoj.
Ono što te može zezati je napajanje ako je slabo ( a po izboru matične- ne treba isključiti ni tu mogućnost).
Dalje, jesi li pazario grafiku novu (ako jesi onda reklamiraj) ili polovnu (onda se konsultuj sa čovek od koga si nabavio - možda ti pomogne, dođe, sredi - ako se postaviš kao čovek)?
Najlakše je rešenje ono što je rekao Drakensanger, tako proveravaš i mogućnost neispravnosti r7 250 i svoj ulaz PCIE za grafičku.
Srećno!

martin2222: naravno da ta grafička može da radi na toj matičnoj.
Ono što te može zezati je napajanje ako je slabo ( a po izboru matične- ne treba isključiti ni tu mogućnost).
Dalje, jesi li pazario grafiku novu (ako jesi onda reklamiraj) ili polovnu (onda se konsultuj sa čovek od koga si nabavio - možda ti pomogne, dođe, sredi - ako se postaviš kao čovek)?
Najlakše je rešenje ono što je rekao Drakensanger, tako proveravaš i mogućnost neispravnosti r7 250 i svoj ulaz PCIE za grafičku.
Srećno!

U pravu si, problem je sa napajanjem - stavio od brata, radi normalno grafika. Neverovatno, na sve sam sumnjao samo ne na njega. Hvala u svakom slucaju.

Nazad
Vrh Dno