Šta je novo?

Graficka do 430 evra!!

Ser Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2004
Poena
619
Evo doslo vreme da Rade 9800 pro ode u penziju,a dobro je i sluzio i jos uvek sluzi!Posto planiram da uzmem DFI Lan party4 ultra plocu+athlon64 3000+ (venice),za ovoliko novca koja mi je graficka best-buy i koja bi se slozila najbolje uz ovu plocu i procesor? Naravno,u obzir dolazi samo PCI-E varijanta.Evo sta sam ja nasao,pa recite da li se isplati,i naravno vasi predlozi!!

MSI NX7800GT-VT2D256E 256MB DDR R cena 427.16

gde si nasao tako jeftinu 7800 GTX? kako je to najbrza karta danasnjice, a cena je jako povoljna naravno da se isplati uzeti tu kartu. sluzice ti bar 2 dogine besprekorno...
mada, mozda bi mogao da sacekas da ATI izbaci kartu baziranu na R520, koja bi mogla da potuce 7800 GTX, ali ona opet nece sigurno kostati 430e...

Ovo je cena izvucena iz zvanicnog cenovnika jedne nase firme,ali pazi ovo je model GT a ne GTX,e sad u cemu je razlika izmedju ove dve varijante i da li se isplati uzimati 7800gt pored 6800gt??

Razlika je u broju pajplajna.GT ima 20,a GTX 24.
Međutim razlika u performansama je jako mala.

Ne razumem pitanje uopste! Imas 430e za grafiku i sada hoces da ti neko kaze jel to dobra kupovina?! :trust: :mad: Ovo je suvisno stvarno!
Mislim da ti je najjeFtinija 6800GT oko340e (ne veruj mi)... Tako da nema razmisljanja. Daj tih 430e i cuti duze vreme. To nije grafika nego zivotinja!!!

Ma problem je u tome sto u Bg-u ima malo jakih PCI-E kartica na lageru,a vidim da su PCI-E verzije 6800gt kartica mnogo skuplje od VGA.Ne znam zasto je to tako,Ali ja sam najeftiniju 6800gt PCI-E verziju nasao za 400+ evra.Jel zna neko gde ima jeftinije ova kartica??

Pitanje sam postavio zato sto nisam bas u toku sto se tice najboljih kartica trenutno i da bi me ljudi posavetovali da li je bacanje para kupovati 7800gt ili radeon x800xt pored 6800gt??

U svakom slučaju, davanje 430 evra za grafičku je bacanje para, a sve ostalo je manje ili veće bacanje para :)

Tako da kupuj taj 7800GT i uzivaj....

imas club-3d-ovu 6800gt za 355 na pc berzi i x800xl ista marka za 310 eura.Licno ne bih iznad toga davao ni jedan euro.

Licno,ako bih imao para da kupim 7800gtx...kupio bih je.Ne bi mi bilo zao ni jednog jedinog evra.E sad,posto ti imas dobru kartu koja moze da se vozi jos koliko-toliko,zasto ne sacekas jos malo da oba proizvodjaca pokazu sta imaju,mozda i taj 7800gtx ne bude bas toliko skup,ili mozda...ko zna.Ja bih ipak sacekao.To je samo moje misljenje i ne mora biti ispravno.Pozdrav.

Poslednja izmena:
Pa taj 7800GT ce mu trajati minimum 4-5 godina (ako ne rikne do tada) bar ja tako racunam. Za to vreme ce on biti kao GF4Ti danas. Dotle ce se vec amortizovati iznos.

Definitivno kupuj 7800 GT,jer sam tolikom sumom novca nema sanse da omanes u kupovini :)
POz i srecna kupovina!

Ma ja sam malopre na pc berzi trazio 7800gt i niko je nema a gtx kosta od 600eu pa na dalje,mislim odakle ti ta cena i kartica!

Somilic je napisao(la):
Ma ja sam malopre na pc berzi trazio 7800gt i niko je nema a gtx kosta od 600eu pa na dalje,mislim odakle ti ta cena i kartica!
A da probas u MB-softu. Izvinjavam se moderatoru ako je ovo nedozvoljeno reklamiranje.

Nema 7800gtx za 430. Ko to kaze ili laze ili muva bez pdv.
A dati 430 eura nekome ko nemoze da ti da garanciju na nju je cist *****izam.
Prodao sam 2 kom MSI 7800GTX a da ih pritom nisam probao pojeo sam se ziv sto nemam PCI-E :)
BTW eno u Hot hardware mitnick daje GTX jako povoljno.

U Imtelu 356e PCI 6800GT a ti imas 7800GT za cirka 74e vise... :trust:
Ako imas te pare i spreman si da das nemoj ni da se razmisljas! Evo tebi jedan pravi prijateljski savet: Nije bitno za sta ces se odluciti, samo se potrudi da ne razmisljas o tome vise jer ce ti biti zao u svakom slucaju! :smoke:
Ako uzmes trenutno najbolje makar ces znati da bolje nisi mogao.
Vredi to 74e ako nista makar napises sta imas u potpisu sebi za utehu i ja cu da patim :wall:

ja bi sacekao malo i pazario 6800 gt ili ultra posto je najavljen znacajniji pad cena karti.
a u slucaju da pare nisu problem kupi slobodno 7800gtx pa ga prodaj sutra ako ti se ne svidja, sta pitas bezveze ako kesh nije problem. :)

velkod je napisao(la):
ja bi sacekao malo i pazario 6800 gt ili ultra posto je najavljen znacajniji pad cena karti.
a u slucaju da pare nisu problem kupi slobodno 7800gtx pa ga prodaj sutra ako ti se ne svidja, sta pitas bezveze ako kesh nije problem. :)
Kes je UVEK problem :) Ali iskrslo mi je da cale oce da sebi uzima racunar,pa onda ja njemu uvalim ovo svoje po FER ceni :D ,a sebi uzmem novo...ploca,procesor,grafika,hard i napajanje,racunam da treba da dodam 500 evra...a tu nastupaju Mobtelove masne plate :smoke: :smoke: :smoke:

pa ako je uvek problem onda se lepo raspitaj za ovo najavljeno padanje cena 6800 posto ne znam koliko je pouzdana informacija, bolje da ustedis neki evro i dokupis nesto drugo za pare koje preteknu od kartice. recimo tft monitor. ili jos bolje napravis neki rostilj za drustvo sa bencha, to je vec dobra investicija. :D

Poslednja izmena:
Da kupim moram sad,jer se placa preko racuna...pad cena je normalna stvar,dok ja cekam,izaci ce nesto trece,pa cu opet za glavu da se hvatam...a rostilj nije losa ideja...poz

Slusaj, 430 eura za graficku ... ja bi za te pare kupio FIcu, ili video kameru Sony 19E za 370 eura :)

Das 430 eura i posle 3 meseca izbace nesto novo, nova tehnologija ...

@Ser Goxy:

Kupi i uzivaj... Imao sam 7800GTX na nekoliko dana (hvala Nedjo :) ) i mogu ti reci da nema igre koja ga moze "umoriti". GT je malcice slabiji od GTX-a ali je i dalje u vrhu.

yooyo

Ja da imam 430 eura, otisao bih i kupio tu karticu, ne bih ni postavljao ovakav tred. Vec sledeci NV7800GT screenshots & benchmarks :d

za 435 bi znao sta da ti preporucim
al 430.....tesko, za te pare neces naci nista dobro
:p

Ko sto rece neko mnogo je dati 430 evra za graficku
Bolje sad kupi neku od 250 i za godinu ipo neku bolju za 250

Bolje da ovo pitanje nisi ni postavio ovde.

bigone je napisao(la):
Bolje da ovo pitanje nisi ni postavio ovde.

:D :D :D

Narode moj,odlucio sam se za 7800gt,hvala svima na savetima,pomogli su mi da se odlucim,a i da shvatim koliki sam mentol sto bacam tolike pare...ali fetishi zato i postoje,zar ne ;)
A sledeci tred koji budem postavio bice verovatno u malim oglasima "Prodajem levi bubreg i Ati9800 pro,ili menjam za nepusacko desno plucno krilo,uz doplatu..."

Pozdrav svima

Vrh Dno